Followers

Sunday, May 1, 2011

Telephaty Yang Kuat

Tekak nak makan steak..
tapi tak bagi tahu keinginan auntie masa tuh..

Lepas sembahyang magrib,
uncle pakai baju utk keluar..
auntie bertanya..
Nak kemana??..

Bersiaplah...kita pergi makan steak..

Ehhh...kuat nya telepathy you..
(Telepathy is the ability to send and receive thoughts from one mind to another and is a natural ability of the human mind.)
Memang nya nani nak makan steak..
Alhamdulillah..

Auntie perasan dah selalu, kejadian telephaty berlaku
antara uncle dan auntie..
Amazing..

Pergi cafe terdekat kat rumah..
Hari Isnin tutup rupa nya..

Dah tuh Peeja suggest gi Suzy's Corner
sedap kata nya..ramai orang putih makan kat situ

Ohhh..kalau ramai orang putih memang sedaplah gamak nya
sebab steak kan makanan dia orang..
Okayyy..kesitu lah kami



Rib eye black pepper

Harga nya jauh lebih murah dari Victoria Station
Rasa nya pun okay2 utk harga tuh..what do you expect
from RM 30 ringgit per steak?

I hate steak comes with fries..
love spicy roasted potatoes ...

Portion quite big..
Auntie tak habis makan

Uncle jeling2 tanya kenapa tak habis kan?

Perut dah sendat, tak kan nak paksa polok juga..
he he he





Ketika ni, Peeja marah auntie sebab gambar bergegar


First spoon of mushroom soup..not bad..

Background ada couple orang putih, tapi di sebelah kiri auntie ada ramai lagi..
malam tuh jer dekat 50 orang putih kot..

Kenapa ramai orang putih makan kat situ??
Ampang, memang ramai bangsa tuh bermastautin di situ..
Area elite Taman TAR

Auntie minum air jus tembikai
Tak ingat pulak uncle dan peeja
tapi jus jugak lah..

Auntie perasan stagging of all kinds of fruits powder
placed in a plastic container..di meja tempat dia orang
prepare drinks..
Peaches, Oranges, Watermelons, Mangos, Apples
even Yam pun ada..
(Macam 'Tang')

And surprisingly, rasa air kami sungguh sedap
rasa fresh fruits..

Auntie tanya kat peeja kat maner agaknya dia orang
beli fruits powder tuh..
mama nak beli dan simpan kat rumah..
Peeja kata tak tahu lah pulak
Anybody knows where to buy?
Please let me know..
so that I can keep some stock kat rumah..

Malam yang indah..selamat layan tekak..

Hah..nanti2 nak makan Dim Sum pulak..
Bila entah..

18 comments:

  1. Salam, auntie.
    ckp pasal telepathy ni kan..
    saya dgn arwah mak dlu slalu mcm tu.
    let say saya rasa nk mkn apa-apa.. belum ckp pun lg saya rasa nk mkn tu.. tiba2 je mak buat. byk kali gitu.
    pastuh mak dh xde.. masa saya pregnant dlu.. slalu ayah la, kalo sy rasa nk mkn pape, tetibe tgk dia beli. pdhal xde bgtau pun kat dia kot nyusahkan.

    skang ni kdg2 dgn husband, dia rasa nk mkn itu, katanya tetibe sy masak. hehe.

    ReplyDelete
  2. best nampak steak tu...! suzy's corner ni masih di sebelah traffic light jalan ampang / jalan ulu kelang tu ka?

    saya selalu juga ke situ dulu2 time duduk di gombak ...

    memang power telepathy tu...~!

    ReplyDelete
  3. setiap kali terbaca tentang special bonds between spouse ni hani rasa mcm nak nangis jer...huhuhuhhuu...u r one lucky lady!

    ReplyDelete
  4. salam kak nani...
    telepati saya menjadi waktu saya sekolah dulu.. antara saya dan arwah mak...
    dari sekolah dah bayangkan nak makan apa.. balik rumah.. mak dah masak lauk serupa...
    sekarang ni dah faham macamana ianya berlaku..
    semuanya kerana kasih sayang ibu pada anak... sama juga kasih sayang uncle dan kak nani...

    ReplyDelete
  5. Salam Puan.. Seronok membaca entry ni.
    Silalah ziarah ke blog saya pulak yer..!
    www.matahati-kamariah.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. hi auntie....

    kalau pasal serbuk minuman tu... aubtie cuba cari kat kedai yang jual barang2 untuk bakery... selalunya ada.. kalau serbuk minuman ni bleh gak buat milkshake, campur dalam yogurt, pudding or buat ice blended...

    have a nice day auntie

    ReplyDelete
  7. Sesekali makan steak sedap juga tapi susah nak cari yang sedap.

    ReplyDelete
  8. Kak Nani saya pun nak try suzi tu, peeja dah bagi tau kat mana, so next trip ke suzi lah pulak.

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum kak marina..semuga bertambah sihat skrg ni..amin..nampaknya kak marina seperti saya...kt doc.saya tak perlu berpantang !! akibatnya badan saya dah naik walaupun dah mbo..bestkan blh makan ape saje..he..he

    ReplyDelete
  10. Vagg : Tu tandanya kasih yang menebal..

    ReplyDelete
  11. Pp : Suzy masih di corner tuh..
    A'ah memang power telepathy kami berdua..

    ReplyDelete
  12. Rahmah : Betul tuh, tanda kasih sayang maka baru terjadi telepathy tuh..Alhamdulillah

    ReplyDelete
  13. Kamariah : Auntie dah ziarah dah, nice blog too

    ReplyDelete
  14. fadz : Ohhh..TQ for the info..

    ReplyDelete
  15. Zaitun :A'ah, memang susah nak cari yang sedap2 kalau di gerai2..di cafe atau hotel lain citerlah memang lah sedap sepadan dgn harga..he he he

    ReplyDelete
  16. Sharifah : Cubalah kat suzy tuh...okay2 jer..

    ReplyDelete
  17. aunty,
    serbuk serbuk untuk buat air buah tu biasanya ada dealer dia aunty. dorang akan datang tiap minggu n supply stock.
    aunty minta contact number dari kedai tu k. =)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...