THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Sunday, August 14, 2011

Bertiga Sahaja

Ari ni puasa yang ke empat belas..
Peeja dan Noy dah keluar
cari kasut kerja Noy kata Peeja

Buka luar lah yea? tanya auntie

Yea lah kot..kata Peeja

Emm.. kalau gitu mama masak sikit jer lah..

Wah! ada can tak masak ni..
lepas Asar boleh ronda ker Param S'wangsa
beli aper2 yang patut..
tak pernah lagi auntie jalan2 sejak berpuasa
Itu pun kalau cuaca elok..
kalau hujan..tak yah lah

Semalam auntie masak
assam rebus batang keladi
rebung+daging lemak cili api
ikan bawal goreng
sambal belacan dan ulam2

uncle beli 2 bungkus bubur lambuk
dan kuih muih

Auntie ada nampak Peeja pegang
kamera dan tangkap gambar
jadi tak yah lah auntie
masukkan gambar
nanti duplicate pulak
tapi bila dia nak buat entry tu dan publish
entah lah..

Pukul 6:30 ptg
dot dot (Bf) Peeja datang untuk berbuka bersama
Dia bawa sup ayam dan kacang bendi goreng belacan
dan kuih muih
Alhamdulillah..
Orang pertama yang berbuka pose di rumah auntie

Minggu sudah ada kawan auntie telephone uncle
katanya nak berbuka hari jumaat yang lepas
tapi tak datang2 sampai lah hari ni..
auntie pun masaklah sakan dan lebih sikit masa tu
sebab kawan auntie ni jenis bawak diri, belenggang
memang bukan jenis bawak apa2 kalau berjalan
rumah orang..dah tuh kaki ratah lauk..
serupa macam auntie..he he he
Auntie bukan nya kutuk dia.. yea
memang semula jadi perangai nya gitu
Dia lah kawan auntie hampir 20 tahun
yang selalu menjengok auntie sekurang2nya
sebulan sekali.
Sayang auntie kat dia dah mengatasi
dan boleh menerima
apa saja perangai nya..
Gitulah kalau dah sayang..he he he

Ishh...lappy ni buat hal
cursor dia lari2..jumpy up and down
screen dia bergegar2..
risau auntie..baru jer beli tak sampai
seminggu..

ruper2 pasal mouse..
kata Peeja..memang lah macam gitu
mama pakai mouse free dia bagi tu
cekai punya
Ohhh...kenapa tak cakap masa di Low Yatt
ari tuh..boleh lah mama beli

Stop..stop...sekejap
uncle dah bersiap nak keluar


hu hu hu dia tak bagi auntie ikut


Nak makan aper? Boleh I belikan...
tak yah lah ikut..
you rehat lahhhhh.
(kepala nya bergerak2 pusing2 manja macam bernyanyi2 berlagu2)

Ishhh..auntie pun menganggok jer
bila tengok dia macam tuh

Aaaaa...nani nak makan..
1) telur itek masak lemak cili api
2) pecal
3) daging salai lemak cili api

yang lain2 kalau you nak belilah..
tapi jgn banyak2 sebab kita bertiga saja

he he he...berihat dan bergolek lah
auntie lepas ni..

Alhamdulillah...dapat suami yg amat
penyayang..



19 comments:

  1. alhamdulillah
    melalui pembacaan mmg suya yakin sgt.. uncle seorang suami yang sangat penyayang~

    ReplyDelete
  2. Kak nani...
    dengarnya PaRam Taman Setiawangsa memang banyak pilihan juadahnya...
    Tapi saya pun tak rajin nak berjalan mencari lauk di PaRam...memikirkan nak parking dan jalan jauh2... lauknya tak tentu lagi...
    kecuali di PaRam Taman Telok Emas, Pernu..memang saya dah tahu apa yang nak dicari...
    Selamat Berbuka....

    ReplyDelete
  3. Nani,
    Di rumah pun,tinggal berdua saja.Saya dan suami.Jadi nak masak pun hanya ada motivasi bila anak balik.Kesian cikli.

    ReplyDelete
  4. bergolek boleh jangan tergolek..

    ReplyDelete
  5. UNTIE, saya musykil sekejap. NANI tu sapa? Untie Marina eh?

    Kalu bukan dengan suami, nak bermanja dengan sapa lagi, ye tak?

    Ramadhan: Ucapan dan Kad Raya...

    ReplyDelete
  6. Sekali sekala berehat memaksa aunty..

    ReplyDelete
  7. Bila di sayangi hati merasa bahagia.Alhamdullilah..

    ReplyDelete
  8. Hello Marina, very interesting. Even though my bahasa is out of tune, boleh faham 38%, ha ha.
    Selamat berpuasa.
    Keep a song in your heart.
    Lee.

    ReplyDelete
  9. Salam Pn Nani...

    dah lama saya tak makan pecal yang sedap (tentunya yang arwah mak buat) :(

    ReplyDelete
  10. me suya :

    Memang penyabar dan penyayang selama perkahwinan auntie

    ReplyDelete
  11. Rahmah :

    Seronok nya dengar Rahmah pergi paran pernu..akak tahun ni tak balik bulan pose kalau tak memang akak selalu beli kat param pernu..

    ReplyDelete
  12. Mamason :

    Tulah ambil kesempatan bila tak ramai ahli dlm rumah..lauk beli..he he he

    ReplyDelete
  13. insan marhaen :

    Tergolek? minta jauhlah dari tergolek
    tak boleh bayangkan kalau saya tergolek..memang tak boleh bangun berdiri macam orang lain..

    ReplyDelete
  14. azieazah :

    Aah panggilan keluarga utk diri auntie dari kecil Nani..
    Marina tuh nama glamour masa kat
    sekolah menengah..bersurat2 masa bercinta dengan uncle dulu2 pakai nama marinalah..he he he

    ReplyDelete
  15. Asiah :

    Betul..seronok dapat memanjakan diri..

    ReplyDelete
  16. hani :

    Betul..bila disayangi..berbunga2 dihati gembira..Alhamdulillah

    ReplyDelete
  17. Uncle Lee :

    You still visit me?? Ohh..TQ

    ReplyDelete
  18. Kakcik :

    Waalaikumusalam,
    Betul..pecal mak yang terbaik..

    ReplyDelete
  19. hahaha akak ni kelakarlah, memang kalau kita dah berkawan dengan seseorang terlalu lama, kita cakap apa pun dia tak kesah, bunyi macam mengutok kawan kan tapi sebenarnya kita bagi tahu yang kawan kita ni perangai dia dah memang macam tu! kalau dah lama berkawan dengan kita memang dia tak akan ambik hati punyalah.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...