THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Tuesday, July 5, 2011

Tertunda

Auntie terima SMS dari kawan auntie
saorang Datin
Jemputan Perkahwinan anak nya
pada 10 haribulan Julai 2011
terpaksa ditunda lepas HRaya

Emm...sebab di tunda?
Di sebabkan ura2 ada perhimpunan besar
akan berlaku pada sebelum dan sesudah hari tersebut
Jadi lebih baik dia tunda..katanya

Entahlah..auntie tak ambil tahu
tentang isu politik yg meluap2
di perkatakan sekarang
Yang pasti perkara macam ni
dah jadi menyusahkan
kesian kawan auntie

Ada lagi satu jemputan kawin juga
pada 9 haribulan Julai 2011
hari Sabtu ni, di Shah Alam
saorang Dato juga
tak da pulak berita dia tunda

Perkahwinan anak pertama dia
auntie tak dapat pergi tahun sudah
tapi yang ni auntie naklah sangat
menghadirinya
tapi anak2 auntie pulak tak bagi
keluar rumah..
Ishhh...macam maner tuh?
Uncle pulak belum bersuara
nak pergi atau tidak

Kenapalah 'mereka' buat macam ni?

Apa2 pun auntie adalah pencinta keamanan

15 comments:

  1. Saya mungkin ke rumah mertua di Teluk Intan pada hari Jumaat ini dan balik pada hari Sabtu. InsyaAllah, tiada apa akan terjadi selagi tidak dengan izinNya. :)

    ReplyDelete
  2. Kan Auntie? nyusahkan sume pihak. ntah apa2!!..isk.

    ReplyDelete
  3. Auntie,

    Kita jumpa sabtu ni ye..Odah pun ke sana juga..My cousin.

    ReplyDelete
  4. betul auntie, menyusahkan ramai org..adik saya nak dtg kl weekend ni pun tak jadi..jln mesti jam sbb ada road block..baik BERSIH rmh ke surau ke nak dkt bulan puasa ni...

    ReplyDelete
  5. sekarang ni pun dah banyak road blok..susah laaa

    ReplyDelete
  6. memang menyusahkanlah kan kak Nani?
    family saya dah telefon sana-sini jangan keluar rumah...

    setiap hari bila tengok berita ada cerita huru hara kat luar negara, hati saya kecut perut, saya paling takut pada perang,,.bila dah perang takder lagi belas kesian..masing2 nak menang..anak2 kecik, perempuan dan org tualah yg jadi mangsa...

    tengok rakyat Iraq tu..apa dah jadi..sampai sekarang pun masih tertindas jugak...

    kita berdoa saja Kak Nnai moga negara kita aman damai...dan anak cucu dapat hidup selesa...senang cari makan dan boleh beribadat dengan tenang...

    ReplyDelete
  7. kita doa siang malam mintak keamanan..mereka ni buat kita tak lena tido ni...takut jugak.

    ReplyDelete
  8. Kakcik :

    Alhamdulillah menziarahi ibu mertua satu amalan yg murni. Harap2 tiada aper2 berlaku pd hari tersebut.

    ReplyDelete
  9. Ai :

    Tulah, kenapalah mesti buat perkara2 yang menyusahkan semua pihak..Dengan membuat macam tuh, membazirkan duit negara sebab anggota beruniform akan terlibat..

    ReplyDelete
  10. Saudah :

    Oh yea ker sepupu, InshaAllah..

    ReplyDelete
  11. Shasa :

    Aah, memang menyusahkan ramai pihak..Segala perancangan semua kena cancel, bukan aper eloklah duduk di rumah sajer takut terkandas dalam perjalanan nanti.

    ReplyDelete
  12. Ezza :

    Oh yea ker? Auntie tak keluar rumah tak tahu pulak dah banyak road block..Ishhh

    ReplyDelete
  13. Queenie : Orang2 macam kita yang sayangkan keamanan memang berdoalah akan perkara ini tidak berlaku..

    ReplyDelete
  14. hani :

    Memang takutlah, bila mereka buat perhimpunan besar, sebab kita dah tengok di negara luar, keganasan akan berlaku..Ermm..moga tidak berlaku perkara yang tidak diingini..
    Allah Hu Akbar!

    ReplyDelete
  15. kenapalah orang orang kita ni, betul betul nak tengok negara hancur, teringin betul negara kita ni jadi macam IRAQ agaknya.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...