THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Monday, July 11, 2011

Tolong Bantu Saya

Tak reti nak delete blogs yg auntie follow dulu2
tanya peej, dia pun kata tak reti
Ishhh...sapa2 boleh tolong ajar tak?

Hari ni kira nak buang sampah2 yang
kutuk sana kutuk sini pasal politik
fitnah sana, fitnah sini, semak otak,
sesak nafas, risau jadi tak menentu

Kalau dulu2 dia citer pasal kehidupan
dikampung..ohh auntie suka lah baca
Alih2, bersemangat citer2 politik
berkobar2..

Kalau dulu2 dia citer pasal agama
auntie respect lah dia..
Kebelakangan ni pula dah lain citer
asyik2 penuh dashboard dengan
n3 dia jer..selang 15 min
keluar n3 baru dia lagi..
Ohhhh...semak oii..

orang yang tak sihat macam auntie
tak perlu tahu..kena banyak rehat
fisikal, mental dan perasaan

Kat FB dah settled
Memang auntie delete bukan hide

Sapa2 boleh explain slow2 kat
auntie mcm maner nak delete kat blog tak?

Tolong Bantu Saya yea..

Terima Kasih


23 comments:

  1. Aunty MM,
    Senang je. Tenok kat Aunty punya "blogs I read" tu, kat bawah senarai tu ada macam simbol tukul, click kat situ. Nanti akan keluar list semua blogs yang Aunty bubuh kat situ sebelum ni. Nanti akan keluar nama blog tu dengan option rename, edit or remove. Aunty click lah remove kat mana yang suka. Lepas tu tekan done (kalau tak silap).
    Satu lagi cara, kat atas sekali tu, sebelah kanan, click kat "design", nanti akan keluar segala mak nenek yang Aunty dah tambah selama ni. Pergi kat "blogs I read", click "edit". List yang sama akan keluar juga. Jangan remove Brad/Angelina punya blog udahlah ye? har har har *evil laughs*

    ReplyDelete
  2. SALAM,
    HARAP APA YG DIBERITAHU NI BETUL! BUKA ACCOUNT BLOG PUAN, LEPAS TU KLIK "DASHBOARD", KEMUDIAN KLIK "DESIGN", DIIKUTI DGN KLIK "BLOGS I READ" , KEMUDIAN PILIH SENARAI BLOG YG HENDAK DIBUANG DAN KLIK "REMOVE", DIIKUTI DENGAN "SAVE". SELESAI.

    ReplyDelete
  3. salam auntie,

    kalau macam nak unfollow blog tuh, kat dashboard tuh,kan dekat list blog auntie follow byk2 tuh, kat bawah tuh ada add dengan manage kan. klik manage tuh.and nanti aku keluar list2 blog yg auntie follow tuh.

    and nanti sebelah nama2 blog yang auntie follow tuh ada setting. klik setting tuh. nanti auntie akan nampak "stop following this site". hah klik situ je.

    hihi try la. if betol maksud auntie nak unfollow blog, ini la caranya. kot ada cara lain lya x tau la. tapi lya selalu guna yg ni je.

    ReplyDelete
  4. camna nak bantu, saya pun tak reti.insyaAllah ada lah tu hamba Allah yg boleh ajar kita ni..Hellooo...ada tak ni sapa2 boleh ajarkan..saya pun nak tumpang belajar jugak..

    ReplyDelete
  5. salam auntie...saya setuju dgn auntie...letih baca kisah2 politik ni...serabut kepala.bab nak delete2 tu sya tak pandailah nak tolong...let wait for the experts.

    ReplyDelete
  6. aunty pg kt dashboard, kt bwh list blog yg anty follow tu ade add/manage. aunty click kt manage. then aunty click kt setting kt sblh url blog yg aunty nak unfollow tu. nnti ade keluar window kecik, cr kt situ 'unfollow'.

    Good luck, aunty!

    ReplyDelete
  7. dekat bawah senarai blog ada button manage kan.. klik situ.

    1- Manage (nnti akan keluar senarai blog yg kita follow)

    2- Pilih blog mana yg tak nak follow. klik [setting]

    3-nanti kena sign in. guna email yg kita guna utk bukak blog.. klu gmail, klik la gmail..

    4- nnti ada unfollow ke apa ntah..

    harap dapat membantu.. :)

    ReplyDelete
  8. sign in blogger pastu pi kat blog...pi kat blog list..cari kat bawah sekali tu ada gambar kecik macam sparnar tu...tekan dan keluar nanti kolum kecik ..boleh add atau delete kat sebelah nama bloglist tu..akhir sekali jangan lupa save.
    Jangan delete saya pulak kak..
    selamat berjaya...

