Followers

Wednesday, June 15, 2011

Bingit

Bila senang2 auntie berblog walking..
Pergi kemana2 sajer...jauh perjalanan
bermacam2 topic auntie jumpa
kelakar, serius, sedih, agama, masakkan etc
tapi politikus auntie tak suka
yang ada dlm list rasa nak humban
tapi tak reti nak delete..
menyampah asyik kutuk sana, kutuk sini..
macamlah dia bagus sangat..he he he

Ohh...masa pergi jalan2 bw tuh
kadang2 auntie terkejut bila bunyi
berdengung2 bingit depan muka auntie
yang keluar dari monitor
rupa2 ada lagu2..entah aper lagu tah..
tak dpt langsung dengar melodi ker, nyanyian ker..
hanya dengungan yg kuat..
kelam kabut auntie nak off kan lagu2 tuh
sebab memang sakit telinga auntie..

Nih..anak2 auntie kuatkan volume speaker
gamak nya..

Ishh..naya jer auntie..
terkejut..
kadang2 mesin fax kat sebelah auntie
berbunyi..
gitu juga..mencari2 aper ker yg
tit tit tit tit tit tit tit..
rupa2 fax nak masuk..
hishhhh...
susah lah..telinga dah macam nih..

Emm...tak per auntie bersyukur
sebab walaupun tak dengar
tapi telinga tak pernah sakit..

Alhamdulillah...




19 comments:

  1. hani pun kalau malam2 gini suka singgah rumah jiran..tuan tanah kadang tu dah tido, kita singgah jugak, kalau bukan di alam cyber mau nyer kena pelangkung dah kita ni..

    ReplyDelete
  2. hi auntie.. dulu fadz pun suka pasang lagu kat blog.. tapi lepas baca... yg lagu hanya beratkan blog n mungkin buat pembaca blog menyampah nak baca blog fadz.. fadz buang lagu... auntie nanti singgah blog fadz ye.. tapi fadz x dapat nk update blog coz bz ngan assignment... apa2 pun hope auntie sihat wal'afiat... well x dengar pun takpe auntie.. kurang2nya orang x leh ajak auntie ngumpat.. hehehhe janji jgn sakit telinga...

    ReplyDelete
  3. Kak... anie pun kalau bukak blog yang ada lagu selalu kecikkan... kita yang boleh dengar ni kalau kuat2 pun bingit jugak...

    ReplyDelete
  4. Salam kak, saya pun suka gak jenjalan ni. Satu hari tu terjumpa blog akak dan terus nak baca bila ada update. Selalunya hanya silent reader tapi hari ni macam nak komen plak. Ok..C U soon. Saya nak keep on blog walkin'.

    ReplyDelete
  5. saya pun tak minat politik...
    pengalaman saya bercampur dgn mereka (berkawan ttp berkawan) baik yang sana baik yang sini : dua2 pun sama..
    kalau dah namanya manusia tu, manusia lah jugak...tamak haloba dan cemburu ttp ada bersarang dijiwa...

    Kak Nani, saya ada seorg kawan yg mmg tak boleh dengar sejak lahir... apa yg saya perasan ttg dia ialah airmukanya sentiasa jernih dan tenang...takder kekusutan langsung...

    saya percaya kerana dia terselamat dari mendengar perkara yg tak elok...umpat keji...kata nista..
    Allah telah memilih dia...

    ReplyDelete
  6. hai auntie..
    lama x tinggalkan jejak kat sini.
    ha ahlah auntie, saya pun x suka buka blog yg ad alagu2 ni. kalu lagu yg best takpe gak...

    ReplyDelete
  7. salam....i pun macam u....suka yang kelakar...


    kalau politik...malas nak layan
    tak tahu macam mana nak suka.....setiap patah keluar dari mulut semua yang busuk2.....

    yang negatif mcm tu i tak suka....

    tapi dah lama tak blog walking...jalan kat blog u....baru teringat nak gi jenjalan jenguk kawan2.

    hehe have nice day.

    ReplyDelete
  8. kadang kadang tak dapat mendengar ni pun bagus juga kak, kita tak dengar umpat keji orang kurang sikit dosa kita.

    Atok sedara saya pun tak dengar kalau orang bercakap tapi dia suka duduk dengar orang berbual, terjerit jerit bila nak bercakap dengan dia.

    ReplyDelete
  9. salam auntie... bukan kata auntie, saya pun tak suka blog yang ada lagu2 ni.. nak nak lagu yg kuat bunyinya... kita masuk blog nak membaca, bukan nak dgr lagu... :)

    ReplyDelete
  10. hani : Kena pelangkung?
    luckily dunia cyber invites readers at all time..he he he

    ReplyDelete
  11. fadz :

    Masa auntie boleh dengar dulu pun, sememangnya auntie tak suka join orang2 kaki mengumpat..memang perangai auntie gitu, auntie pernah sergah kawan2 yang sedang mengumpat, terpinga2 dia orang..

    ReplyDelete
  12. aNle : Tulah, nak membaca bukan nak dengar lagu..tapi blog masing2 suker depalah..he he he

    ReplyDelete
  13. Aida : Wsalam, TQ jenjalan kat blog saya, do visit me again..TQ

    ReplyDelete
  14. Queenie : Ohh..sama mcm akak yea tak ambil pusing pasal politik, tapi akak tak pernah tinggal untuk pangkah bila time mengundi..he he he

    Mudah2an, sejak kehilangan pendengaran ni, banyak yg akak pelajari dan sedar..hikmah yg Allah SWT beri pada akak,tapi biarlah nikmat tu akak dan Allah SWT sajer yang tahu sebab akak tak nak share perkara ini..Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  15. Dari sudut hati kecil ku :

    Hi to you too,
    Lagu pilihan kadang2 tak 'feel' he he he

    ReplyDelete
  16. NaniRostam :

    TQ for dropping by,
    Alhamdulillah, my days are full of joy and happiness with my beloved hubby and children..Syukran

    ReplyDelete
  17. Sharifah :

    Ha ha ha, cara akak berkomunikasi tak payah terjerit2 sebab akak pekak zero jerit macam halilintar/petir baru boleh dengar,
    All this while akak komunikasi through lips reading..he he he

    ReplyDelete
  18. sw33darling :

    A'ah, memang auntie terkejut bila ada sound2/lagu depan muka auntie.. he he he
    biarlah, blog masing2..suka depalah..

    ReplyDelete
  19. Suka sangat blog auntie, comelnya kaseh tu!!! Blog auntie macam2 ada kalah ASTRO

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...