Followers

Wednesday, June 15, 2011

Tampal Yang Robek

Huish...laju nya followers..
Ari ni jer 6 orang orang..
Terkezut auntie..he he he
TQ so much yang follow auntie..
tapi followers yang baru2 tuh, nak mengenali
diri auntie lebih dekat baca kat tag/label
history/episodes..
Followers yang lama, jangan bengang
sebab mood nak continue terhenti
buat seketika..ha ha ha

Susun jari mohon maaf..

Auntie baru jer siap masak..
Menu pemalas ari nih..
Petang2 kang baru tambah utk uncle berbuka..

Sawi+bebola ikan+so un masak tumis air
Ikan bawal dan tempe goreng
Sambal bilis jering 'special'..
Aper yang special nyer?

Ha..bilis di tumbuk..
Jering pun gitu..(jering tua)
Api kecil
Goreng sampai garing..(asing2 yea)
lada kering +bawang kecil+bawang putih
ditumbuk dan goreng hingga garing
masukkan assam keping 1 jer
ha dah tuh masukkan ikan bilis dan jering tadi..garam secubit
goreng hingga garing..

Favourite auntie sekeluarga..
makan dengan nasi panas2..
jangan tanya gambar sebab auntie dah malas
nak snap2..hu hu hu

Sila cuba, pasti suker..he he he

Hati gelisah sebenarnya
sebab auntie tak dpt join uncle berpuasa
doktor suh habiskan antibiotik tuh selama 5 hari
Hish..minggu depan InshaAllah..
sama2 kita berpuasa,
untuk tampal2 dimana2 yg robek masa muda2 dulu..
hu hu hu
moga Allah SWT terima
amalan ku yang sedikit ini..

Allahu Akbar..


10 comments:

  1. usahlah Kak Nani gelisah.. seorang isteri itu kalau taat pada suami, solat lima waktu dan berpuasa di bulan Ramadhan...masuklah ke dalam syurga lalu mana-mana pintu yg diingininya...insyaAllah...

    Allah lebih mengetahui apa2 yg kita tahu tahu...kan?

    masak sedap2 tapi takder gambar... takder mood eh? asalkan sehat cukuplah kak...dan tak putus entry...

    ReplyDelete
  2. robek hatiku - mas idayu auntie..heheheeh...bilis dan jering?? cam menarik walaupun saye tak makan jering tu..tapi suami makan..mesti die suke

    ReplyDelete
  3. jangan susah hati kak nanti bila dah habis makan ubat tu boleh puasa balik, kayuh pelan pelan akak bukan nya sihat sangat.

    ReplyDelete
  4. bunyi masakan tu cam sodap je untie... ermm gambar eh tak do lak tu... untie nanti kalau masak ape2 lotak la gambar nak tgk rupo eh, hehehe.. mudahan nanti2 dapat berpuasa la untie heh,, :)

    ReplyDelete
  5. tak best la tak de gambar..suka tgok gambar masakan akak tu..

    ReplyDelete
  6. InsyaAllah aunty, sama2 kita berpuasa yer...

    moga aunty diberi kesihatan dan kekuatan untuk menemani uncle berpuasa nanti..Aminn..

    ReplyDelete
  7. Queenie :

    Aah, malas nak snap photo, malas nak layan process nya .. he he he

    Harap2 gitulah, moga Allah memberi laluan yg lurus utk para2 isteri yang solehah..Amin


    shuweet :

    Betul sedap, cuba lah..mesti suami thumps up punya..he he he

    ReplyDelete
  8. Sharifah :

    Itulah harap2 minggu depan boleh continue berpuasa, seronok lah pulak berpuasa bersama2 suami especially time berbuka.

    nasazfrog :

    Ruper masakkan tuh macam serunding
    uncle berbuka tadi..suker sangat dia makan
    Mudah2an inshaallah..dpt berpuasa minggu depan

    ReplyDelete
  9. hani :

    Alah, lagi sorang nak gambar masakakn tuh..ni yg rasa bersalah ni.. hehehe

    Afida :

    Tima Kasih doa mu utk auntie..
    Amin.

    ReplyDelete
  10. sedapnya menu masakan aunty, terliur saya. paling suka sawi, fish ball dengan su'un masak tumis air tu. nanti nak try la sambal bilis jering special tu. kalau guna jering muda tak jadi ke aunty?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...