THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Friday, July 22, 2011

Double Pengsan

Hari ni 'pengsan' dari subuh sampai lah sekarang..
Pasal pengsan??
Sebab buat dua lauk untuk 30 orang makan

Anak auntie Khairul, minta tolong masakkan utk
department dia..
Department dia setiap hari Jumaat memang
buat makan2 masakkan dari rumah..
so turn dia, mereka request
assam pedas ayam dan ikan

Petang semalam baru dapat bahan2
Semua nya dia orang provide
hanya mintak dan garam jer
auntie punya..he he he

Lepas maghrib semalam
Basuh ayam 3 ekor..
Ikan kembong 10 ekor..
hu hu hu kejanglah kaki berdiri

Lepas Ishak
Kupas bawang besar, kecil dan halia
Kupas kentang
Gunting cili kering, buah biji dan celur
Dah tuh blend
Buat benda2 ni depan TV sebab
auntie peminat Chelsea
so tak nak lah miss live..he he he

Aunti start masak lepas menunaikan solat subuh
pukul 6 pagi tadi
siap semua kul 7:30 pagi
barulah Khairul bawa ke Pejabat nya

Auntie terbaring keletihan
merengek kat uncle minta urutkan badan..

Memang surrender lah..
First and last..
tak larat rupa nya
Emmm...auntie ni memang tak serik2
sebab masaalah auntie ni
Semangat kuat tapi tenaga elek..he he he

Peeja bising2 sebab auntie mengaku boleh buat
Alah..tak de hal nya..
cuma badan dah tak kuat
Itu pun Khairul tolong auntie subuh tadi..
Alhamdulillah, kalau tak memang
double pengsan..he he he

Baru jer lepas masak assam pedas ayam sekor
untuk rumah pulak..

Nih dah boleh mandi utk solat Zohor
Dah tuh, Auntie nak baring balik..
nak rehatkan badan...










17 comments:

  1. aunty memang superwomen... ;p

    ReplyDelete
  2. kasih ibu kan dalam tak daya
    semangat tu tetap ada...

    ReplyDelete
  3. aunty nak makn rumah aunty tengahari ni boleh?
    masak asam tu..perghhhhh

    ReplyDelete
  4. terbaekkk la asam pedas ayam...

    ReplyDelete
  5. kita kuatlah auntie ni.saya memang pengsan raya lepas time buat open house.dari tgh smpai tgh mlm.dahlah masak sendiri.org ramai datang. dah tgh malam pengsan terus, suami kemas semua pinggan mangkuk

    ReplyDelete
  6. saya pun selalu mcm tu untie ..rasa mcm boleh jeee,boleh jeeee ..lepas siap semua ..ambikkk ko ,mcm nak patah pinggang hehehe


    rest cukup² untie ;-)

    ReplyDelete
  7. jangan serender makcik~ni saya nak mintak tolong masakkan untuk 5o orang plak~he~~

    *sian makcik~

    ReplyDelete
  8. Auntie,
    kalau x larat jgn paksa diri utk buat tau. take care auntie.

    xoxo

    ReplyDelete
  9. Akak semalam saya masak asam pedas ayam, sedap makan dengan sambal belacan, ulaman, ikan goreng dan ikan kering memang pergh.

    Kesian akak dah tak kuat tapi masih ada hati nak menolong anak anak.

    ReplyDelete
  10. Akak semalam saya masak asam pedas ayam, sedap makan dengan sambal belacan, ulaman, ikan goreng dan ikan kering memang pergh.

    Kesian akak dah tak kuat tapi masih ada hati nak menolong anak anak.

    ReplyDelete
  11. Isnin ni ada pot luck kat pantry ....

    macam macam menu

    menu pB ... telur goreng


    he he he

    ReplyDelete
  12. waaa...*bow*

    hebat lah aunty! saya tak pernah buat asam pedas ayam..slalu ikan je.. ;)

    have a gud rest aunty

    ReplyDelete
  13. bestnya kalo dpt mkn masakan auntie.

    mak mertua saya pun mcm tu, auntie. dia kdg2 nmpak xlarat tp bersungguh nk masak utk anak2. kdg2 kalo kami balik sekejap je.. mls nk btau awal2, nti dia sibuk nk masak.

    itu semua mengingatkan saya pd arwah mak. rindunya

    ReplyDelete
  14. Kak...rajinnya akak masak banyak2 tu... dulu anie pun selalu masak banyak2...sekarang dah malas...hehehe

    Asam pedas ayam memang the best...!!! Anie dan keluarga suka sgt...

    ReplyDelete
  15. Saya yang sehat ni pun macam nak pengsan tiapkali lepas masak..nak tergelak pun ada...double pengsan... tp mmg betul kan?

    bayangkan ni saya masih tak tido lagi, siapkan bahan2 nak masak nasi briyani jap lg, sok jam 8am dah ada org amik - 100 org makan.

    bayangkan letihnya saya...
    rasanya lenkali kak Nani jangan paksa2 diri ya...yg merana diri sendiri, betul tak?

    ReplyDelete
  16. Betullah tu Untie, semangat kuat tapi kederat tak banyak mana boleh buat kita pengsan berkali kali!

    Asam Pedas Ayam tu masak style Melaka, kah? Boh kerisik? Wow saya suka masak camtuh. Lama dah tak buat.

    Selamat berehat Untie...!

    Apalah Maknanya..

    ReplyDelete
  17. Mestilah asam pedas tu power. Kalau tak takkan orang reqeust!? hehehe...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...