THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Saturday, May 21, 2011

Dah lama terperuk..

Dah lama ada dlm simpanan draft
tak sihat punya pasal
terbengkalai lah entry sepatut nya
di publishkan dua tiga minggu yang sudah
auntie teragak nak delete sajer draft ni..
tapi sayang pulak..dah susah2 upload gambar2 ni
jadi auntie publish berpandukan gambar2 sajer..

Auntie pergi kenduri di Taman Setiawangsa,
Dewan Centrum..dewan yang memang mahal
jika di buat tempahan di situ..
dewan berairconditioned dan sound system yang lengkap
kerusi meja yg bersarung, pelamin, pakaian pengantin
dan sajian under one management.

Siapa yg bermastautin dekat2 sini, memang selalu
lah menggunakan dewan centrum ni..

Wedding tuh anak angkat auntie, kawan PG, Ewan nama nya
memang dari kecil memang kat rumah auntie sajer..

Ah...imbasan masa auntie kerja dulu, memang rumah auntie
tempat kawan2 Khairul, PG, Peeja dan Noy berkumpul
auntie memang tak bagi anak2 auntie keluar rumah, so instead
budak2 lain datang dan bermain di rumah auntie lah..

Ewan ni, kahwin bukan dengan orang lain,
he he he...mereka sama2 berkerja sambil menunggu
keputusan SPM di Station Caltex
kepunyaan uncle suatu ketika dulu

Dah dpt keputusan, masing2 bawa diri
mencari kareer yg lain..

Tup2 setelah tujuh tahun berlalu,
mereka berjumpa dan berkawan di FB
hinggalah membibitkan percintaan yg membawa ker jinjang pelamin

Alhamdulillah..kalau dah jodoh pasti bertemu juga..
kita tak tahu..



Dewan Centrum yg boleh memuatkan 1 ribu jemputan,
dan car park boleh memuatkan 700 biji kereta



Muka happy dah lepas makan



Auntie gigih bangun nak terpa kedatangan pengantin..
sebab nya pengapit adalah P G he he he


Aper benda yang uncle snap..entah..
uncle cuba snap gambar persandingan
tapi halus jer..tak nampak apa2..


Ha baru lah terang sikit..uncle dah kedepan lah tuh..he he he


Oh yea auntie pergi kenduri dikedua2 belah pihak
pengantin perempuan di Kajang

Sedap hidangan nya..sebab masak sendiri
2 ekor lembu tumbang..
mereka berasal dari N9..power masakkan nyer

Add Image
Waiter dah jadi jurugambar,
so auntie kena senduk sendiri lah



Cantik, baju dan makeup nya..
Hu..pengapit (PG) pakai spec hitam..he he he



Macam tulah..jadi pengapit
mengelap pengantin yang berpeluh2 tuh..he he he



Gambar setelah selesai pernikahan tapi auntie tak pergi malam tuh
auntie tak berapa sihat


Gambar uncle dengan bapa pengantin perempuan,
berdua nih memang best friend..he he he



19 comments:

  1. aunty, i love & enjoy to read ur blog! semoga aunty sihat selalu yea :)

    ReplyDelete
  2. sekarang dh sihat ke? rajin2 makan ubat tu,,

    ReplyDelete
  3. raut muka uncle dgn best friend tu dah nampak seiras :)

    ReplyDelete
  4. hi kak nani, lama tak update ye, saya singgah juga kadang kadang belum update cerita baru so singgah juga keblog peeja rasanya dia pun ada beritahu yang Ewan ni kawan baik PG cuma peeja letak gambar yang tak sama kat sini.

    ReplyDelete
  5. Kak Marina...betul kan orang kata kalau jodoh tak kemana... ke mana jauh berpisah pun pasti akan bertemu juga...

    ReplyDelete
  6. UNTIE MARINA, memang seronokkan pergi majlis kahwin ni. Boleh makan sedap, jumpa kawan ramai, jumpa saudara mara..

    Tengok pengantin, tengok pelamin, dapat goodies... wahhhhh

    ReplyDelete
  7. Puan Marina.. Hidup perlu diteruskan walaupun diduga dengan pelbagai ujian. Semoga kesihatan kembali pulih....

    ReplyDelete
  8. Puan Marina... Hidup mesti diteruskan biarpun pelbagai dugaan datang bersilih ganti. Semoga kesihatan kembali pulih....

    ReplyDelete
  9. Tahniah kepada kedua mempelai.

    Sekarang dah mula musim kenduri nampaknya.

    ReplyDelete
  10. hani : Penyakit pelik, kejap okay kejap tak okay..emmm redho jerlah..makan ubat dah nak dekat tiga tahun..11 macam sekali makan, 2x sehari, sampai kencing pun berbau ubat..

    ReplyDelete
  11. rosdiana : he he he...memang seakan2 wajah mereka tapi uncle lebih berumur dari kawan nya tuh..

    ReplyDelete
  12. Sharifah : Aah akak kurang sihat lah, asyik bisa2 badan, bila makan ubat mengantuk ajer..tu yang tak update tuh..

    ReplyDelete
  13. aNle : Betul jodoh..Allah yang menentukan..kita hanya berikhtiar..

    ReplyDelete
  14. azieazah : Memang best kalau pergi kenduri kawin, terutama bila dpt berjumpa kawan2 lama yang dah berbelas tahun tak jumpa..sedar2 semua dah berkedut2..he he he

    ReplyDelete
  15. Kamariah Awang : Betul..aper pun terjadi, hidup diteruskan dengan amanah yang dah Allah tentukan..
    Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  16. Kunang2 : Tulah...jemputan sampai first week of June nanti..
    Pengsan nak travel..

    ReplyDelete
  17. letams : Dewan cantik..duit tempahan nyer pun cantik..he he he

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...