THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Tuesday, April 26, 2011

Layan Selera Org Sakit

Dating berdua makan2 di Kerisik, AU2 di Keramat dgn uncle
malas masak sebab tak sihat
tapi perut lapar, makan tetap kena makan
tak makan nanti hypo..pening boleh lembik longlai

Uncle order lauk2 kegemaran auntie
ikan siakap steam, kangkong belacan, telur dadar dan somtam
sambal belacan on the house.



Nasi putih dalam pinggan tuh,
selalu nya aunte makan separuh sajer


Muka auntie nampak tak sihat..


Maner air..he he he
lupa ambil shot..
auntie minum tembikai juice w/o sugar
uncle saperti biasa teh ice

Sajer nak rakamkan dlm blog since dah ada gambar2
cerita tak de aper yg menarik di sini..

Di bawah meja tuh..
ada dua tiga ekor kucing..
meleser2 kat kaki..
memang rimas kalau makan di ganggu oleh kucing2..
nasib baik pulak, medan selera ni tak de bau najis nyer
kalau ada memang..tak kan pergi lagi lah..

Kalau di campak makanan, nanti akan datang lebih ramai..
so tunggu jer lah..kat situ
entah mengiau entah tidak.. auntie memang tak dengar..



18 comments:

  1. aunty
    macam makan reramai je menu tuh ;p

    ReplyDelete
  2. wah merihanya aunty...yummy!!

    ReplyDelete
  3. Salam

    Kalau makan berdua2an kadang2 boleh menambah selera.Hubby boleh tumpu kat kita aje tanpa gangguan anak2.

    ReplyDelete
  4. semua lauk pebret saya tuh hihihi

    anyway,saya pun rimas kalau tgh mkn diganggu dek kucing mmpppp

    ReplyDelete
  5. siakap stim kat kerisik memang sedap.suka hirup kuah dia..

    ReplyDelete
  6. miaw miaw...nak jugak sikit..

    ReplyDelete
  7. Kak Nani dalam banyak2 lauk yang paling susah nak dapat kat warong makanan siam kat sini ialah Somtam kegemaran saya, yang lain-lain tu kat sini banyak.

    Teringat dulu2 makan somtam paling sedap didunia diThailand.

    ReplyDelete
  8. sama auntie!
    suya suka siakap steam..
    kureng sikit masak 3 rasa ke sweetsour ke.. hehehe

    ReplyDelete
  9. kalau ikan tu masak garlic stim ada rasa2 serai sikit,PEH!memang complete la,SEMUA yg aunty makan kt atas tu,feveret saya jugak!haha

    ReplyDelete
  10. saya juga pantang jika makan ada kucing meleser di kaki...rimas sungguh ~!

    menu tu juga set kegemaran saya...siakap steam suka lebih halia...~!

    ReplyDelete
  11. kak nani...
    semuga hari ini kak nani sudah sihat sedikit.. - dah kebah - kekdahnya..
    sekarang ni, kalau kita makan diluar.. bukan setakat kucing yg menganggu... paling tak larat melayan salesman dan peminta sedekah... mmg dah byk lokasi mereka jadikan sasaran tetap mereka.....
    jika yg genuine susah - kita sanggup bantu... ini yg dari sindiket hantar 'peminta sedekah'.... selalu rasa tak aman bila diganggu begitu...

    ReplyDelete
  12. Woi, best nampak lauk2 tu.

    Semoga sihat sentiasa.

    Masa berselera ni layan jerlah kan. Akak pun macam tu jugak, bila ada selera nak makan, akak makan. Sebab kadang2 ada juga masanya, tak ada selera nak makan,

    ReplyDelete
  13. sayang2ibu : Ishhh...maner nya banyak, ikan tu kalau boleh nak order 2 ekor..he he he


    cutieintan : memang yummy..favourite auntie makan kat situ


    Zaitun : Saya memang selalu saja berdua dgn hubby, sebab anak2 semua nya dah besar, tak mahu ikut dah..

    ReplyDelete
  14. Jiejah : Tulah, kucing2 suka meleser2, tak faham auntie kenapa peniaga2 biarkan kucing2 tuh, sekurang2nya panggil lah DBKL utk kutip kucing2 di semua tempat2 makan.

    ReplyDelete
  15. Huda : Ohhh..biasa gi kerisek yea..sedapkan semua masakkan nyer, so far auntie memang suka.

    ReplyDelete
  16. hani : Miaw2...tunggu yea sayanggg..mama makan dulu

    Sharifah : Ohhh...memang tak banyak kedai yg menyediakan somtam, tu pun kedai ni memang org islam thailand, kedai nya sentiasa penuh sampai 2 pagi..

    ReplyDelete
  17. me suya : A'ah, auntie pun prefer stim, sekali sekala lah 3 rasa..

    ReplyDelete
  18. saloma : Memang pun..dia ada garlic, serai, assam boi, halia, daun bawang, bawang besar, celeri ohhhh...sedappp

    Pp : Sedappp...ikan stim prepare macam maner pun sedapppp

    Rahmah : Kak nani belum baik lagi dari sakit kebas dan bisa2 tuh, dah masuk sebulan dah, dah duakali masuk wad tapi masih sama. Belum ada ketemu ubat yg mujarab.
    Ohhh...salesman, peminta sedekah 'buta mata' dan 'buta hati' dah memang semestinya menganggu lah.. he he he

    kunang kunang : Akak ni, sakit2 pun masih lagi berselera, kalau org tengok tubuh badan memang orang tak sangka akak sakit..
    tu yang layan jer tekak bila nak makan..Alhamdulillah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...