THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Monday, August 15, 2011

Satu Habuk Pun Tak Dapat

Very sad, Peeja kata biskut raya
yang mama pilih...auntie tuh tak
buat tahun ni..

Out of 5 types of biscuits..
only one type jer yg ada..
so tak jadi lah order..

Emm..selepas berbuka tadi
auntie dan uncle pergi
ker Great Eastern Mall
Tak de pulak gerai yang
terletak di ruang legar
ground floor..
selalunya tiap2 tahun ada
macam2 biskut kat situ
naik escalator
nak jenguk Southern Pottery
tapi dah gelap..tutup cepatlah pulak
Ishhh...pukul 9 malam dah gelap
selalunya auntie beli token
pasu ker, balang kuih ker, tea set ker...etc
untuk dimasukkan dalam hamper

Terus balik rumah..
kehampaan..
penat pakai baju
penat keluar
tapi satu habuk pun tak dapat
he he he

Esok auntie nak pergi Ampang Park
Kat situ pasti ada macam2..
Lepas tuh kena pergi SSF
cari bakul/bekas dan sebagainya

Bukan aper..auntie memang tahun ni
tak plan nak buat hamper tapi
regular customer, order pagi tadi
tuh yg kelam kabut nak cari macam2

Hamper pulak yg exclusive
kena cari barang2 dan biskut berquality lah..

Emm...uncle bising kenapa tak tolak jer order
tapi bila fikir..Allah dah bagi rezeki kenapa
kita tolak..berusahalah sikit..
bukan nya susah pun..
memang dah biasa buat..

Auntie gembiralah..sebab customer
auntie tuh tetap nakkan hamper auntie
Alhamdulillah..


21 comments:

  1. rezeki jangan di tolak, musuh jangan di cari kan aunty...(,")

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Sis!

    Dulu thn: 3-10! 3-10! 3-10!
    Ini thn : 3-16! 3-16! 3-16! Beli satu, dpt satu! Beli dua, dpt dua! Lelong, lelong! Jgn tak lelong!! Klu tak laku, kita yg gelong!!!

    ReplyDelete
  3. tunggu last puasa. mesti murah...

    ReplyDelete
  4. kak nani...
    tentunya customer dah tahu quality biskut2 kak nani dan cara pembungkusan yang xclusiv... Tahniah kak nani...

    ReplyDelete
  5. rezeki jengah pintu hari auntie,kalau rasa tak susah..auntie buat lah slow2.insyaALLAH, boleh nya~

    ReplyDelete
  6. Salam Ramadhan al-mubarak. Rezeki di bulan puasa jangan ditolak. Mudah-mudahan bertambah lagi rezeki di masa akan datang.

    ReplyDelete
  7. salam ramadan dan selamat ulangtahun perkahwinan(belated) kak

    ReplyDelete
  8. touched by angel hand mybe ...

    ReplyDelete
  9. saya dah tengok hamper raya akak dalam blog peeja dulu dulu memang cantik dan kreatif akak anak beranak sebab tu masih ada permintaan.

    ReplyDelete
  10. Wahhh UNTIE, pandai buat hamper yer. Mesti cantik dan berkualiti, sebab tu regular customer tetap cari jugak.

    Kalu bagitau awai-awai, saya boleh rekmen Tart Nenas yang saya jual tu. Sesuai untuk dijadikan bahan dalam hamper. :)


    Ramadhan: Nuzul Quran “bacalah...”

    ReplyDelete
  11. sayang2ibu :

    Betul..tu auntie ambil juga order tuh

    ReplyDelete
  12. anak sepuluh :

    he he he betul..kat KL ni memang banyak biskut2 yg dijual harga macam tuh tapi saya tak pernah lah beli sebab saya tahu rasanya pasti hancusss..

    ReplyDelete
  13. IM :

    Betul..tapi last day dah sibuk masak rendang bagai maner masa nak pergi kePekan

    ReplyDelete
  14. Ibu dan Abah :

    Gamaknya lah Dato tuh suka padahal banyak pilihan di komplex2 tuh..

    ReplyDelete
  15. me suya :

    Betul..rezeki menjengah dan tak patut kita tolak..auntie buat slow2 InshaAllah..

    ReplyDelete
  16. Dr Sam :

    Salam to you too, lama Dr tak tinggal jejak..
    Betullah tuh rezeki memang patut disambut dengan kesyukuran..
    Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  17. DBI :

    TQ for the wishes..
    TQ for reading my blog..

    ReplyDelete
  18. Sharifah :

    Setakat ni anak2 minat nak buat..

    ReplyDelete
  19. Azie :

    Ohhh...tart nenas ada azie buat yea..
    emm..auntie sebenarnya memang dah tak plan nak buat hamper..pasal dah sakit tapi sebab Dato berbangsa Cina ni dah jadi kawan auntie selama 15 tahun yang lalu, maka auntie buat jugalah..

    ReplyDelete
  20. Auntie, hamper tu range harga dia berape?

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...