THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Tuesday, June 28, 2011

Tak padan sakit! Sempat tuh..

Pagi2 lagi auntie dah ke hospital
kena xray dan jumpa orthopedik

auntie butter 2 slices of bread
bawa bekal, kot2 lapar mentara
tunggu doktor

xray 2 keping tulang tengkok
tunggu giliran jumpa doktor

Dapat doktor, kus semangat
MashaAllah...
handsome sangat, tergegarlah jantung
he he he
(tak padan sakit, sempat tuh)
Brig Gen Dato Dr A***
memang sah, tulang tengkok
auntie dah haus dimakan usia
tulang2 dah tirus, menyucuk
saraf2 auntie..maka sakit dan
kebas sampai ke lengan

Doktor tuh kata sepatutnya
perlu operation tapi kerana
auntie dah pernah kena stroke
hanya treatment dan makan ubat..
tak boleh buat operation..hu hu hu
(dlm hati bagus jugak, sbb memang takut)
so kenalah buat physio beberapa kali terapi
dan bulan depan kena xray kedua2 bahu

Doktor tuh kata tak jadi masaalah
to continue with acupuncture
Hari Jumaat ni ada satu appointment
buat acupuncture, tangan kiri pulak..

Selesai kat hospital, singgah supermarket
Carrefour
Auntie teringin nak makan sussi
2 california rolls dan mix salad 1 bekas
air jambu 88 satu botol.
Itu lah makan tengahari auntie..
Alhamdulillah..

Memang tak leh jalan2 kan?..
mesti tangan capai ni, capai tuh
dah kena bayar RM 160..aper ker benda??
tak perlah semua pun makanan
bukan nya membazir..

Balik jer rumah, terus simpan barang2
yang di beli..
tenggek nasi, rebus pucuk ubi
dah empok, auntie buat masak lemak cili api
Sotong goreng kunyit
Peeja, Noy dan PG ngapp utk
makan tengahari

Petang nanti, untuk uncle kena tambah
Goreng tahu, tempe
sambal belacan

Lepas nih, nak naik bilik atas..
kena kemas..bertimbun2 baju2
atas katil..
entah kat maner nak campak
dah penuh almari..

Nanti2 kita sembang lagi..

22 comments:

  1. Assalamu'alaikum Pn Nani...

    tahun lepas saya dibedah untuk masukkan skru di tulang belakang pun kerana masalah tulang yang mencucuk saraf. Hanya Allah yang tahu betapa sakitnya. pembedahan pula memakan masa hampir seharian... Tak boleh dikenang2...

    ReplyDelete
  2. kak nani...
    naluri ibu tu walau diri taklah begitu sihat dan kuat... selera anak2 dan suami tetap diutamakan...
    semuga kak nani dikurniakan kesihatan yang baik....

    ReplyDelete
  3. Hah...Tempe sedapnya. Goreng best tau

    ReplyDelete
  4. Hebatlah Auntie, dalam kesihatan yang tak mengizinkan, tanggungjawab sebagai seorang Ibu dan Isteri tetap tak diabaikan.

    ReplyDelete
  5. auntie, td saya baca air jambu 88 botol hahahahah. pengsannnnnnnnnnnn

    ReplyDelete
  6. memang pun. kang semua orang nak cerita doktor dia handsome. herghh.

    ReplyDelete
  7. ewah ewah ewaaaah Kak Nani niii...
    pantang sehat sikit eh, mulalah tak reti duduk diam...hati-hati wat kerja tu tau...

    psst...tak padan sakit, sempat tergegar lagik tuh! haaar3..kelakau!
    dah jumpa susi, apa jadi pada butter bread tuh? kasi kat doktor hensem tu ker heh3...

    er btw...almari baju saya masih byk ruang kosong....ngeeeee......

    ReplyDelete
  8. hi auntie nani... fadz harap auntie sentiasa sihat... sorry fadz tak blogwalking kat blog auntie.. busy ngan assignment... well hope auntie makan ubat n ceria2 selalu ok... have a nice day..

    p/s: wahh makan sushi ek? ermm fadz pun teringin... ok take care

    ReplyDelete
  9. Amboiii hebat tu. Itu yang dikata orang, badan sakit tapi semangat jitu dan gagah perkasa!

    Hebat!. Jaga-jaga jangan sampai tumbang.

    Banyak baju tak muat almari? Mehhh sedekah kat saya...:)


    Entri Merapu Seorang Menantu (Hantu): Jangan Sekali-kali Bodek Mertua Mintak Pinggan Lawa...!

    ReplyDelete
  10. semoga kuat semangat ...

    isteri dan ibu ... macam mana sakit pun ... tetap ingatkan makan untuk anak dan suami ...

    ReplyDelete
  11. salam,
    semuga dikurniakan kesehatan yang lebih baik.
    hati-hati dalam menjalankan tugas.

    ReplyDelete
  12. auntie, next visit to hospital kem salam ngan doc yang ensem tu ek..hehehe..wink2

    ReplyDelete
  13. Kak Cik :

    Waalaikumusalam kakcik, Aduh kakcik, takut saya dengar sampai pasang skru..emm..entahlah kakcik saya tak pernah kena operate tuh yg dengar pun nyilu..

    ReplyDelete
  14. Rahmah :

    Tulah, selalu gitulah, akak terlalu sayangkan anak2 dan suami, kadang2 tak sihat pun gagah jugak bangun siapkan makanan. Tak sampai hati jika tak ada aper disajikan.

    ReplyDelete
  15. Ariff :

    Orang Penang makan tempe ker?
    Yang makan tempe orang belah2 selatan jer..he he he

    ReplyDelete
  16. faraulah : Tak de lah hebat sangat tapi memang auntie suka tengok anak2 makan masakkan auntie, nak pulak kalau habis..gembira sangat, rasa puas hati.

    ReplyDelete
  17. vagg :

    Air Jambu Fresh 88..A'ah sedaplah..aper article tuh kata?

    ReplyDelete
  18. Peej :

    Bukan aper, mama appreciate anugerah Allah SWT. Sungguh hebat..
    Handsome, kacak, berpangkat, professional doktor, sudah tentu berduit..Allahu Akbar..rezeki masing2

    ReplyDelete
  19. Queenie :

    Tuh lah tak reti duduk diam, dah naik bilik atas, kemas2..
    badan kita sama size ker..boleh kalau nak baju2 tuh..tapi sure Peej nak tuh..hehehe

    Ohh butter bread tuh, kita ngapp masa tunggu giliran lah..he he he

    ReplyDelete
  20. fadz :

    Rajin2 belajar tau, jgn selalu boring2..he he he

    ReplyDelete
  21. kak tengok doktor handsome terasa kurang sakit kan, sekurang kurang nya hati kita yang sakit ni gembira lah sikit.

    ReplyDelete
  22. aunty
    ngilu sya baca en3 nih, semoga dengan ubat dan rawatan sakit tu berkurangan ye.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...