Followers

Wednesday, June 1, 2011

Bila Berakhir?

Bila auntie buka peti sejuk..
auntie tutup dan menangis..
sejak sakit dah dua tahun..
bila buka jer..auntie tutup balik
dan menangis..depan peti sejuk..

Aduhhhhh....bilakah akan berakhir??

Dah cakap tapi tak ada aper2 perubahan..

Macam mana nak ubah routine nih..
rasa tak kan berakhir hingga nyawa terputus..

Baru jer habis masak utk makan tengahari..
Lemak cili api ayam dan kentang
Ikan bawal masak taucho
Sambal belacan
celur bendi, terung dan kacang panjang
telur dadar
ikan jeruk asin tenggiri

Masa nih terasa penat, bila selesai memasak
terasa saraf2 kejang
nanti2 auntie citer..kenapa menangis depan
peti sejuk

Waktu solat zohor dah masuk

Ya Allah beri lah kekuatan pada ku..

32 comments:

  1. aunty...
    kenapa sedih sedih? sama dgn emak sya sekarang ni dia tak berapa larat nak masak2 ke, cepat penat katanya

    ReplyDelete
  2. kenapa aunty? Jangan sedih2 ok. Tak elok untuk kesihatan bila kita sedih. Dulu, arwah emak saya pun selalu rasa sedih, tp saya tak sempat nak buat dia rasa gembira. Take care aunty, the readers love u so much, including me of course!

    ReplyDelete
  3. Alahai Auntie..sebak saya...

    ReplyDelete
  4. kenapa pulak menangis ni auntie??

    ReplyDelete
  5. Sebak baca entry auntie ni :( setiap kali tgk auntie saya mesti teringat arwah ibu, rinduuuuu sgt2 kat dia. Jaga diri baik2 tau. XOXO

    ReplyDelete
  6. Pelik tu! bukak esbok je nanges...hhrrrmmmmmm

    ReplyDelete
  7. salam auntie,

    jgn sedih auntie..boleh tak saya teka knp bila auntie buka fridge auntie nangis? sebab ada botol kosong dlm fridge tu then xde sape nak tlg isi...jgn sedih2 auntie...

    ReplyDelete
  8. Kenapa kak? Apa2 pun menu yang akak masak tu memang sedap...Jgn sedih2 ye kak

    ReplyDelete
  9. jgn gitu, auntie. jgn sedih2 tau. tkcare

    ReplyDelete
  10. Alaaaa UNTIE... naper nih? Meh ler citer. I can share my shoulder...

    Pintu petiais tertanggal ker UNTIE? hehehe

    ReplyDelete
  11. Salam sis!
    Kata org, berat mata memandang, berat laei bahu yg menyandang! Muka bumi ni, bukan hak kite. Melatanye kite disini dgn berbagai cara, bermacam cerita, hanya utk satu tujuan...menjalankan amanah! Usah ditanya bila ianya kan berakhir, kerana siapakah yg ada jawapannya!

    Kite adalah miliknye, hanya dia yg menentukan segala. Sabor le banyak2, berdoa & berserahlah pdnye!!
    Sesungguhye dia sentiasa menguji & mencabar org2 yg disayanginye! Wallahu'alam!

    ReplyDelete
  12. First time bace blog aunty.. kuat ye aunty... semoga aunti sehat2 slalu di samping keluarga tersayang.. amin

    http://www.zuwairiaiman.com

    ReplyDelete
  13. kenapa ya aunty? aunty teringat kat orang2 yang tak de makanan ke? subhanaAllah...

    ReplyDelete
  14. insya-Allah, Allah will grant you a good health, aunty.

    take care!

    ReplyDelete
  15. sayang2ibu : A'ah, betul sekarang auntie tak berapa kuat..tak macam dulu..tapi auntie menangis bukan pasal tuh..nanti auntie citer kat next entry

    ReplyDelete
  16. Me : Alfatihah utk ibu. Auntie sedih sebab sakit, dah tak kuat, tenaga dah amat kurang comparative masa dulu2..
    tersentuh hati auntie bila tahu me sayang auntie..TQ

    ReplyDelete
  17. Sue : Tu lah yang membaca dah sebak auntie lagi lah, sampai mengalir air mata..hu hu hu

    ReplyDelete
  18. Eisha : Nanti auntie citer..

    ReplyDelete
  19. Dylan Sandars : Alfatihah utk ibu. Tulah bila dah arwah, memang kita akan merindui nya..gitulah perasaan auntie..

    ReplyDelete
  20. Ai : Pelik ker..abis dah nak sedih, nak buat macam maner?

    ReplyDelete
  21. Shasha : Wsalam, pasal isi air dlm botol sememeng nya dah jadi routine auntie setiap pagi..2 hingga 3 botol kosong yg auntie isi setiap pagi..dah tak kuasa nak sedih pasal isi air botol..hu hu hu

    ReplyDelete
  22. aNle : Menu memang bertukar setiap hari, utk santapan sekeluarga..
    Alhamdulillah..habis setiap hari..
    tapi sekarang mood sedih melanda dah dua tahun gitu..

    ReplyDelete
  23. vagg : TQ for the advice, sedih yang tak boleh di control..hu hu hu

    ReplyDelete
  24. azieazah : he he he pintu peti sejuk tertanggal? TQ for sharing yr shoulder..how I wish you could be here for auntie to lay on..

    ReplyDelete
  25. salam aunty..

    jgn sedih2 yea aunty..apa pun problemnya, aunty usah fikir2 kan sangat..biaq pi jer..yg penting aunty jaga kesihatan dan perasaan aunty sendiri..

    ReplyDelete
  26. matajin : Wsalam, alah auntie takut lah bila tengok ID matajin..Aduh..scary lah, tapi tak per auntie biasakan diri sbb you are so ikhlas to place a komen in my entry..TQ so much

    Betul, berat mata memandang, berat lagi yang memikul..kita di miliki oleh Allah tiada aper yang tinggal hanya NAMA..saya memang bersyukur kerana Saya mengerti apa yang diuji ada hikmah disebaliknya..
    Perjalanan hidup setiap individu adalah berbeza tapi utk satu tujuan mengenal ALLAH SWT..tanpa mengenal ALLAH dan memegang amanah nya..maka hina lah insan itu..

    ReplyDelete
  27. bob : TQ for reading my blog. TQ for the doa too..

    ReplyDelete
  28. Afida : Aah, itu pun salah satu sebab nya..

    ReplyDelete
  29. Mast : TQ for missing auntie, you must be my regular follower who reads my writings and understands me deeply, thats the reason you miss me..TQ again

    ReplyDelete
  30. doll : TQ for the advice, auntie tak leh lepas dr problem ni..sangkut sampai bila entah?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...