THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, August 17, 2011

Terjebak Juga...


Semalam lepas solat Zohor..
auntie dan uncle pergi ker Ampang Park
cari bahan2 untuk Hamper yg ditempah
oleh kawan auntie..

Alhamdulillah...biskut2 berquality
dapat auntie beli..
happy dengan packing dan rupa biskutnya
tapi rasa tak tahu lah..
dengan harga sebalang paling murah
rm23 hingga ker rm35
bermacam2 pilihan
auntie yakin rasanya pasti sedap..
dan tokeynya memang own a Bakery Shop
Jika auntie nak buat lagi hampers
boleh lah auntie ambil kat kedai tuh..
Alhamdulillah..



Sebahagian dari biskut pilihan auntie


Auntie di layan oleh dua budak perempuan
Lin dan Ika mereka pekerja disitu
layanan nya pada auntie amat baik
dipimpin nya auntie untuk pilihan biskut2
ambilkan auntie stool untuk duduk
mereka tahu agaknya auntie bukan
pelanggan yg normal bila tengok
keadaan yg terketar2 dan terhoyong
hayang masa memilih biskut2 tuh
dan mereka juga amat sabar dengan
kerenah, cerewet dan sogel auntie

Ya lah auntie ada 'budget' untuk
setiap hamper auntie
quality pun perlu dijaga
rupa perlu tip top
combination of colours harus ideal
masuk tema hamper untuk tahun ni

Dah settled memilih biskut2 tuh
mentara mereka siapkan
auntie kata auntie gi shopping2 dulu..

So jalan2lah menjamu mata
memang tak ada lansung tujuan
untuk membeli belah pakaian
Auntie fikir..tahun ni auntie
nak pakai baju2 yang sedia ada
yg belambak2 tergantung
dalam wardrobe
bila kata belambak2..
memang banyakkk sangat
kalau di gantung dalam kedai
memang penuhlah railing2 kedai tuh
semua pun masih baru dan cantik
percaya tak kalau auntie kata
ada yg tak pernah pakai
dah 3 tahun..auntie tempah
sebelum sakit dulu..
bila dah sakit..dah tak kerja
baju2 tuh semua tersimpan

Tapi tak mengapa sebab semua
pakaian auntie kebanyakkannya
kurung johor berkain sutera
tak mati dek zaman
kalau auntie mati
Peeja can take over pakaian2 tuh
tapi peeja kata tak perlu tunggu auntie mati
sekarang pun dia sanggup pakai..
he he he

Ishhh...melalut citer lain pula
Auntie perhati gelagat orang
memilih baju raya..
ada yang pegang jubah,
ada yang pegang kurung
ada yang pegang kebaya
semua nya kilat milat-
berbatu batan (manik2)
kebanyakkan nya warna terang
ada beading kat leher dan lengan
cantik2..memang boleh rambang
tapi auntie tak suka beli
baju2 macam tuh
sebab akan outdated after a year

so pilihan auntie adalah
sutera batik..memang sampai bila2
boleh pakai dan aper majlis pun sesuai..
so pergilah kedai regular
emm...memang dah pasak
dalam kepala..
tengok sajer..tak nak beli
auntie berdiri depan kedai saja
tak nak masuk
tapi biasalah..bila budak2 kat kedai
dah kenal...memang dipimpinnya
auntie masuk kedai..
cepat2 auntie kata kat dia
tak nak beli, tengok2 sajer bolehlah..

Emm...dia orang keluarkan corak terbaru
bunga dan abstrak
Pilihan auntie selalunya abstrak
Aduhhhh....jatuh cinta pandang pertama
simpan dihati tak luah perasaan
control macho
Sedang mereka tunjuk2
enam, tujuh helai baju2 tuh..
uncle masuk dalam kedai..

Dia pulak tak control macho
uncle komen..

cantik2 design, cantik2 colour
mama suka yang maner?
Aduhhh...membuat auntie cair...
sebab dia bagi sign - green light

Ehhh...ma taknak beli..
tengok2 saja..kata auntie

Kan nak raya...
belilah..kata uncle

Hu hu hu..
auntie pun pilih lah satu
terjebak juga lah..

tapi uncle hulur selai lagi
ni pun cantik..warna nya
pa berkenan
beli dua helai..

Huishhhh....madness
Dari tak nak beli
terbeli dua helai..
Aduhhh....

Auntie Sign jerlah
OUB Lady's Card
he he he





Tengah sign lah tuh..



