Followers

Thursday, June 2, 2011

Terkonar citer lain

Emmm...macam maner auntie nak mula citer
pasal menangis bila buka peti sejuk, tutup balik
dan menangis? hu hu hu

Tak pe nanti auntie citer..
tapi auntie nak citer pasal semalam dulu..
sebelum terlupa
Lepas solat Asar, auntie golek2 baring..
memang tak berapa sihat..

Noy gerak auntie dan pelawa auntie keluar jalan2

Noy : Jom pergi JJAU2, nak beli makanan kucing

Auntie : Ah..tak kuasa lah..kau pergi jer lah..
mama nak baring..tak larat..

Noy : Mama nih bila ajak keluar tak nak
tapi kata asyik terperuk jer..jom lah..
kita pergi Habib...nak tak?

Auntie : Habibbbbbb? kalau Habibbbb nak lah

Noy : Hah, mama siap..Noy naik atas tukar baju

Ishhh...Noy tahu dimana kelemahan dan
kegemaran auntie

Auntie memang ada a few old collections nak
di tolak dan di tukarkan pada new arrivals..

So pegilah ker Habib JJ Wangsa Maju..

Aduh..ada sale 70% for white gold..

916 semalam RM167
memang dah naik RM 10 hinggit from last month

Last month auntie ada beli cincin..he he he
baru RM157 tapi rasa nya akan naik dan naik lagi

So auntie pun keluarkan lah barang yang auntie
nak tolak..

Rupa2 Habib ambil at RM127 for old collections
tak der old sangat..auntie beli dah tiga tahun yang lalu
tapi di sebabkan cincin2 tuh besar,
auntie selalu pakai jari hantu atau jari ibu..
bila dah tahu tak elok memakai cincin di jari2 lain
melainkan jari manis, tu yang auntie nak tolak

Kira pun kira..pilih punya pilih
Cincin auntie tebal dan besar
tapi bila nak tukar, rega tuh boleh
dapat yang kecil sajer..
Ohhh..tidak! memang tak jadi
Rugiiii...

Auntie tanya Peeja dan Noy
aper yang mereka nak..
Peeja kata dia tak perlu aper2..
sebab dia kata mama dah banyak
collections..nanti Peeja dan Noy juga yang akan
mewarisi barang2 tuh..

Tapi Noy pula nak subang utk pergi kerja
kata nya..subang stud..white gold
so ended up belikan Noy subang..

Si Noy ni, auntie dah belilkan subang
entah berapa pasang, semua nya hilang
memang pelupa dan lasak

Auntie suruh peeja tanggal segala
white gold dia di badan nya untuk di cuci..
Shining mining lah bila dah di cuci..
he he he free tau..

Dah tuh, kami pergi ker JJAU2 pula
sebab makanan kucing brand yang Noy
selalu beli kat JJ Wangsa Maju tak de

Sampai jer, Noy nak makan dulu
lapar kata nya..
so gi Sapura..
Auntie nak makan yee mee

Sambil makan noy usik auntie

Noy : Wah!..kat Habib tadi..mama nampak sihat jer
keliling counter nengok jewel

Auntie 'terkesempau' kata orang melaka
kalau orang KL..terkejut lalu malu tersipu2

Auntie : Ishhh...maner ada..
mama tak beli aper2 pun..kira okey lah tuh
mama memang suka nengok jewel lahhhh...

Noy : Noy nak beli makanan kucing..mama nak
aper?

Auntie : Belikan mama minyak kapak satu, pening lahhh
dah tuh cake marble dan cake pisang
Papa suka makan cake2 tuh..

Noy : Lepas tuh nak kemana? Mama kata nak belikan
abang Ayul kemeja utk kerja..

Auntie : Dah lah nak..mama tak larat dah..
nanti2 mama pergi dgn Papa lah..
utk malam ni, kita balik lah dulu..

Gitulah auntie, memang tak larat nak
berjalan lebih2..

Auntie juga memikirkan, macam maner
auntie nak keluar negeri, sebab Noy ada
tiket penerbangan utk auntie dan uncle
Dah terkumpul 4 ticket..

