THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Sunday, May 15, 2011

Prolotherapy


Hari Jumaat yang lalu, lepas uncle sembahyang Jumaat,

auntie minta uncle tolong bawakan pergi ker Ampang Putri Specialist Hospital
nak jumpa Dr Ali Nor Ghani doktor pakar Orthopedic
yang pernah merawat auntie bila sakit2 tulang dan saraf.

Auntie mintakan Prolotherapy treatment untuk sakit2 saraf auntie.

Pernah dengar Prolotreatment tuh tak?

Injection kat urat yang sakit..

Auntie di beri 2 injection kiri dan kanan di bahu auntie

Kalau tengok jarum dia, memang seram..panjang dan tebal sangat...

Auntie tahu treatment ni, sebab dah pernah buat kat lutut dan bahu masa
auntie berkerja dulu2.
masa tuh panel hospital tak perlu bayar, sekarang dah berhenti ..
hangus lah duit sikit..

Emmm....Alhamdulillah...legalah sikit lepas injection tuh di bekalkan juga ubat
untuk melembutkan saraf2 yang dah tegang.

Kalau dulu2 boleh bertahan selama setahun injection tuh..tapi sekarang
tengoklah sebab saraf memang banyak dah rosak..
jika perlu auntie terpaksalah inject lagi..

Bila dah sehat sikit ha mula lah sakan
bertrimming pokok bunga bagai..he he he

Ishhh...lamer nya anak2 auntie ni keluar..
mereka ajak keluar..lepas maghrib tadi, auntie tak nak
tapi sempat pesan sup ekor satu..
teringin pulak..
Ni...dah kul 10 malam
masih belum balik..

Tak per..lagi lapar lagi bagus..baru sedap hirup2..he he he

17 comments:

  1. Salam Puan,

    First time teman singgah. Fuh! Subhanallah, Allah swt amat mengasihi Puan, melalui ujian, dugaan & perhatiannya terhadap hambanya yg sabor & tabah. Puan ternyata lebih istimewa dari teman!. Beusaha, bermohon, bersyukur & berserahlah pdnya kerana, kita ni adalah miliknya!!

    ReplyDelete
  2. Ha.....makan sup tak ajak orang eh...
    Kak Nani...hati2 bila duk sensorang kat luar pagar tu ya.
    Moga Kak Nani dalam peliharaan Allah sepanjang masa...amin.

    ReplyDelete
  3. dah sihat sikit jgn penat2 sgt aunty.byk2 berehat jugak ye :)

    wah, mkn sup, mesti best.ala aunty ni, dah peeja dgn noy ajak taknak ikut pulak.patut aunty ikut je keluar.boleh jalan2 sikit.hehe

    ReplyDelete
  4. Kakak tak pernah dengar pun prolotheraphy. Ini baru dengar. Oh... gitu ye...

    Dah lepas injection mesti lebih sihat kan auntie. Ditambah pula anak bawa sup. Memang best makan bila perut dah lapar....

    ReplyDelete
  5. Kalau mcm hani yg sakit tumit ni boleh gak buat rawatan gini kot? sakit tak masa d inject? hani mmg kalah dgn jarum ni,penakut!

    ReplyDelete
  6. Salam Auntie,

    Saya dah lama follow blog Auntie. Seronok baca kisah2 lama Auntie... Saya doakan auntie sihat selalu.

    ReplyDelete
  7. kak nani dah sihat sikit janganlah buat kerja kuat kuat sangat, takut bila penat datang balik sakit tuh.

    kenapa tak ikut peeja dan noy tadi, boleh juga akak jalan jalan cuci mata.

    ReplyDelete
  8. bomosiam :

    TQ for visiting my blog...memang saya sedang melalui 'penyecuian diri' dengan ujian2 dr NYA..
    Subhanallah..Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  9. Queenie :

    TQ for yr concern, auntie really appreciate yr care and advice..
    TQ again..

    ReplyDelete
  10. LSS :

    Sorry tak ajak mkn sup tuh..memang sedap..Alhamdulillah.. kalau ada rezeki kita makan sama2..INshaAllah

    Tulah, auntie memang gerun juga bila keluar gate..tapi sakit mata tengok
    pokok2 dah berjuntai2..tu yang trim sikit2 jer..

    ReplyDelete
  11. hani :

    masa auntie inject tak rasa sskit
    lansung, macam kena gigit semut api sajer..Alhamdulillah..
    tak sure lah pulak sakit tumit boleh boleh rawatan yg sama..tapi ada juga office mate auntie yg sakit tumit jumpa doktor yang sama..

    ReplyDelete
  12. Kakzakie :

    Alhamdulillah..banyak lah rasa lega bila dah di inject tempat yg sakit tuh..
    Akak pun tak boleh kerja berat2 sbab ubat yg di bekalkan memang suruh rehat..

    ReplyDelete
  13. Ekin :

    Wsalam
    Tima kasih yea Ekin sbab sudi tinggal jejak dan membaca celoteh auntie..
    TQ again

    ReplyDelete
  14. Sharifah :

    Memang akak tak buat kerja2 berat, takut sakit balik..

    Alhamudillah...tapi malas nak jalan2 sebab kepala rasa khayal bila makan ubat..habis ubat nanti akak nak shopping gila2..he he he

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum, maaf rasa-rasanya rawatan yang diterima aunti tu bukan prolotherapy! Saya rasa adalah suntikan steroid/ shrincot. Untuk makluman lanjut tentang Prolotherapy sila lihat: www.prolotherapy.my

    ReplyDelete
  16. Unknown : Auntie bukan petik2 jer tentang prolo tuh..he he he
    doktor tuh yg sebut maka auntie tulis sini..entahlah..

    ReplyDelete
  17. untuk maklumat lanjut dan lengkap tentang rawatan PROLOTHERAPY sila layari : www.prolotherapy.my

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...