THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Sunday, May 15, 2011

Ikut Nasib

Menyampah sebab data hilang
bila dia orang buat maintenance baru2 nih..
kenapa boleh jadi gitu??

Selama nih, buat entry sebab nak rakamkan event ker, perasaan ker,
pengalaman ker sebab setiap catatan pada auntie adalah berharga..
komen2 readers lagilah auntie hargai..
ada yg auntie bersusah payah menjawab satu persatu..
sekali hilangggggg kesemua nya..
hu hu hu sedeyyyy gitu..

Itu baru jer hilang sikit..
Kalau kesemuanya sekali..
Howww..??
mesti auntie kecewa...
Rasa nak buat back up, or print segala kisah hidup auntie
dari 1955 hingga tahun 1987 (episod2) yg lalu..
tapi nak buat aper simpan kisah hidup auntie tuh ?
Who cares?? Who are you ??

Pagi tadi subuh kul 5:54 pagi. noy dah beli sarapan
di Mc D drive through..

Egg Banjo + beef burger and a cup of nescafe
That was a very early breakfast
auntie makan burger tuh separuh sajer..
maybe too early..lak leh masuk..
nescafe panas habis..

Auntie keluar nak berehat diporch..
Memang pagi2 suka duduk kat situ..
Tengok tanaman potty auntie
yg kebanyakkannya daun2 menghijau

Time for my pets to have breakfast jugak..he he he
bagi ikan2 dalam kolam dan aquarium makan..
Kucing2 kat luar makan..
Cuaca cantik matahari baru nak cerah..

Auntie mulalah rasa nak trim2 pokok2 bunga
mula2 dalam rumah, dah tuh berjangkit di luar rumah
Kalau anak2 tahu mesti kena marah
sebab dia orang tak bagi auntie keluar gate
takut perkara tak di ingini boleh berlaku
peragut boleh tepuk jer auntie dari belakang
sebab auntie memang tak boleh dengar aper2..
motosikal ker, kereta ker yang lalu lalang..
tapi auntie maner ada pakai benda2 berharga di badan
dia orang nak ragut aper?
Memang anak2 dah tak bagi pakai perhiasan
bila duduk kat rumah

Auntie trim2 pokok2 sambil menoleh kiri kanan
trim lagi, toleh lagi..sampai lah terlonggok daun2 kering
Takut juga auntie tapi berhati2 dan beringat2..
Alhamdulillah...siap dan cepat2 masuk dalam gate balik..

Baru jap nih dah lapar balik..
after 5 hours of the early breakfast tadi..
ha ha ha cari balik balance burger tadi..
Ngapppp...habiskan..
A mug of hot green tea..
Alhamdulillah..

Bila dah kenyang perut..duduk tengok FB
dan start lah nak buat entry nih..
Time ni dah boleh ke dapur utk masak lunch..
tapi belum plan nak masak aper..
kena bukak peti sejuk dulu..
baru lah idea mari..he he he

Salam Minggu utk readers auntie..
Enjoy yr day out with yr lovely family

Auntie juga terasa nak gi shopping2 tapi
mahukah budak2 tuh bawak auntie keluar?

Ikut nasib jerlah..
Kalau baik berjalan lah auntie
Kalau tidak habiskan tengok tv sajer..


13 comments:

  1. salam auntie..
    take care auntie..lama suya ta singgah sini. suya menyepi sikit dr dunia blogging 2-3 minggu ni.. busy sgt nak enjoykan diri :) almaklum la.. baru habis belajar..

    ReplyDelete
  2. hari minggu gini, dapat lepak kat MPH best gak, kan Kak Nani?
    er..betullah cakap2 anak2 akak tu, skrg dh byk org gila kat luar rumah, hati2 ya...

    ReplyDelete
  3. salam auntie, have a nice sunday ya...

    ReplyDelete
  4. haaa, aunty dah bg hint ni. peeja, noy, cepat bawa aunty keluar! hehehe

    ReplyDelete
  5. me suya :

    Wsalam suya, Ohh..dah selamat habis belajar..Alhamdulillah, moga dpt kerja yg bersesuaian..Amin


    Queenie :

    Rasa nak gi beli barang2 dapur petang2 karang.
    Yang sebenarnya memang takut nak keluar rumah..tapi mata sakit tengok pokok2 kering..he he he


    Zareda :

    TQ..same to you

    ReplyDelete
  6. LSS :

    Dia orang belum tentu lagi nak bawa auntie keluar, ade jer plan dia orang dgn kawan2..

    ReplyDelete
  7. aunty.. mak fida kat kampung pun, tunggu anak-anak balik...nak jenjalan sama anak-anak;)...

    ReplyDelete
  8. nama burger tu - sausage mc muffin with egg. amboi sekarang dah pandai bagi hint kat blog n fb nampak.

    ReplyDelete
  9. Afida :

    Tulah, dulu2 mak bapak bawak anak gi jalan2, ke pantai ker air terjun ker berpicnic bagai tapi bila dah besar semua..maka mak bapak pula nak bermanja dgn anak2..he he he

    ReplyDelete
  10. peej :

    Alah! aper salah nya tulis kat sini and FB coz I know you surely will read..he he he

    ReplyDelete
  11. salam aunty
    gembira baca en3 ni sbb aunty dah boleh melayan tanaman aunty...;p

    ReplyDelete
  12. ye lah kak kalau memerap dalam rumah je bosan kan, tapi akak duduk kat porch je jangan keluar dari gate tu bahaya, peeja tu risau takut kejadian tak diingini berlaku keatas akak.

    ReplyDelete
  13. Assalam auntie..harap2 auntie sihat..hehehe..bile nak sambung episode nih..hehehe...rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu nak baca..

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...