THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Sunday, March 6, 2011

Urut Di Hujung Minggu

Hari Sabtu, lepas solat maghrib, auntie minta uncle tolong bawak
gi reflexology kaki dan urut badan.



Gambar Mr googles

Dua lokasi yang auntie selalu pegi..
satu kat Bkt Bintang dan satu lagi di Ampang Point

Di BB murah sikit tapi parking bermasaalah
susah nak dapat berdepan dgn tempat urut..
auntie kena berjalan jauh selalu nya..

Di Ampang point pulak, sedikit mahal tapi parking
no problem
Bilik urut badan dia pun di bawah/ground floor
tapi di BB auntie kena panjat tangga spiral
ke 1st floor..boleh pengsan..

so auntie decide to go to Ampang Point..
urut kaki setengah jam dan urut badan satu jam
Harga package RM 75 only, itu pun sebab auntie dah regular
maka dapat harga discounted..

Selalunya kalau auntie berurut, uncle pun tumpang sekaki
Tukang urut auntie pompuan cina, tak reti berbahasa BI dan
tak reti berbahasa BM
They came from China untuk kerja2 urut
kalau di BB semua nya muda2 dan lawa2
tapi kat Ampang Point semua dah...
muka liat2..(tiga puluhan)

No problem sebab auntie pun bukan nak berkomunikasi
dengan mereka pun
semuanya uncle yang deal..
Tukang urut uncle pula lelaki cina
pun dah tiga puluhan juga
he he he...

Sedap sangat bila kaki di belai dan di urut..
tak caya, tengok auntie tersengeh2..sedapppp

Tapi gambar berurut badan..
tak boleh lah auntie letak kat sini
sebab tak berbaju..he he he



Uncle snap gambar bahagian depan kedai urut (reception area)
masa tuh dah sudah urut
Tunggu giliran nak bayar


Sambil tunggu uncle bayar, auntie di beri minum Oolong Tea..
Kenapa auntie mendogak tuh??


Sebab nya ternampak cobwebs di sudut kedai tuh..


Gambar Mr googles

Bila dah bayar, auntie gi kedai KK nak beli roti ngan biskut cream crackers
Sebelah tuh White Coffee Cafe..
Emm...uncle nak minum dan makan lah pulak
so masuk dan duduklah sembang2..
mentara menu datang..

Uncle order Mee Curry dan auntie punya belum sampai
Fried mee hoon..
Air uncle white coffee cold
dan auntie ice lemon tea..

urut memang sedappp..
urat2 yang lengoh2 dan tegang
rasa lega dan ringan badan
Ahamdulillah...

20 comments:

  1. urut kat tempat refleksologi ni memang best aunty. saya pun selalu pergi ngurut kalau dah badan stress & otak letih sangat..memang mujarab..rasa badan sihat & ringan. tapi belum pernah pulak urut badan macam aunty buat tuh..selalu kaki je..& baru2 ni try urut kepala,bahu && leher..masyaallah sakitnya...hehehe...aunty try la ye..pasal last2 rasa ringan kepala & bahu tu :D

    ReplyDelete
  2. urut sedap, makan pun sedap ye aunty? hehe :)

    ReplyDelete
  3. Aunty - kedai ni yang kat belah mana? Row mengadap Ampang Puteri ke?

    ReplyDelete
  4. Salam Kak Nani,

    Saya pernah jugak urut reflexology.Pertama kali mencuba masa pergi ke Hatyai, memang best.
    Kemudian, saya buat kat satu pusat rawatan reflexology di Bangi, buat 3 hari berturut-turut,konon nak rawat sakit lutut le, tapi akhirnya buat operation juga. Ha! ha!
    Urut badan pernah buat, masa lepas bersalin. Tak pernah lagi try kat spa ke...teringin jugak rasanya.

    ReplyDelete
  5. Bila dah letih berurut tentu tak tahan bila mengadap makanan. Tak ingat dah muka liat2 no.

