THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Monday, August 22, 2011

Terberbuka di luar

Entahlah..hari aper ni ekkk..
auntie pun dah lupalah..
tapi dalam gambar ada tercatit
17/8/11
Peeja dah buat entry
tapi sbab uncle ada
ambil gambar sikit2
boleh lah auntie buat entry juga

Petang tuh
auntie ngan uncle gi cari
barang2 hamper kat JJ AU2
Nak kena cari 4 atau 5 barang
so pusing2 dalam tuh..
cari yg within budget
end up auntie beli
chocolate, muruku, air cordial
dan kuaci putih..

Dah dapat barang2 hamper
auntie gi bahagian sayur mayur
tambah aper yg kurang dlm
peti sejuk..

Dah okay..
auntie gi pulak bahagian nursery
nak beli tanah hitam dan baja

Time dah pukul 6 ptg
memang time untuk balik
tapi hujan mencurah2...lebat sangat
Memang tak boleh nak pergi ke kereta
sebab uncle parking kat atas tanah lapang
yang tak berbumbung

Masa kami berdiri menanti hujan seriat
(kurang lebat)
betul2 ditepi kedai Assam Pedas
mereka ada buat buffet
auntie gi round dari satu hidangan
ke penghabisan hidangan
kueh mueh, bubur2, buah2..semua ada
lauk pauk pun not bad
so auntie suh uncle tanya dulu brapa
satu kepala..
OMG..so cheap rm37 only..??
That was the cheapest buffet in KL kot..he he he
of coz lah it is not a 6 star hotel
its only a small restaurant in JJ

Anyway..uncle booked a table for 6 persons
Call Peeja to arrange with other family members
to gather in Assam Pedas..
A small treat from mama..he he he

so semua sampai..
Auntie rasa gembira dan bahagia
dapat treat the family

Anyway some of the photographs
taken on that occasions
Well, since it is an impromptu setup
our dressing and clothing was
like simple and easy..




My eldest son seated on my left
Hafizi and uncle seated on the opposite side of the table


Noy seated on my right


Melentik badan kau peeja yea...dah kenyang






Amboi mak cik kepenatan dan kekeyangan bersila panggung
Trolley penuh dgn barang2 nak buat hamper

Alhamdulillah..jadilah
dapat gak berbuka di luar satu family
walaupun bukannya tempat yg mewah
syukur..Alhamdulillah

17 comments:

  1. melentik hapenya. gedebob. *nangis*

    ReplyDelete
  2. Salam MM..Alhamdulillah you had a great berbuka time with your family semalam.
    Take care and keep that sunshine smile always!

    ReplyDelete
  3. Assalamu'alaikum Pn Nani...

    yang penting, sekeluarga gembira dan makanannya menepati citarasa. :)

    Di tempat mewah pun, kalau tak kena dengan selera, membazir juga, kan?

    ReplyDelete
  4. saya da lama tak berbuka sama satu famili~~adik beradik semua sibuk~haih~~

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah..
    bila berkumpul anak beranak mcm tu... dimana pun tak kisah...
    kebahagiaan dapat bersama tu yg 'mahal'...

    ReplyDelete
  6. salam


    so far , ramadhan tahun ni tak pernah lagi berbuka di luar (buffet di restoran2).


    Hu hu hu :(

    ReplyDelete
  7. Salam auntie,

    setiap kali tgk auntie teringat arwah ibu sy, sy doakan agar auntie diberi kesihatan yg baik. Take care.

    ReplyDelete
  8. mamasita :

    Wsalam, tulah yg paling bahagia bila semua ada dan dapat berkumpul

    ReplyDelete
  9. kakcik :

    Waalaikumusalam, betul tuh kakcik, yg dpt menepati cita rasa lah yg paling best

    ReplyDelete
  10. bujal X :

    Memang sukar nak berkumpul jika masing2 ada hal atau dah berkeluarga tapi kalau hendak seribu daya, x nak seribu helah..

    ReplyDelete
  11. Ibu dan Abah :

    Amat betul..Yg Mahal adalah bila dpt berkumpul bersama2..

    ReplyDelete
  12. pB :

    Wsalam, tak perlu pun utk berbuka berbuffet2..auntie pun first time berbuka mcm ni setelah tiga tahun sakit..

    ReplyDelete
  13. DS :

    Wsalam, yea ker..ada mirip arwah?

    ReplyDelete
  14. askum aunty...
    sy baca entry2 aunty, saya selalu pergi tempat2 tu, contohnya jusco au2, ampang park, tapi tak pernah terserempak dengan aunty.

    hope one day saya dapat jumpa aunty. best baca entry2 aunty. hehe

    ReplyDelete
  15. salam aunty..
    ade tempat lg yg murah,kat restoren nelayan dekat tasik titiwangsa tu.RM35 per person only,siap ade bufet + steambot.

    ReplyDelete
  16. akak seronok sekali sekala berbuka diluarkan dengan anak2 pulak tu.

    amboi akak menyakat peeja lah pulak ye, alah tak kisahlah kak lentik2 pun laku.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...