Followers

Monday, June 13, 2011

Sebelum Tido..

Apa nak minum malam2 ni?

Haus nyer tekak..

Asyik2 green tea, oolong tea,
naik jemu pulak..

Nescafe kang, tak leh tido pulak
Teh tarik halia?
Siapa nak gi kedai mamak belikan hah?

Peeja nak keluar beli Mc D, bila auntie
pesan, dia jeling..
patutlah dia jeling sebab tak kan dia nak
singgah kedai mamak yg banyak budak2
lelaki tuh..

Emm...tak per lah, pedulikan
auntie bancuh nescafe jugak..
Uncle baru letak Apple Pie depan table auntie
from Mc D, Peeja dah balik..

Tertulis di cover nya
I'm loving it..

Yang sebenarnya auntie tak suka
apple pie..
eeee...manis..me not loike

Auntie suka karipap kentang..yg pedas2 sikit
forever tekak melayu..

Sebelum tido..segelas air mineral ECPI
entah si Khairul anak auntie beli utk auntie
botol besar sampai sedozen..

Good nite...everyone





5 comments:

  1. salam.
    kakpah kalau minum nesc lepas pukul 5 petang gerenti malam terkebil2 sampai ke pagi..

    ReplyDelete
  2. bila auntie sebut pasal karipap..tetiba teringat karipap mak buat..haritu mak datang, masa nak balik mak cuma masak rendang ayam..hehehe..ni terasa nak suh mak buat karipap lak..tapi mak dah balik..

    ReplyDelete
  3. alahai Kak Nani, malam tadi saya minum teh tarik halia daa...buat sendiri yang senang punya...boleh mintak tolong kat uncle beli teh yg powder tu...just bancuh ngan air panas mendidih, masukkan susu pekat manis secukup rasa + susu cair dan sikiiiiiiiiiiiit garam, sikit jer.. pastu tambahkan ngan halia powder, dah siap and boleh gluk gluk gluk.....

    ...or kalau Kak Nani nak real masukkan sikit hirisan halia muda dalam serbuk teh sebelum tuang air panas tu...

    heheheee...susah tak? try lar...

    ReplyDelete
  4. kak nani...
    kita tekak melayu ni memang akan memilih karipap kentang daripada apple pie....
    Jom.... pekena karipap kentang...

    ReplyDelete
  5. kesian nya akak teringin nak makan karipap kebetulan saya buat karipap daging dan kentang tapi akak duduk jauh kalau duduk kawasan sini boleh le saya hantar sepinggan.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...