    ReplyDelete
  6. salam

    pB kalau stress stress , pB pergi salon. Cuci rambut


    he he he

    ReplyDelete
  7. saya panggil orang je datang rumah untuk urut badan dan urut kaki. Lepas berurut satu badan rasa lega.

    ReplyDelete
  8. UNTIE,
    urut ni memang best sangat.
    Kat Bkt Bintang tu memang bersepah ler sederet kedai urut ni.

    Kebanyakan memang pekerja dari China, Filipina. Orang tempatan memang payah.

    Tapi tengok pada rega tu, memang berbaloi ler kalu ada perbezaan.

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum aunty, saya ada terbaca posting peeja mengenai pemasangan wall paper di rumah aunty, dan saya tertarik untuk mendapatkan khidmat kontraktor tersebut. Kebetulan juga saya sedang mengumpul duit sedikit demi sedikit untuk tujuan pemasangan wall paper di rumah parents saya sebagai hadiah. Dengan itu saya berharap supaya dapatlah kiranya aunty kongsikan nombor telefon kontraktor tersebut. Sekiranya aunty takut nombor itu disalahgunakan jika dipaparkan secara umum, bolehlah kiranya aunty emailkan kepada saya di
    izat280277@yahoo.com Teriima kasih saya ucapkan.
    shahrizat

    ReplyDelete
  10. kak nani saya panggil orang datang rumah je mengurut saya, kaki pula saya panggil sepupu suami saya orang OKU dia ada belajar reflexsology.

    ReplyDelete
  11. khalid : Oh..selalu buat reflexology kaki yea? bestkan, cubalah badan pulak sebab teknik2 urut nya dan katilnya memang best sangat.
    Urut kepala, leher, bahu dan tulang belakang pun auntie dah buat..oooooo
    sedappp..he he he

    ReplyDelete
  12. LSS : he he he dua2 sedap pd malam tuhhh..

    ReplyDelete
  13. Anon : A'ah..betul lah tuh..

    ReplyDelete
  14. Auntie Yan : W/salam, kat Haadyai pun saya buat juga tapi sedikit berlainan antara urut Thailand dan urut orang cina tapi dua2 ada keistimewaan nya.
    Di Bkt Bintang ada urut Thailand ni.
    Banyak kali juga suami ajak tapi belum lagi terbuka hati sebab urut dgn org2 cina dah cukup best.
    Ohhh..dah operate lutut? Aduh! sakit tuhh..ada kawan2 yang dah operate tapi masih sakit juga.
    Ha Yan cuba lah urut badan kat SPA sbab mereka memang pro lahhh..

    ReplyDelete
  15. Ariff : he he he muka2 liat tak de hal sebab urutan nya terlalu sedap, akak memejam mata sepanjang masa semasa berurut..he he he
    Makan selepas tuh pun sedap..utk tekak dan perutlah pulak..
    kelakar lah Ariff nih..he he he

    ReplyDelete
  16. pB : betul lah tuh..macam2 boleh kita choose utk hilangkan stress..
    salah satu nya cuci rambut mcm pB cakap tuh..
    masa auntie muda2 dulu gi launch di five star hotel dengar lagu dan tengok performance..
    dulu2 lah..he he he

    ReplyDelete
  17. Sharifah : he he he memang ada contact no orang berurut di rumah, ada juga saya buat tapi tak sama di SPA sebab katilnya, minyak nya yg harum dan rendaman air panas utk kaki amat mengasyik kan..he he he

    ReplyDelete
  18. azieazah : A'ah di Bkt Bintang memang banyak berderet2 kedai tuh..
    ramai sangat orang kat situ, mak dan pak arab yg berbagai2 rupa..plus kupu2 malam pun ramai..
    tapi auntie suka gi kat Ampang Point sajer..

    ReplyDelete
  19. Shahrizat : InshaAllah..nanti auntie emailkan details tuh..

    ReplyDelete
  20. Salam auntie... menariklah cerita pasal urut ni... saya pun nak buat satu cerita saya urut di Filipina dulu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...