Muka kegembiraan..
(aperlah kamera men tak nampak ker hanger tuh??)


Auntie ternampak dan berkenan kat sampin warna warni
Sampin2 uncle dah terlalu lama
Warna warni juga ada yang
dah sampai 10 years dia pakai

Auntie kata...

Oiii...cantiknya sampin2 tuh..
sambarlah satu untuk raya..
Pa punya dah lama


Auntie suka yg no dua
warna lembut - pastel

Not today..later2...nanti2 I jalan2
I pilih slow2..kata uncle

Okeylah..kata auntie..
terus lah kami ker kedai biskut pulak

Tokey kedai bagi 10% discount sebab
untuk berniaga
Modal beli biskut jer dah beribu
bayar cash semalam..
Budak2 tuh bawa beg2 biskut tuh ker kereta
Settled bab biskut..

Balik dari Ampang Park,
terus pegi ke Param AU2 beli lauk pauk
sebab dah pukul 5 :00 time tuh..
Asar pun belum dapat tunaikan lagi
asyik dengan hal keduniaan jer..

Alhamdulillah...selesai beli lauk pauk
sampai rumah 6:30 cepat2 buat Asar
dah penghujung masa

Panjang sangat N3 ni,
sebenarnya tadi masa type2
auntie dah terpublished..
cepat2 auntie edit balik as draft..
Fuhhh...kalau tidak memang serabut..
he he he

Nanti auntie citer pulak aper auntie
buat selepas berbuka malam tadi..

22 comments:

  1. Terjebak ye Auntie..hehehehhe...
    Tapi takpe..raya setahun sekali...^_^

    ReplyDelete
  2. Tak kisah la aunty terjebak ke tak, yg penting happy2 kan. BTW nanti tunjukla hamper2 yand dah siap tu ya.. sure kelassszzz

    ReplyDelete
  3. ala...sy pun pergi Ampang Park semlm..klau x leh bergambor ngn auntie..hehe

    ReplyDelete
  4. bestnya tengok org buat persiapan hari raya -___-"

    ReplyDelete
  5. happy tgk uncle dgn auntie. loving couple.. :)

    ReplyDelete
  6. hehe...apa salahnye aunty..berthn2 aunty keje...rewards yourself.. :)

    ReplyDelete
  7. kak nani tak apa kalau terjebak pun raya hanya setahun sekali je, orang sakit pun layak menyambut hari raya juga kak.

    ReplyDelete
  8. menyengih budak tu dapat jual 2 baju. so nice. nanti pinjam ye. hahah.

    ReplyDelete
  9. sy pon tgh cari sampin heheheh

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. as salam anty.sy ni silent reader anty n peeja.semoga anty sihat dan dibawah lindunganNya.sy saja nk bgtau sy baru je abis baca episod² anty tu heheheeh best sgt.rasa mcm sy terbawa² dlm cite tu hikhikhik.episod tu abis kt ctu je ke atau ada continue lg anty?

    ReplyDelete
  12. Sue :

    tulah, terjebak sbab uncle bagi green light..huhuhu

    ReplyDelete
  13. Hazey :

    InshaAllah..bila siap nanti auntie
    paparkan..

    ReplyDelete
  14. Ati :

    Ye ker..lah betul kalau tak boleh kita berjumpa

    ReplyDelete
  15. Ai :

    Persiapan untuk berniaga, rumah biasa2 jer

    ReplyDelete
  16. arda :

    Setakat ni kami bahagia..Alhamdulillah

    ReplyDelete
  17. Wani :

    Betullah tuh, nak rasa pakai yg elok2 setelah bertahun2 kemut2..he he he

    ReplyDelete
  18. sharifah :

    Baru akak cakap dgn abang, akak kalau pakai lah cantik atau mahal macam maner pun, bila berjalan jer...markah potong..sebab terkengkang2 macam robot..hu hu hu

    ReplyDelete
  19. Peej :

    sure boleh punya..memang cantik kan?

    ReplyDelete
  20. Azham :

    Nak cari songket, cari songket T'ganu
    memang halus tenunannya..

    ReplyDelete
  21. Arm :

    TQ baca episod2 auntie..he he he sepatutnya memang auntie nak continue tapi sebab belum ada mood nak sambung..

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum auntie.....

    Apa nama boutique tu Auntie?.... Cadang nak gi Ampang Park hari Sabtu ni nak cari baju raya....

    Linda

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...