THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, July 6, 2011

Out for Lunch Today

Subuh dah kutip baju2 utk basuh
Pukul 7 pagi dah mula sidai baju
Teratur dan wangi cucian
Auntie tukar brand sabun cucian
dulu auntie pakai cecair dynamo
kawan auntie suruh beli Daia
katanya murah dan bagus
dua hari rendam pakaian dalam
baldi pun tak masam..
Auntie pun cari kat Giant
tak de stock, pergi ke Carrefour
pun tak de stock
Ishhh...best sangat ker brand tuh
sampai tak de stock?
Dua hari sudah pergi ke Giant
baru ada..
Auntie sambar pencuci lantai juga
Memang best sebab cucian berbau harum
auntie mop lantai..
Wowww...
Harum porch auntie bila dah mop
dan baju tersidai..
he he he

Ari ni, Noy nak bawak auntie gi
makan ikan bakar for lunch..
Auntie seronok bukan makan free
tapi masa yang di peruntukkan
untuk bersama auntie
Alhamdulillah..

tahu2 lah anak2 mana ada masa
mereka bizy bizy bizy memanjang
Bila anak nak belanja makan2
memang lah rasa seronok
sebab macam2 boleh di sembangkan
ketika itu..

Noy nak spent masa dgn auntie
sebab
Noy akan ke Kuwait utk renew licence
penerbangan nya hujung minggu ni
selama seminggu saja
Dia akan melalui peperiksaan,
kena test berenang dan berbagai2 lagi..
InshaAllah bulan November dia akan
ke Kuwait lagi selama 1 bulan
sebab Noy di pilih (kenaikan pangkat)
untuk menjaga 1st class passengers..
Alhamdulillah..

Pagi ni auntie sarap
sekeping roti jagung
satu mug teh halia
Itu sajer
Nak reserve perut utk lunch
he he he

Auntie nak makan dua ekor ikan keli bakar
Siput sedut, sambal belacan dan ulam2..
Emm...best nya..
Tak sabar nak tunggu lunch
he he he

Hopefully kedai tuh tak tutup
maner lah tahu?
sebab 'kuning' buat hal
menyusahkan orang jer!




29 comments:

  1. Nak pergi makan di mana tu? nak ikut, boleh? :)

    Tahniah juga buat Noy.

    ReplyDelete
  2. salam kak nani..
    selamat menjamu selera dgn anak2...
    another nikmat ALLAH tu...
    kedai ikan bakar kat mana tu?....

    ReplyDelete
  3. kakcik :

    Nak ikut? Boleh sajer..memang saya suka kalau dpt bertemu kakcik
    Terima Kasih atas ucapan tahniah utk Noy.

    ReplyDelete
  4. Ibu dan Abah :

    Waalaikumusalam Rahmah, Alhamdulillah nikmat yg tak putus2 dr Allah SWT

    Kedai tuh kat keramat jer, memang sedap, kalau Rahmah free kita boleh kesana..InshaAllah

    ReplyDelete
  5. Selamat makan ikan bakar ye auntie.. ^___^

    tahniah utk Noy skali.

    ReplyDelete
  6. ikan keli goreng sedapnya. kalau rangup, makan semua termasuk ekor, tulang tepi n pipi ikan. tggl kepala ikan yang dah dikutis n tulang tengah aje hihi

    ReplyDelete
  7. Aunty..


    pB pun ingat nak makan ikan bakar tengah hari ni ....

    ReplyDelete
  8. syabas dan tahniah utk noy ya.

    selamat menjamu selera pada kak Nani...saya nak teropong restoren ikan bakar kat setiawangsa tu...ada ker tak kak Nani dan noy kat situ...har3

    baik-baik makan ikan keli
    jangan sampai tercekik tulang
    sedut siput pun berhati-hati
    takut tersedut dia punya cengkerang

    heh3...

    ReplyDelete
  9. 2.30pm we go. pija dah bangun. :)

    ReplyDelete
  10. kak, sy dapati, anak2 saya pun dah bizi memanjang... huhuhu

    ReplyDelete
  11. ;kuning' mmg buat hal aje~~ ngeheheh

    teringat ada sekali tu my hubby bwk g mkn ikan bakar yg nampak agak glamer..tp rasa hampeh~~ till now x sentuh2 dh ikan bakar teringat experince kt kdai tu~ huu

    ReplyDelete
  12. kuning kuning knplah tak warna merahhhh ... dah lah buat hal hehehe tadi nk gi bank pun susah jalan ampang banyak sgt road block

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum Marina,

    Ikan bakar kat mana tu.

    Dulu saya masa masih bekerja, selalu makan ikan bakar di belakang istana negara.

    ReplyDelete
  14. kak nani saya pun suka keluar makan anak beranak hendaknya kalau sibujang saya balik tiap tiap hujung minggu,memang tak berasap lah dapur.

    tolong ucapkan tahniah saya kepada Noy ye kak. Jaga diri baik baik bila di tempat orang, maklumlah macam-macam hal kita dengar bila berada diperantauan ni. semuga Allah bersama menjaga nya nanti.

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah... Tahniah buat Noy. Sebagai ibu tentulah berbangga atas kejayaan anak... Ma tumpang gembira.

    ReplyDelete
  16. Ai :

    Auntie makan dgn khusyuk ikan bakar tghhari tadi he he he
    TQ atas ucapan tahniah utk Noy

    ReplyDelete
  17. puding roti :

    Ikan keli digoreng, masak lemak dan bakar semua pun sedapppp..
    Memang tinggal tulang jer, semuanya auntie kunyah..he he he

    ReplyDelete
  18. pB :

    Jadi tak makan ikan bakar, auntie dah langsai dah..he he he

    ReplyDelete
  19. Queenie :

    TQ ucapan tahniah utk Noy

    Ha ha ha memang kena berhati2 bila makan ikan bakar..takut tersangkut tulang

    ReplyDelete
  20. Peej :

    Alhamdulillah, we are on time

    ReplyDelete
  21. Mak su :

    Kan, anak2 memang bizi memanjang, time utk kita dah kurang..tak per kita pun macam tuh dulu2..he he he

    ReplyDelete
  22. aesh :

    Oh...ikan bakar kena jaga hanyirnya, jaga cukup masak nya, kalau hanyir dan tak cukup masak memang potong selera. Tulah auntie suka kedai ini, walaupun tak glamour tapi masakkannya power, ikan nya fresh dan lazat..yummy

    ReplyDelete
  23. ciknon :

    Ha ha ha banyak warga kuning ker kat Ampang sampai banyak roadblock.. he he he

    ReplyDelete
  24. Kunang :

    Waalaikumusalam, oh kedai kat blakang istana tuh memang famous amos tuh, memang ramai warga kerajaan makan kat situ..he he he
    Kedai yg saya makan dekat jer kat rumah, kawasan perindustrian keramat

    ReplyDelete
  25. Sharifah ;

    Makan2 dan keluar dgn anak2 dpt good quality time.

    InshaAllah, saya sampaikan pesan Sharifah pada Noy.

    ReplyDelete
  26. seronok baca en3 yg aunty sedang *berbunga bunga*

    ReplyDelete
  27. murah rezeki noy ye..alhamdullilah...

    enjoy ur lunch :)

    ReplyDelete
  28. saya pun sejak duduk bujang suka dengan daia.. murah tp punya laaa wangi.. cuma bila dah kawen ni, hubby eksen nak pakai fab laa,mentang2 fab mahal... last2 balik dengan daia

    ReplyDelete
  29. sebab baca en3 aunty yg ni buat sya terbayang bayang nak beli pencuci tu, nak merasa bau harum tu jugak.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...