Followers

Monday, September 12, 2011

Kunjung Mengunjungi di Hari Raya

Demam dan selsema dah tiga hari..
Kebah sekejap petang berulang demam..
Sakit2 badan..
banyak rumah yang nak dikunjungi
tapi hasrat di benam jer..huhuhu

Sebelum demam dapat lah auntie
berkunjung di dua buah rumah
Ni rumah kawan yang
auntie kenali hampir 30 tahun
Dah macam kakak sendiri
susah senang dia ambil berat..
kalau auntie dalam kesusahan
dia akan bermimpi berkali2
auntie datang dlm mimpi dia..huhuhu
telepathy yg hebat

Kakak Hjh Ani memjamu kami satay dan biskut2 raya
malam tuh..
First time auntie pergi umrah bersama kakak Hjh Ani dan Hj Din
pada tahun 1995..
Kami juga pergi ke Jordan dan Israel..
kenangan yang hebat..
Punya lah berani pergi Gaza..
tidur disana dua malam
memang dengar tembak menembak..huhuhu
takut sangat tapi..rezeki Allah SWT kami
dapat melawat makam Nabi Shuib, Nabi Ayob dan lain2..
dan ketika tuh auntie dapat masuk ke Masjid Al Aqsa
dpt menunaikan solat sunat
dapat masuk ke tempat Rasullullah SAW
berisraq mikraj..Alhamdulillah

Ohh...auntie juga dapat beremdam di laut mati
memang bergaram seluruh badan auntie
bila bangun dan duduk dipantai..
auntie jadi macam snow man dipenuhi garam2..
tapi sayang auntie tak bergambar masa tuh..
tak per nanti2 auntie citer dalam sambungan episode2
dengan secara panjang lebar..InshaAllah..


Auntie dah rindu juga kawan auntie
masa kami dalam tentera dulu
dah berkawan lebih 20 tahun
Masing2 semua dah pencen
Auntie minta uncle talipon dulu sebelum berkunjung
rumah Dato Shahrudin dan Datin Dalila

Yang menakjubkan..
kata Datin tuh dia baru saja bercakap dengan Dato
bertanya apalah khabar nani dan bob
tiba2 uncle talipon..
kira panjang umur lah kau orang berdua..
kata Datin..hehehe

Bersembang macam biasa tapi kurang selesa sebab auntie terlupa nak pakai
alat pendengaran..
Bercerita tentang pengalaman perkahwinan anak2 nya..
Dia convince auntie supaya jangan buat majlis
di rumah...



Datin pandai buat bunga pahar..
Dia banyak buat untuk Vips negara
Satu2 harga ratusan ringgit..
Memang tak mampu auntie..

Dia tunjukkan bunga dip yg dia buat..
katanya yang ni murah
satu rm75 sajer..
hehehe murah sangatlah tuh...

Uncle bergambar dengan Dato Sharuddin
He is a chinese muslim

Alah..uncle tak snap gambar dimeja makan..
kami dijamu kuay teow goreng, dodol best dan wajik best
nak balik siap bekalkan durian lagi..

kami berkawan dah lama..hehehe
kalau Dato dan Datin datang umah auntie
sampai pukul tiga pagi sembang..
gitu juga uncle dan auntie kalau kerumah mereka..
tapi malam tuh pukul 11:30 mlm jer auntie dah minta
diri..sebab keadaan kesihatan auntie tak mengizinkan
untuk bersembang macam dulu2..


10 comments:

  1. Seronok tgk auntie luangkan masa dgn kawan2 lama...x sbr nak baca kisah auntie kat Gaza & Israel....

    Auntie jaga diri baik2 k..smile always!

    ReplyDelete
  2. Memang seronok kalau jumpa kawan2 lama tapi kalau dapat jumpa kenalan baru macam akak pun best juga.

    ReplyDelete
  3. Salam
    Akak kena buat post cerita tentang lawatan ke tempat yang digambar. Bestnya dapat ziarah makam nabi shuaib

    ReplyDelete
  4. Ann :

    InshaAllah, memang hasrat hati nak citer tapi tak tahu bila..huhuhu

    ReplyDelete
  5. sharifah :

    hehehe kenalan baru akak dlm cyber world sume muda2 belaka pangkat anak2..
    Kalau ada pun duk jauh2 belaka..

    ReplyDelete
  6. Ariff :

    Waalaikumsalam

    InshaAllah akak citer nanti, memang best masa tuh...pengalaman yg tidak dpt dilupakan

    ReplyDelete
  7. kak nani...
    kuaci dah ada sebungkus ni...
    menantikan kak nani citer ttg gaza pulak... hehehehehehe

    ReplyDelete
  8. Ibu n Abah :

    hehehe boleh kita sama2 makan kuaci bila Marina Monroe Productions launch citer2nya..hehehe

    ReplyDelete
  9. hehehe..tergelak mimie tengok gambo uncle tu cam tersipu2 je atas pelamin..hehehe...tak kesempatan lgi nak beraya jumpa auntie...insyaAllah panjang umur kite pasti berjumpa ok Auntie ku sayang

    ReplyDelete
  10. shuweet :

    InshaAllah, ada rezeki kita bertemu..memang auntie pun sayang sweet sebab selalu tinggalkan komen. Auntie memang suka kalau ada readers yg mahu bertegur sapa dengan auntie..TQ shuweet.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...