THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, July 13, 2011

Nyiluuuuuu

Auntie menghilang diri beberapa hari
Aper tak nye..gi acupuncture berturut2
semalam dan ari ni
Balik rumah..ngantuk dan rehat sajer

Nak ucapkan TQ pada semua yang respond
pada entry auntie yang lalu, auntie minta tolong
ajarkan untuk 'unfollow' blog

Sebenarnya, auntie belum sempat pun
nak kelebet2 lagi, masih adjust badan
lepas buat terapi tuh..
Semalam 16 jarum terpacak2 kiri dan
kanan dari leher hingga ke lengan
Hari ni pula, 16 jarum sebelah kiri dan
sebelah kanan menggunakan hot pad karan
Kali ni dlm keadaan meniarap
selama 40 mins..

Memang auntie banyak rehat dan tido
selepas buat terapi
sedap sangat, rasa sakit2 badan dah hilang
yang tinggal hanya sedikit lenggoh2 jer

Semasa auntie menjalani terapi tuh
uncle baca atau berbual dengan Dr Kol Zubir
Sekali jer uncle datang jengok auntie
tu pun masa kali pertama auntie buat
masa tuh, jarum di kepala..

So tadi auntie tanya uncle
kenapa tak jengok auntie?

Ngeriiiiii..Nyiluuuuu..kata nya

Tak sakit ker? tanya uncle

Takkkkkk...cuba lah..kata auntie

Noooooo TQ very much..

Takut jarum rupa nya..he he he

Auntie belum lagi masak untuk uncle berbuka
Nampak peeja dan p g makan tghhari tadi
hot dog rebus, cicah sos tomato

Tak tahu nak masak aper, otak pun masih
berehat dan blurr lagi

mee kuning ada dalam peti sejuk
uncle beli, dia memang suka
mee goreng atau mee bandung
mee jer kot ari ni?

Tapi tadi dah jerang nasi seperiuk
Nasi goreng jer kot..

Entah lah..aper2 sajer lah ..
ikut gerak



6 comments:

  1. hi auntie... auntie x sihat ye?? banyakkan bersabar ye auntie.. tu semua dugaan tuhan.. fadz doakan auntie cepat sembuh ye... harap auntie ceria selalu... auntie take care ye.. sayang auntie... may god bless u...

    ReplyDelete
  2. Tak kisah apa pun jenis hidangan, tetap bersyukur dengan rezeki yang ada, kan Pn. Nani. :)

    ReplyDelete
  3. aunty sya ada ambil nombor telefon ni
    cuba hubungi pengamal perubatan ni
    Dr Tai song chong
    012-3315088
    kawasan banting kuala langat.

    ReplyDelete
  4. masyaAllah kak Nani...

    sakit2 pun masih fikirkan makan minum suami..inilah isteri misali..moga Allah sediakan ganjaran mulia dan tempat teratas untuk para isteri yang begini ya...

    ReplyDelete
  5. fadz :

    Selalu fadz doakan auntie, TQ so much..muah..

    kakcik :

    Alhamdulillah..bersyukur kerna masih ada rezeki dan ada hidangan atas meja..

    sayangsayangibu :

    Dr Tai tu buat acupuncture jugak ker? Auntie dah selesa dgn Dr Kol Zubir nih malah Hospital ni dekat dirumah auntie
    Terima Kasih yea

    Queenie :

    Kak nani hanya AMIN kan doa Queenie tuh..
    Nak buat macam maner? kalau tak kedapur, tak makanlah dia..

    ReplyDelete
  6. Salam Auntie,

    Aduhai, lama benar saya tak meninggal jejak dkt blog Auntie ni. Mudah-mudahan kesihatan Auntie makin baik. Amin.

    Akupuntur.. wahhhhh sakit tak Auntie? Ngeri Dayah tgk jarum-jarum tu. huhu. walau tak pernah sekali pun kena.

    Auntie take care ^_____^

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...