THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Thursday, April 21, 2011

Aqiqah Nur Zara Sofea

Tak perlulah auntie citer panjang2..
Anak auntie Peeja dah pun buat entry
tapi auntie slotkan gambar2 yang uncle ambil..
emm...tak berseni kalau orang tua snap..he he he
bukan aper dia segan nak berlegar2 sebagai photographer..

Sampai pukul rumah Zeity pukul 11:05 pagi..
orang2 marhaban dah duduk take position untuk
start..Alhamdulillah..just on time




Sambil duduk2 tuh, auntie tengok Ayol mundar mandir
Auntie terperasan samping dia tak kemas
kesian...sampin dia terjulur....
auntie panggil dia dan betulkan


Besan auntie masukkan Nur Zara Sofea dalam buai
Siap buat pelamin kecik untuk cucu nyer..he he he
Yea lah..dia orang kan bisness pasang pelamin dan
mak andam..tak kan majlis utk cucu tak de pelamin..



PG ambil gambar dengan hp nyer
Cantik gambar2 yang dia ambil
dia published kat FB, tapi auntie tak reti nak copy


Kumpulan marhaban..dah bermula
tapi auntie memang tak dengar apa2
cuma dapat melihat saja..

Ayol tukang bawa dulang berisi bunga rampai..
kelapa sebiji..tak di guna lansung
sebab tak bercukur/mengunting pun auntie nengok
memang majlis beraqiqah 100%
2 ekor kambing tumbang..dalam belanga masak gulai
kenapa 2 ekor sbab tetamu 300 orang..
pasang 2 khemah lah..
Sayang betul besan dgn cucu nya..

Zeity dukung anak..bawa mengadap sorang2 ikut giliran
yang baca marhaban..
Cucu auntie di lumur hirisan bunga rampai tuh
Dah tuh..dia orang 'selit' duit kat dulung yg Ayol pegang..













Tok Wan juga ambil kesempatan melumur bunga rampai



Dah selesai majlis..mereka yg pompuan2 gi makan..
tapi auntie sekeluarga duduk kat satu corner..kat air pancut
sebab perut belum lagi menyanyi keroncong..
dah makan sarapan di R&R..
except Noy yang lapar bising2 kat Peeja suh teman dia

Lepas solat zohor, mufti dan imam baca yassin dan doa..
ramai kaum bapa datang..penuh lah living dan dining
auntie masih tak dpt dengar..bila part doa..
auntie tengok orang menadah tangan, auntie pun tadah..
orang amin..auntie pun amin..

Bila kaum bapa semua ker khemah menjamu selera..
auntie masuk dalam nak baring..
berjalan jauh dalam kereta berjam2 membuat auntie
penat..
Cucu juga di bawa masuk ke dalam rumah..berehat

mula2 layan cucu dulu...






Hahhhh...lepas tuh belingkau..



masa bila lah pulak uncle sempat posing depan kolam ni?..

Dengau kabau dapat RM2k collection..Alhamdulillah
kecik2 dah ada duit banyak..rezeki cucunda

Besan ada sediakan goodies bag utk tetamu..

Auntie tak de gambar bag, dah auntie lesing kemana ntah..
ada tiga barang dlm bag tuh

Sebiji gelas, sebiji telur rebus ori..he he he
dan sebiji kuih bakar

Alhamdulillah...auntie di bekalkan lauk pauk masa nak balik KL
Kari kambing, lemak tempoyak pucuk kayu, sambal goreng bilis,
ayam masak kicap, nasi dan tapai.

Sesampai jer KLpada pukul 9:30 mlm, panaskan lauk
dan makan lah kami anak branak..

Alhamdulillah...


6 comments:

  1. assalamualaikum auntie,

    apa khabar? maaf dah lama sangat tak singgah comment disini. lately jadi silent reader je.

    maaf nak tanya, auntie tak pakai alat bantuan pendengaran yang auntie dapat kat hosp hari tu ke?

    last saya baca yang saya ingat auntie ada pakai sekejap tapi tak selesa lagi. lepas tu saya dah lost dah cerita auntie sbb dah lama tak blog walking =___="

    p/s: tahniah atas kelahiran cucu yang comel. moga menjadi insan yang solehah. amin.

    ReplyDelete
  2. comel little zara.
    auntie.. take cre..doakan suya cemerlang exam esok :)

    ReplyDelete
  3. Nampak ramai juga yag datang. Kenapa auntie tak dengar masa marhaban? Dia org baca perlahan-lahan ke?

    Tapi seronok kan bila tengok baby membesar. Kakak suka tengok zara yg senyum rehat walau baru lepas kena usung keliling org marhaban....

    ReplyDelete
  4. Cik syahira : W/salam, auntie memang jarang pakai alat tuh, sebab tak selesa..pakai pun jika perlu bila ada tetamu di rumah

    ReplyDelete
  5. me suya : InshaAllah..you can do it..

    ReplyDelete
  6. Kakzakie : Auntie memang dah hilang pendengaran bila kena mild stroke pd tahun 2008. Dunia auntie sepi..hanya cara communicating mcm nih lah auntie rasa terhibur..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...