THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, March 2, 2011

Lipan Bara

Noy bercerita dengan muka cemas...

Dia baru balik, dari makan luar dengan kakak nya..
Dah hampir pukul 12 malam..

Mama tadi kan, masa parking kat rumah sebelah..
Noy macam terlanggar sesuatu..
macam langgar batu bata atau bonggol
terasa tayar depan bergegar...

Tapi kan..bila check memang tak de apa2..
Tiba2 jer...lipan besar warna merah... pintas depan noy...
terus masuk rumah sebelah tuhh..

Eeeee...seramm.....lipan bara tuhhh...kata auntie
Dulu2 masa mama kecik2
pernah mama terdengar cerita pasal lipan bara..
Kalau jumpa malam2..
Jelmaan makhlus halus..kata nenek mama


Gambar dari Mr googles


Tulah pasal, tak kan lah noy terlanggar lipan
boleh bergegar kete..

Dah lah rumah sebelah kita nih..
bertahun2 tidak ada penghuni..
memang tempat istirehat mereka lah tuhhh...

Mama suruh lah auntie Tengku sewakan rumah tuhhh..
At least ada orang duduk, instead of benda tuhhh...

Nanti2 lah mama sms auntie Tengku kau..
tengok aper kata nya nanti..

12 comments:

  1. omg. mcm tu la sebijik yang kita orang nampak.
    bukan melintas. tp dah mati. tu la kita orang terlanggar tu.
    tp time tu noy ingat ulat gonggok. haha. bengong.
    pija yang bg tau tu lipan.

    ReplyDelete
  2. seram tetiba baca entry auntie malam ni.. huhuhu

    ReplyDelete
  3. hi, new to the site, thanks.

    ReplyDelete
  4. ish, ye ker aunty? baru dgr org ckp mcm nih.tp kalau lipan besar mcm tuh, lg la takut.ishhh

    ReplyDelete
  5. Biar betul auntie. Menakutkan je. Tak pernah kakak dengar pulak cerita gitu. Heee.....

    ReplyDelete
  6. he..he.. IM baru jer dengar lagu scorpion tadi.. still loving you!

    lagu untuk ibu_suri..

    ReplyDelete
  7. kak nani kita orang tengah tidur tiba2 pukul 2 pagi terdengar anak perempuan saya menjerit sekuat-kuat hatinya apalagi berlari lah kebilik dia rupa2nya lipan bara sedang merayap diatas tangan dia, nasib baik lipan tu tak sempat gigit anak saya, kalau tk tak tahu nak cakap apalah, saya capai ridsect sembur pun lipan tu lambat mati dah geram sangat terus ambik penyapu sebat dua kali baru mati.

    ReplyDelete
  8. Peej : Ermmm...careful lah..
    lipan bara memang merbahaya

    me suya : he he he..seram?

    Anon : Hi to you too,

    LSS : Entah lah betul ker tidak, tapi auntie diberitahu ttg tu masa auntie kecik2 dulu

    ReplyDelete
  9. kakzakie : Saya seumur hidup tak pernah jumpa lagi, cuma citer2 dari nenek sajer..



    IM : he he he, you rock for ibu suri??
    You are such a loving person IM


    sharifah : Allah Hu Akbar, mesti anak ketakutan yang amat ketika tuh.. Kalau saya dah terloncat2..
    memang saya jenis panic..he he he

    ReplyDelete
  10. huhu menakutkan kalau tengok gambar tu...punya la banyak kaki dia...

    ReplyDelete
  11. Aunty,

    Gambar yg Aunty search kat google tuh; adalah gambar kita!

    Masa tuh trip pi Cameron Highlands dengan mother-in-law. Orang Asli yg tangkap lipan bara tuh, and jual kat insect farm. Cost only RM10 sahaja.

    Murahkan? Bergadai nyawa tangkap, dapat RM 10 jer

    :)

    Anyway, nice blog!

    ReplyDelete
  12. I've never seen anything like it before. Ni pun first time dengar pasal jelmaan suma. Scary oh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...