THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Monday, June 27, 2011

Dua tiga tempat..

Atas dapur sedang tenggek dal + daging
Nak lembutkan dulu
Nak buat dalca..
Makan kat rumah kenduri punya tak sama
sendiri buat..

Sambal tumis sotong basah..

Dah tuh nak cari roti boom
Cicah..
Ohhh..fantastic..
utk buka puasa nanti..

Ada dua tiga tempat nak pergi lepas ni
Bank nak cari duit sikit,
salon nak gunting rambut
hardware nak beli gam multipurpose etc
supermarket beli groceries yang putus

Nak padam api dapur..
nak keluar
Peeja ada sedang tunggu orang streamyx
balik kang sambung masak

Uncle dah tunggu..

Adios..



6 comments:

  1. kak nani...
    sedap tu...
    dalca dan sambal sotong,,,
    mujur saya tak puasa hari ni...
    esok saya tak berani nak singgah...

    ReplyDelete
  2. amboi akak banyak nya masak lauk untuk berbuka, saya pun suka masak dalca sendiri lagi sedap dari beli punya dan puas makan.

    ReplyDelete
  3. eee...senangnya...
    takder duit jer pi cari kat bank heh3...

    kalau saya masak dalca, saya pun buat mcm akak, rebus lembut dulu, pastu rempah dia tumis darat, masuk kendian...masak sendiri baru best kan?

    saya berbuka ngan tauhu poket jer...
    pastu ada lobak putih masak bening..
    Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  4. Wahhh... nak kuar jalan-jalan sama Uncle. Jangan lupa amik duit manyak skit. hehehehe

    Selamat berbuka puasa Untie MARINA.


    Gambar Merapu Seorang Menantu...

    ReplyDelete
  5. Ibu dan Abah : Tulah, kalau berpuasa macam2 selera utk berbuka..he he he


    Sharifah : Betul..masak sendiri memang puas makan


    Queenie : he he he memanglah tak der duit cari kat bank, kita tak de sources lain..he he he
    Sedap tuh bening lobak putih

    azieazah : he he he manyak2 nak amik dari bank? Kok banyak balance nyer, memang cukup2 jer tiap2 bulan..he he he

    ReplyDelete
  6. sedapnya auntie... saya dah putus idea nak masak apa. tetiba auntie cakap roti bom...

    yatie, sawanila.com

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...