    ReplyDelete
  9. salam auntie.
    saya dah biasa stop follow blog orang so saya try tolong auntie kot2 menjadi k :)

    mula2 auntie buka dashboard. lepas tu auntie scroll down ke reading list, yang ada feature blog2 yang auntie follow..kt bawah blog list tu, ada button kaler biru tulis ADD dan MANAGE. klik pada button MANAGE.

    lepas klik MANAGE, semua list blog yg auntie follow akan keluar. di sebelah kanan, ada tulisan biru bertulis SETTING. klik link SETTING di sebelah blog yang auntie nk remove. lepas tu, akan ada window baru. ada tulisan biru bertulis STOP FOLLOWING THIS SITE. Klik pada link tu dan klik button STOP FOLLOWING.

    itu saja :)

    ReplyDelete
  10. sya baca lah jugak, sekadar ambik tahu
    dlm hati kesian jugak dgn mereka
    terutama bab menghina, mengelar kan anjing dan sebagainya tu

    geram pun ada...
    semoga mereka sedar kalau pun hendak berjihat, jgnlah menghina dan mengata yg buruk sepaling buruk
    dari niat untuk dapat pahala akhirnya mendapat dosa.


    aunty
    klik design - klik edit dekat Blogs i read
    yg aunty lebel kan tu - lepas tu remove je yg mana aunty nak remove and save..
    senang kan?

    ReplyDelete
  11. Alahai..x reti nk tlg camne sbb ai x tau. huhuhu...mmg semak la kalau gitu.

    ReplyDelete
  12. auntie try yang ni

    -Pergi kat dashboard auntie, pastu kat [reading list], and then ada button [add][manage].. auntie klik dekat [manage], pastu pop up window baru, ada senarai semua blog yang kita follow, and then gi dekat blog dalam senarai tu click dekat [setting].. boleh remove blog dekat tu..

    -auntie cubalah..

    ReplyDelete
  13. Eloklah tu.. tapi sayangnya saya tak tau camane nak menolong. Apa2 anak yang banyak bantu, buatkan itu ini... Maklum otak veteren cam kita ni, ajar berkali2 asyik lupa aje... Hihihi...

    ReplyDelete
  14. Eloklah tu.. tapi sayangnya saya tak tau camane nak menolong. Apa2 anak yang banyak bantu, buatkan itu ini... Maklum otak veteren cam kita ni, ajar berkali2 asyik lupa aje... Hihihi...

    ReplyDelete
  15. hi auntie nani.. owh auntie nak delete some blog.. x nak jadi followers dah kan? ok auntie pi kat bahagian dashboard... dekat bahagian bawah blog list tu ada tab add dengan tab manage... auntie tekan tab manage tu... nanti akan keluar list semua blog yg kita flow... auntie cari nama blog yg auntie nak delete.. sebelah nama blog tu ada settings... klik settings... lepas tu akan keluar pop up stop following this blog.. so autie klik je nak stop follow blog...

    ok hope it's clear for u... tapi jangan laa delete blog fadz plak.. hehehe.. blog fadz bersih dr politik.. hehehe :) have a nice day auntie

    ReplyDelete
  16. Untie, setahu saya, kalu nak buang senarai list di feed tepi tu senang saja.

    Tapi kalu nak “unfollowed” tu memang saya tak pandai.

    Saya lihat blog melalui senarai blog yg saya buat, tidak melalui blog yg saya follow.

    Bukan semua yang saya follow saya listkan. Alasan kita, mungkin sama dlm beberapa keadaan.


    Aura Seperti Ini Memang Sukar Nak Cerita...

    ReplyDelete
  17. Salam sis!

    Sis follow je step yg dia org bagitau kat atas tu. Suma bole pakai. Cuma, apa2saja data sekalipun, hanya bole delete! nak hilangkan terus...sorry la, lebih2 laei yg dok merayap dlm internet!

    ReplyDelete
  18. salam
    rasanya dah ramai org gtaw cara tu kat auntie.. so, semoga auntie boleh mempelajarinya dan cepat-cepat delete yg mana tak perlu tuuuu :)

    ReplyDelete
  19. biar betol peeja x tau aunty?

    ReplyDelete
  20. dah ramai yg bg tips tu,hope can help u aunty ;)...rimas gak ngan mereka2 yg kecoh sebegitu rupa

    ReplyDelete
  21. wah...bagusnya entri ni...
    saya pu boleh tumpang sekaki belajar....
    terimakasih kak Nani...
    relax tau.

    ReplyDelete
  22. assalamu'alaikum, aunty...

    yg 'unfollow' tu lebih tepat rasenye...aunty cubalh kekdah tu...

    semoga xserabut2 lg ngan blog2 sampah tu...

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum Marina,

    Betul tu, dalam keadaan tak sihat memang ada ketikanya kita rasa tak nak ambik pusing banyak2 benda.

    Rehat, semoga sihat.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...