THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Tuesday, August 9, 2011

Hampir2 Muntah

Puasa hari kesembilan..
berbuka dgn titisan airmata
sedih sangat hari ni
walaupun hari ni rasa terlalu siksa
sakitnya tak terhingga
syukur dapat juga meneruskan puasa
Alhamdulillah
dari pagi, kepala pening2..hampir2 muntah
tapi auntie berdoa pada Allah moga dpt
berpuasa hingga penghujung nanti

Emm....ketika ni rumah sunyi sangat
TV auntie padam
uncle tertidur awallah pulak
Khairul kat atas dgn PS3
P G, Peeja dan Noy baru jap keluar
tengok wayang
Orang muda tak reti penat..
dah kul 11 mlm pun boleh keluar lagi
bulan puasa pulak tuh..

Dah dua tiga hari auntie relax
tak berblogging walaupun ada
lappy baru..pasal?

auntie tak de mood lah pulak
entahlah..makin lama makin lemah
rasa badan ni..

Alhamdulillah, tahun ni persiapan
sahur..peeja rajin pulak
masak nasi dan buat aper yang perlu
mungkin dia tengah training
utk tahun depan..he he he
eloklah..

Mata auntie tak leh tidur lah pulak
kalau tak boleh baring dan rehat
tu yang cuba nak bercerita
tapi tak de bahan
tengok lah..esok2 kalau sihat
auntie bercerita lagi..InshaAllah

24 comments:

  1. Salam Ramadhan Sis!
    Sis tau tak? Sis amat2 bertuah kerana memperolehi pandangan & perhatian secara terus dari Allah SWT. Betapa sayangnya Dia pd Sis, maka di berinya ujian. Itu tanda sayang Tuhan pd kita. Sebab itu, kita di tuntut supaya bersyukur atas segala nikmat atau keperitan yg kita terima. Hadapilah dgn penuh taqwa & sabar, kerana Allah SWT telah berjanji akan keistimewaan pd org2 yg berjaya dlm ujianNya !!
    Ya Allah Ya Tuhanku! Aku pohonkan pd Mu Ya Allah, berilah kekuatan pd hamba Mu, Noraini & keluarganya. Dlm menempuh segala ujian dari Mu. Amin Ya Rabbal'alamin.

    ReplyDelete
  2. hi auntie... x sihat ke?? kesian auntie... auntie bulan posa ni bawa laa berehat.. kalau x larat, jangan buat kerja.. nanti auuntie bertambah sakit plak... well kalau auntie nak tambahkan tenaga cuba auntie minum air kurma merah... kalau pi kat kedai ubat cina ada diorang sediakan.. x pun auntie beli kurma merah kering tu... nanti auntie rebus skit dengan gula batu... skit je.. nanti manis sgt plak... kurma merah bleh bagi tenaga... hopefully it helps... ok hope u happy selalu

    ReplyDelete
  3. InsyaAllah U will be fine today. Semoga kesihatan hari ni lebih baik dari semalam.get some rest k.

    ReplyDelete
  4. cecepat sihat yer auntie..
    ceritalah lagi.. ehehehe

    ReplyDelete
  5. moga auntie kuat dan tabah bulan posa ni.sedih plak baca entry ni bila auntie ckp skrg rasa lemah2 badan.

    ReplyDelete
  6. kak nani....
    jika terasa lemah2 begitu, kak nani byk berehat yer...
    jaga kesihatan...
    saya doakan kak nani segera sihat semula...

    ReplyDelete
  7. Auntie, saya doakan auntie dapat berpuasa sepanjang bulan Ramadhan ni dengan selesa tanpa apa-apa masalah kesihatan. Amin. Ibu saya pun tak sihat, slip disc. Setiap hari dari 3pm hingga malam, dia rasa nak nangis menahan sakit. Berganda pahala ibu saya dan auntie yang diuji begini di bulan Ramadhan.

    ReplyDelete
  8. jaga diri nyer Auntie

    ReplyDelete
  9. Take care aunty...semoga terus diberi kekuatan untuk menjalai ibadah di bulan Ramadhan...amiin

    ReplyDelete
  10. auntie jaga diri...jaga kshtn..sy doakn autie sntiasa sht selalu...trma ksh sbb auntie tolg jwbkn soaln..he..he..

    ReplyDelete
  11. salam aunty

    semoga cepat sembuh

    mak syapun tak sihat dah hampir seminggu tak puasa sbb tak boleh baca gula dlm badan
    minggu ni baru sya sempat menjengok mak

    ReplyDelete
  12. Pak Teh : Waalaikumusalam,
    Terima Kasih atas doa yg dipanjatkan utk saya dan keluarga. Peringatan yg diberi oleh Pak Teh amat2 saya hargai..terima kasih sekali lagi

    ReplyDelete
  13. fadz : hi fadz, aah auntie kesihatan auntie tidak stable, meragam jer badan ni tapi Alhamdulillah auntie dpt meneruskan puasa harap2 sampai penghujung..
    Oh yea ker korma merah..pernah auntie jumpa kat pasar ramadhan tahun sudah tapi tahun ni auntie tak berjalan lagi..kalau gitu nanti auntie pergi kedai sensei cari korma merah tuh..TQ fadz

    ReplyDelete
  14. hani : Hope so..InshaAllah

    ReplyDelete
  15. me suya : Memang auntie suka bercerita tapi bila badan tak sihat jadi terbantut pemikiran..hu hu hu

    ReplyDelete
  16. Haslinda : Tulah, badan auntie semakin hari semakin lemah..dah rasa hilang tenaga tapi selalu auntie mind set utk kuatkan diri..hu hu hu

    ReplyDelete
  17. Ibu n Abah : Memang bulan ramadhan ni akak tak buat kerja2 pembersihan rumah, banyak berihat dan baring2 kalau dah tak larat sangat suami akak beli lauk pauk..tima kasih atas doa utk akak

    ReplyDelete
  18. Aidah : Oh ibu pun sakit yea? Emm..tulah orang yg sakit memang ujian utk berpuasa, moga puasa kami di berkati Allah..Amin

    ReplyDelete
  19. Wani : Terima Kasih atas doa utk auntie..

    ReplyDelete
  20. Ayanuts : Tima Kasih atas nasihat yg diberi, takper auntie jawab soklan utk peeja..he he he

    ReplyDelete
  21. sayang2ibu : Walaikumusalam
    Emmm...mak tak puasa sbb tak boleh baca gula? Auntie pun gitu juga tapi Alhamdulillah boleh pulak auntie berpuasa..

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...