Followers

Sunday, September 4, 2011

Hari Raya Eve

HRaya eve, pegi beli bunga..
Baru ada feel Hraya dan seri sikit rumah
Pergi ke kedai Krismaya sebab ada voucher

Emm...auntie round2 kedai tuh..
nak cari pjasu dulu..
baru cari bunga yang bersesuaian..

Ohhh...berkenan pasu yg unik
dari 3 size yang berlainan
Auntie pilih yang paling besar
Cinta pandang pertama

Dah tuh..panggil florist kat situ
tanya apa bunga yg maching dengan pasu tuh

Kata florist tuh
Pasu tuh dihiasi dgn kulit telur
pandai dan kreatif dia orang kan?
Since pasu tuh dah memang cantik
tak perlu pakai banyak bunga..

Tada....this is the result


Tiga tangkai orchid dan batang2 buluh


Uncle punya lah suka kat
hasil florist tuh, dia snap
beberapa shots kat sudut2 yg
berlainan di kedai tuh..
tapi auntie malas lah nak upload bebanyak
satu jer sudah lah..

Emm...nanti2 auntie sambung celoteh
kena berihat..semalam ada buat makan2 sikit
kawan2 Noy, Peeja dan auntie
kawan2 paling rapat dan available dulu..

Kawan yang lain2..kemudian2 lah..
Itu pun kalau diizin Allah dengan kesihatan
yang sihat..
InshaAllah..

Entry tuh nanti auntie refer gambar
yang uncle ambil
tapi auntie perasan dia banyak berbual
tak buat kerja sebagai jurugambar..
he he he

6 comments:

  1. Assalamu'alaikum Pn Nani...

    pagi semalam saya ke Pasar Keramat, entah kenapa teringat2 sangat kat Pn Nani. :)

    ReplyDelete
  2. Assalam ka marina..selamat hari raya aidilfitri.
    memang cantik pasu tu .

    ReplyDelete
  3. Assalam ka marina..selamat hari raya aidilfitri.

    ReplyDelete
  4. Salam MM. Hope you had a very enjoyable Raya. I love your pasu very much too.:D

    ReplyDelete
  5. Dah banyak drama kita guna kedai bunga KRISMAYA ni sebagai lokasi berlakun, kan? Saya suka tengok warna-warna UNGU yang menjadi tatarias.

    Cantik!

    ReplyDelete
  6. cantik! suke2..tapi kalau saya beli mcm ni..terus hall rumah penuh kot..haha!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...