THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Monday, August 22, 2011

Masak Sendiri

Lauk pauk berbuka semalam

Semalam teringin nak masak sendiri
satelah 3 hari beli lauk tunjuk2..

Walaupun badan tak brapa nak sihat
tapi kepuasan makan lauk masak sendiri
berlain rasa nya..
Uncle dah dua hari tak makan nasi
entahlah..pasal lauk tunjuk ker?

tapi semalam elok jer dia makan..
anak branak..
semua suka pilihan lauk yg dimasak..
walaupun simple tapi menjilat jari
Alhamdulillah..




Paru lemak cili api + sayur sawi asin


Telur dadar


Paru + kentang berlada


Kerabu mangga

Noy dan Peeja gi Param cari kuih2..

Hasil pilihan kedua2 anak perempuan


cempedak goreng, seri muka, keria, cara berlauk dan pau goreng


Murtabak sepanjang masa yg digemari keluarga...
murtabak Adik nama
gerai depan Giant Setiawangsa

Kesemua makanan habis dimakan..
Tidak membazir

Alhamdulillah...


21 comments:

  1. murtabak tu~~nak~~

    he~~

    ReplyDelete
  2. hehe samala menu kite smlm...saya pon mkn paru masak lemak...tp kat buffet...mmg layann..mana tak selera uncle mkn...lauk lazat2

    ReplyDelete
  3. salam untie,

    mcm mana masak paru masak lemak cili api tu?

    biasa goreng @ goreng berlado je..

    ReplyDelete
  4. Hari ni kita nak masak nasi goreng saja..

    ReplyDelete
  5. Kak ...lauk yang kita masak sendiri... biar pun telur dadar je...tapi sedap dia lain macam kan?

    ReplyDelete
  6. selamat berbuka. hari ni makan apa

    ReplyDelete
  7. kak nani....
    lauk2 kak nani memang akan membuka selera...
    saya yang hanya melihat gambar pun boleh menelan air liur saja....
    -dapatlah idea nak masak apa nanti...
    terima kaseh, kak nani....

    ReplyDelete
  8. kak nani saya tak pernah masak paru masak lemak sebab saya ingat paru orang ggoring atau buat rendang je, dah akak bagi idea ni saya nak cubalah nanti.

    ReplyDelete
  9. Masak sendiri pun, macam2 juadah... tentulah berselera... Tapi alhamdulillah, habis semuanya tak membazir...

    ReplyDelete
  10. Semua nampak sedap.. kerabu mangga yg terliuq sgt tuu.. huhu

    ReplyDelete
  11. bujal :

    Nak bagi macam maner?

    ReplyDelete
  12. Wani :

    Oh yea ker..dpt makan kat buffet
    Paru memang sedapp kan?
    Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  13. linda :

    Wsalam, masak macam biasa tuh..
    masak lemak cili api..
    cuba googles dulu kalau tak de auntie cuba buat entry utk masakkan tuh..

    ReplyDelete
  14. hani :

    Nasi goreng favourite keluarga saya..

    ReplyDelete
  15. ImanShah :

    Ohhh..berbuka yg simple sebab uncle tak de..
    kari daging, sambal tumis ikan bilis dan salad
    makan menjilat jari..he he he

    ReplyDelete
  16. Ibu dan Abah :

    Tulah..kalau entry pasal makan2 kadang2 dpt membantu bagi idea utk masak..he he he

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. Sharifah :

    Ohhh..ramai juga yg tak pernah makan paru masak lemak cili api..sedappp tau..cubalah..he he he

    ReplyDelete
  19. Kamariah :

    Rumah saya kalau masak aper pun mesti habis punya..he he he
    kesemua anak2 kaki makan...

    ReplyDelete
  20. ferr :

    Kerabu mangga memang sedappp...masa menaip ni auntie pun terliuq.. he he he

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...