THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Saturday, June 25, 2011

Breakfast Express

Pagi ni tak tahu nak sarap aper?

Perut auntie sorang jer perlu di isi
Yang lain2, uncle puasa, anak2
perempuan tido rumah ice dan huda
kawan mereka kat nilai, khairul balik
melaka..sunyi sangat rumah...

Kuey Teow dan Mee kuning ada
hot dog, burger, roti, srikaya, jem dan butter
pun ada, tapi tekak tak
mari nak makan benda2 tuh..

Ishhh...bukak periuk nasi ada lagi
lebihan semalam..
sambal belacan pun ada lagi
hiris bawang sikit
Panaskan kuali, minyak sikit, masukkan
sambal belacan tadi, pecah telur dua biji
gaul rata2..dah jadi nasi goreng express
he he he
satu mug teh halia

janji boleh hilang lapar, sampai tengah hari..
Alhamdulillah..

Oh..semalam auntie ada buat jeruk cili hijau
auntie ambil dua sudu, dah jadi jeruk pun
sedap pulak sekali sekala makan nasi
goreng express macam tuh..

Malam tadi auntie tido lena sangat
tak sakit lansung tangan kanan auntie
hanya tangan kiri pula perlu di acupunturkan
Alhamdulillah..sangat mujarab rawatan semalam
Auntie tidak terjaga dr tidur menangis2
minta uncle tolong picit..

Pagi ni..
Hati nak sangat perbetul pasu2 bunga
banyak yang dah terbiar
tapi auntie takut nak kerja berat
takut sakit tangan berbalik nanti
tuh tak jadi..biar dululah..

Hari ni dah 23 rejab,
bermakna dah 23 hari uncle berpuasa sunat
bukan aper, bila uncle berpuasa
aduhhh...susah auntie nak minta tolong
bawak jalan2..
bila rasa sihat sikit nak lah jalan2
bermalam di mana2..
auntie rasa terperap kat rumah
bila uncle dah berpuasa..emmm
forget about going anywhere
until bulan Syawal nanti..

Ginilah rasa bila dah tua..
Kesunyian dan Kesaorangan
dari kehidupan dunia


Tapi
Allah SWT sentiasa bersama2..
Hati rasa tenang bila
menyebut2 Asma mu..
Ya Rahman
Ya Rahim


6 comments:

  1. hi auntie nani... how r u? rasa sunyi ke? ala keciannya...jangan la rasa sunyi.. meh laa blogwalking... ermm hopefully auntie sihat ye... well macam mana ngan acupuncture? bagus laa kalau tu boleh buat auntie bertambah sihat... ok fadz ada buat new entry on makanan terbaik dunia.. hope auntie baca laa ye... mana tau bleh buat ubat ke... ok have a nice day auntie :)

    ReplyDelete
  2. Auntie...janganle keje kuat sangat...bawak-bawak berehat yea...badan tu baru nak elok kan...^_^

    ReplyDelete
  3. rehat-rehatlah dulu Kak Nani...tp saya faham kalau dah lama sgt terperap dlm rumah mmg boring kan? InsyaAllah akan ada masa untuk Kak Nani ziarah sedara mara dan boleh lepak-lepak mesra dgn mereka...

    Glad and happy Kak Nani tak rasa sakit lagi dan boleh tido lena... Alhamdulillah....

    ReplyDelete
  4. Salam kak nani...
    pagi tadi tak berani nak buka entry ni... kak nani sure ada sesuatu yang menyelerakan...
    jika rasa sihat sikit, kak nani bawak2 lah rehat2.. janganlah buat kerja renyah2 sebab nanti sakit semula....

    ReplyDelete
  5. kakbagus nampak nya rawatan acupuntur tu ya, alhamdulillah kalau akak dah rasa kurang sakit tapi janganlah bila baik sikit akak buat kerja berat, rehat je lah.

    pagi ni saya terlebih rajin, saya buat lontong. sedap makan dengan suami dan anak yang balik rumah pada hujung minggu.

    ReplyDelete
  6. fads : Belum ada hati nak blogwalking lagi..InshaAllah nanti2 auntie jalan2 ke blog fadz


    Sue : Masaalah auntie tak reti duduk diam..hu hu hu


    Queenie : Thank God the acupunture went very well, really had good sleep.
    Emm..bulan depan nak jalan2lah dua tiga hari, maner2 pun tak per..sebelum ramadhan nanti..


    Ibu dan Abah : Waalaikumusalam,

    ha he ha rahmah tertipulah yea, dgn breakfast express akak..emm kadang2 dah tak tahu aper nak makan..sedangkan mcm2 ada.
    Akak tak reti duduk diam, ade je kerja yg akak cari..he he he



    Sharifah : Wah lontong? rajin nyer!

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...