THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Tuesday, March 29, 2011

Kari Ikan Bawal Emas

Masakkan hari minggu yang lalu..
Gambar dah ada dalam draft..
Edit sikit2..publish jer lah..

Pukul 11:30 pagi dah siap masak tengahari
Sambal belacan ngan ulam kacang botol
Ikan goreng, tempe goreng dan telur dadar
Kari ikan bawal emas dan lobak putih..

Favi semua dalam rumah auntie..
Kari ni habis sampai titisan yang terakhir
Kering kontang kuali..


Peeja dah pandai masak kari
Power kari dia..
Belajar dari arwah mak tok dia..
Kalau dia kawin dgn orang utara..
memang ngammmmm...mesti suami sayang..

29 comments:

  1. wow..terliuq chek tgk kari peeja masak nie..

    cam bakai menantu oghang utara jer aunty?heheheh

    hari-hari kari, hari-hari kari nanti..

    ReplyDelete
  2. saya yang di s'pore ni pun hari2 kalau boleh nak masak kari.kari peeja nampak menyelerakan untung aunty anak rajin kedapur

    -amie-

    ReplyDelete
  3. terlioqq nih...auntie bila nak sambung story mory auntie yang dedolu tu..rindu nak baca

    ReplyDelete
  4. aunty..buat cecah lempeng pon sodap ni...

    ReplyDelete
  5. Sedapnya Auntie..dahle saya ni peminat kari...huhuhu..habis terliuq nih....

    ReplyDelete
  6. pB suka makan kari kari nie.


    tapi aBear pulak yang tak suka ...


    nak masak kari , tunggu dia out station dulu ...

    ReplyDelete
  7. ish lapar plak tgk kari ni. cepat2 la pukul 1, nak makannnn

    ReplyDelete
  8. orang utara????
    jauhnyaaaa. alang2 jauh baik kawin ngan omputeh terus. wahahahah.

    ReplyDelete
  9. wah sedapnya untie...terliur nih ;)

    ReplyDelete
  10. auntie nak resepi...!!!
    terlioq kari tu..rinduu masakan mak..ti peej boleh masakkan??

    ReplyDelete
  11. ehem3. kaka peej dah boleh kawen.. hik3. Terliur la auntie

    ReplyDelete
  12. hahaha peeja dengar tu kak nani puji, jarang2 mak sendiri nak puji anaknya maknanya memang betul2 sedap la tuh.

    ReplyDelete
  13. doll :

    he he he hari ni kari ikan, besok kari ayam, lusa kari daging, emmm rotate lah..hari hari kari..

    ReplyDelete
  14. Anon/amie :

    Anak2 ker dapur bila ada mood bila auntie tak masak, dia orang lah take over..he he he

    ReplyDelete
  15. shuweet :

    Tulah, auntie lama tertangguh citer2 episode..bila lah agaknya nak di sambung..

    ReplyDelete
  16. MeMHaliD :

    Lempeng? Sedap tuhhh...

    ReplyDelete
  17. Sue :

    Oh kita boleh geng lah..rumah auntie memang pengemar kari..

    ReplyDelete
  18. pB :

    Oh..uncle mula2 masa kahwin dulu pun tak suka kari, tapi bila auntie suh dia makan juga lama2 dia pulak yang lebih2 suka..

    ReplyDelete
  19. Lya :

    Ohhh...tunggu lunch yea..sorry tercepat publish pasal makanan..

    ReplyDelete
  20. Peej :

    Maner boleh mat salleh, susah lah..
    kena ajar tekak dia dgn masakkan kita, kena ajar adat resam kita, dah tuh kena bimbing agama islam lagi..
    Lu sanggup ker?

    ReplyDelete
  21. axie :

    Memang sedapp..sorry buatkan terliuq..he he he

    ReplyDelete
  22. anon :

    Resepi?? Alah, banyak boleh googles..kari biasa2 jer..

    ReplyDelete
  23. me suya :

    Oh..peeja patut kawin lah..inshaAllah ada jodoh nanti kawin lah dia..

    ReplyDelete
  24. Sharifah Rosidah :

    Memang boleh tahan masakkan peeja..dah boleh lah kalau nak jamu orang makan..inshaAllah..

    ReplyDelete
  25. salam perkenalan auntie..

    sangat suka baca blog auntie dgn peej...

    perghh auntie.. 'nala' kari auntie tu.. meleleh ayaq liur menatap ikan yag dok berenang renang dalam kuali tu..

    ReplyDelete
  26. salam perkenalan auntie..

    sangat suka baca blog auntie dgn peej...

    perghh auntie.. 'nala' kari auntie tu.. meleleh ayaq liur menatap ikan yag dok berenang renang dalam kuali tu..

    ReplyDelete
  27. salam perkenalan auntie..

    sangat suka baca blog auntie dgn peej...

    perghh auntie.. 'nala' kari auntie tu.. meleleh ayaq liur menatap ikan yang dok berenang renang dalam kuali tu..

    ReplyDelete
  28. masyaallah...tengah2 malam ni ternampak gambar kari nih..berbunyi dah perut ni...hehehe

    eh, aunty ada tak bagi enti resepi buat kari ikan ni kat blog nih?

    ReplyDelete
  29. Kari dengan radish.Nak cuba .Selalu bendi,terung ,tomato saja.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...