Followers

Monday, June 13, 2011

Penuhilah jiwa itu

Sarapan sorang2 lagi..
Semangkok mee sop..
buat utk sendiri sajer..
dan satu mug nescafe..

Inject insulin,
bismillah..
habis semangkok..
alhamdulillah..

Ari ni, gusi buat hal pulak
tak sakit..bengkak sajer..
hulurkan jari ke gusi atas sebelah kanan
ada lubang di tepi gigi
aperlah berus gigi hampir lima kali sekali
pun masih boleh terlubang..
ermm..dah kurang kalsium he he he

Sekejap lagi nak visit dentist
mungkin perlu di tampal atau di cabut..
Last visit ker dentist bulan August tahun lepas.
memang dah due, selalunya sebelum bulan ramadhan
auntie memang pergi ke dentist..
buat scalling..

Ketika ini..

Badan kurang sihat

Pemikiran kosong..
Jiwa kosong..
Auntie perlu isikan kedua2nya..

Saperti memenuhi air dalam kolah/kolam

Berzikir..untuk mendekatiNYA..


Nikmat rasa nya..
Lega sungguh...
Terasa Bebas bila sudah tidak berjawatan/kerja

Alhamudulillah..





6 comments:

  1. Salam Isnin Auntie...^_^

    ReplyDelete
  2. sya membayangkan hari hari emak dan ayah ketika mereka tiba2 terasa sunyi, ketika mereka tiba2merasa rindu...
    ketika tiba2 merasa tidak berdaya

    sya harap semoga aunty sihat dan ceria selalu.

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Marima,

    Semoga Marina sihat dan mendapat ketenangan yang dicari.

    ReplyDelete
  4. Sue :

    Wasalam sue..TQ


    sayang2ibu : Gitu lah kita bila melayan perasaan rindu..


    Kunang2 :

    Wsalam, InshaAllah..

    ReplyDelete
  5. Salam kak... semoga akak sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik... Insyaallah...

    ReplyDelete
  6. kesian akak sakit gigi ye, nanti cepat cepat pergi klinik supaya malam tak lah sakit bila tidor, gigi ni suka buat hal time kita tidor.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...