THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Saturday, April 23, 2011

Nak Lawan 'Serawa' Dengan Aper?

Auntie beli durian kali yang kedua bulan ni..
Itu pun sebab permintaan Peeja..dia nak makan durian..
Siap buat muka kesian..he he he
Kali pertama auntie beli...peeja tak de dia pergi ke Krabi..

Anak auntie Noy dan PG tak makan durian..
Busukkkkk dan Peninggggg...kata mereka
Nasib lahhhh...kami pencinta durian kata
harummmm..sermerbak..tak tahinnnn..
sedapppppp...he he he

Malam Jumaat yang lalu selepas solat maghrib..
Keluar lah kami mencari durian..
Bukan jauh maner..dekat dengan rumah jer pun..
Depan CIMB, Taman Setiawangsa
Dah lama budak tuh berniaga kat situ..
dari tak de lori dah ada lori
dari bujang dah kawin
Alhamdulillah..ada peningkatan dlm kehidupan nya..

Memang dah bertahun2 auntie kenal dia..
Durian nya memang terbaik..
Dia jual yang ada quality..longgok2 memang tak de

Malam tuh..uncle beli D88 dengan harga RM13 ringgit sekilo
beli empat biji RM110 dan dia bagi free 'Kucing Tido' sebiji..
Alhamdulillah...

Cepat2 kami balik rumah..
Tak mahu kereta melekat bau durian..





Durian dah siap di tetak2


Memang cantik isi nya..


Lembut, lemak dan manis


Muka excited dpt durian..

Tengok lah biji durian tuh kecik jer..
memang puas lah makan
auntie makan 3 ulas jer..
kalau ikut hati memang nak makan lebih
tapi di sebabkan ada kencing manis dan darah tinggi
cukup lah 3 ulas saja

Malam tuh..tak habis makan..
Masukkan kesemua yang balance dalam bekas plastik kedap udara
bungkus lagi dengan plastik dan masukkan dalam peti sejuk..

Kejap nih, baru jer auntie buatkan 'serawa'
tapi tepung tak de nak buat roti jala
beras pulut pun tak de
roti pun tak de..

Ishhhh.....tolong belikan beras pulut kat giant lah..
kata auntie pada uncle..

Kenapa buat serawa? Bubur kacang sudah lah..
Alahhhh...bubur kacang dah makan ari tuhhh..
Nih..terasa nak makan serawa dgn pulut lah pulak..



Jemput makannn...
Maaf kan auntie kepada readers auntie kat luar negera yea..
Pencinta durian, Memang terliur lah..

16 comments:

  1. Memang terliur sangat ni anty
    Mujur anak tengah tidur, kalau tak, dah start engine pergi carik durian.. hihihihh

    ReplyDelete
  2. kalau ada belen durian tu buat muffin durian pun sedap.. senang sangat.. beli jer tepung muffin segera perisa vanila, blendkan durian dan bancuh sekali.. siap dah muffin

    ReplyDelete
  3. Masa saya ke Lumut minggu lepas, saya beli sebiji durian berharga RM27, makan berdua dengan suami - aduh! sesak rasa dada dek kekenyangan! Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  4. makan dengan roti benggali la, sedap! menrtua lalu kat belakang pun tak nampak!

    ReplyDelete
  5. Suya suka durian jugak
    tapi suya tak makan serawa.. hehehe!

    ReplyDelete
  6. Kesian kan nak makan kena beli, macam kita yang ada pokok durian ni anak2 pandang tak heran pun. Memanglah kalau durian dah berbuah nak pelawa kak Nani anak beranak, tapi durian ni baru je berputik belum tentu jadi, tapi kalau menjadi insyaallah saya jemput ye kak.

    ReplyDelete
  7. Biar mahal asalkan puas makan. Serawa makan dengan pulut memang best bangat.

    ReplyDelete
  8. Akak hati hati makan durian tu..

    ReplyDelete
  9. buat cekodok durian pun sedap auntie, wangi je baunya..

    ish, bace entri auntie ni terliur pulak tgh2 malam..

    ReplyDelete
  10. wahh nmpak sedap..klu mcm nih makan serawa durian tu saje pun dah cukup.. :D

    ReplyDelete
  11. kakakdegil : he he he tak per, bila2 nanti belilah kalau dah teringin, jgn sampai kempunan.

    Zareda : Ohhh...yea ker? nanti2 auntie nak cubalah..tak pernah lah buat lagi..TQ yea

    kakcik : Memang kalau berdua susah nak habis sebiji kalau isi padat biji kecik. Sampai di lumut mkn durian hebat tuhh..

    ReplyDelete
  12. IM : hang ni pun, memang lah mak mertua lalu belakang maner nak nampak..biji mata kat depan bukan kat belakang..tapi mkn dgn roti bengali memang sedap..malang nyer benggali dah tak jual roti, yg lalu la ni bangla..he he he

    suya : Ohhh..suya suka makan durian gitu2 jer, tak suka di bagai2kan mskkan yea..memang sedap mkan gitu2 jer..he he he

    sharifah : Ohhh..seronok nya ada pokok durian, hari2 tunggu buah jatuh..TQ TQ TQ kalau nak ajak akak sekeluarga kesana bila berbuah nanti..Alhamdulillah

    Ariff : Kalau Ariff dekat boleh lah akak hulur semangkok he he he

    hani : Tima Kasih peringatkan akak, sememangnya akak takut juga bila mkn tuh, tapi akak mkn sikit jer..

    ReplyDelete
  13. huda : Cekodok durian? belum pernah auntie buat setakat nih..rupa2nya mcm2 boleh di bagai2kan..

    ferr rose : Tu lah, mentara uncle pegi beli roti dan beras pulut, auntie dan uncle dah ngapp sepiring he he he..

    ReplyDelete
  14. wowww. sedapp..malam tadik kite pun buat serawa durian....cicah ngan roti....terbaeekkk

    ReplyDelete
  15. tak sabar mau balik.selain serawa ngan cekodok,dapat tempoyak ni,PEHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH..*drooling*

    ReplyDelete
  16. alamak..

    terliur amat ni~

    T___T

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...