Noy ajak pergi Paris..
Aduhhh....Paris....when can I be there...

Ishhh..dah terpanjang pulak entry auntie ni..
Nak citer ker pasal menangis depan peti sejuk
dalam entry nih...

Besok pulak lah kot..
penat juga pinggang dan tengkok auntie
mengadap PC ni..

sorrylah..nanti 'nenek' citer..
ha ha ha
auntie terasa macam nenek pulak hari ni..

Salam...



15 comments:

  1. Salam sis!

    Pompuan...pompuan!! Gituu le deme! Kadang2 tu, boring amat. But, for sometimes, something or somewhere, you all, memang tak boring langsung!! Kua ! kua ! kua !

    Mike le racun! Mike le penawor! Mike le segalanye!!! Tima kasih le Ya Allah Ya Tuhanku! Kerana kau ciptakan makhluk yg serba indah ini utk ku!!!! Amin....!

    ReplyDelete
  2. Bila baca para last tu Auntie mmg cute..hehehehhe

    ReplyDelete
  3. keluarga bahagia. Itu merupakan anugerah allah.Nikmat itu yg jarang didapati. Semoga ia berkekalan akak. Bila nak crita kisah nangis tu. nak tumpang nangis sama.

    ReplyDelete
  4. Hehehe..nice to hear you happy and bertambah sihat..Ameen

    ReplyDelete
  5. bestnya bila anak dara dh besar kan aunty, blh buat kawan....

    ReplyDelete
  6. Aunty MM,
    Ala....Angelina pun nak subang juga..... purrr...meow!

    ReplyDelete
  7. Lain kali kalau auntie rasa nk gi habib, ajak2 le ai. Ai boleh bawakkan auntie ke sana. (untung2 dpt habuan dari auntie. ngeh ngeh ngeh)

    ReplyDelete
  8. Akak ni beruntung sungguh..mewah harta dan kasih syg

    ReplyDelete
  9. suka dgr cerita auntie prgi habib tu.. hehehe tak tahan dengan jewel.. macam mama suya.. Auntie, suya rindu jugak nak baca celoteh auntie.. tapi sekarang ni cuti suya jarang online.. suya ikut program agama kat balai islam kelantan..so masa nak online kureng sikit.. btw, auntie ttp akan suya kunjungi bila suya free.. Owh lagi satu, 13hb ni suya dah masuk kerja.. dan suya bertugas sebagai process engineer untuk gold refining.. hehehe GOld dgn ladies xdapat dipisahkan,kan auntie :)

    ReplyDelete
  10. heheh ate ke mana citer tu auntie. konar kemain nyer.
    salam kenal auntie. sukerr pic2 kat sebelah ni. of your family. sweet sgt!

    ReplyDelete
  11. rupanya barang kemas ni salah satu ubat mujarap untuk perempuan, ye..

    ReplyDelete
  12. kelakar yg hujung tu.hehe. aunty ni part barang kemas tuh mcm bersemangat je taip. saya yg baca pun jadi bersemangat juga.haha.maafla aunty, tak byk masa nak menjengah ke sini. take care aunty, sayang aunty ;)

    ReplyDelete
  13. auntie, harga emas mmg naik mendadak skarang ni kan...raya last year it was only RM 137...tak sangka blm setahun dh RM 167...boleh pengsannn..cam ni kepada sesapa nk kawen tu, sila lah beli cincin/gelang awal2...kalau takut hilang simpan kat rumah, u can just ask them to put it in the safety deposit..and it is FOC. harga kita byr trus ikut harga semasa.

    ReplyDelete
  14. hehe habib.. citer pasa habibkan memamg time beli mahal bila nak tukar or trade in murah nye dia amik...

    ReplyDelete
  15. kak nani saya pun suka tengok barang kemas, malas nak ajak hubby pergi takut nanti dia kena pau lagi. tapi rasa rasa nya kena ajak juga sbb dash nak raya.

    Tapi hubby pun cerdik dia tanya nak barang kemas ke nak ganti jam rolex yang hilang perompak ambik hari tu, terkedu saya ingat boleh dapat dua dua ish leceh betul suruh pilih yang dud dua kita nak.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...