THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Monday, March 28, 2011

Earth Hour

Uncle ajak gi urut lagi..
tapi kali ni di Bkt Bintang Pulak

Lepas magrib, tutup semua lampu rumah
bergelap.... konon2 sambut 'Earth Hour' he he he

Kereta penuh di jalan raya..
Bersesak2..
Ishhh...semua sambut earth hour kat jalan raya ker?






Yang bergelap untuk Earth Hour malam tuh..
Hotel Westin, Hotel Marriott, Hotel Federal dan Porsche Centre..
Yang lain2, terang benderang..
Seronok auntie malam tuh..rasa masa zaman muda2 pulak
berdating berdua dengan uncle..he he he

Hati auntie berkata2..macam mana nak dapat parking malam nih?
Tapi rezeki ketentuan Allah..mudah amat..
betul2 depan kedai urut..parking kosong utk kereta kami..
Alhamdulillah..

Auntie minta minum dulu sebelum berurut..
sebelah ada kedai Mapley..
Teh halia satu, mee goreng pedas telur mata satu...

Uncle minum teh ice..


Sedap nya teh tarik halia..auntie order satu lagi..
sure...burppp..burppp..erkkkk..eerkkkkk....masa urut nanti..
keluar angin kat atas, jangan kat bawah sudahhh..hu hu hu..

Kedai urut ni, memang biasa auntie pergi..
Bila mereka nampak auntie,
dia orang akan pimpin auntie naik tangga..

Uncle tak sempat ambil gambar auntie..
sebab auntie dah terus ke bilik..

Tapi rega dah naik lah...RM 88 untuk 100 minit
(60 min urut badan, 40 min urut kaki)
Tapi urutan nyer lagi power..

Memang betul you..
auntie errkkkk, errkkkk masa kena urut..
tapi kat mulut lah..nasib kat bawahhh...senyap..
hu hu hu kalau tak mesti maluuu...
Habis urut..dia orang bagi auntie minum green tea..

Masa nak balik auntie minta uncle lalu depan
Beach Club..Modesto..Aloha dan Rum Jungle
nak tengok crowd
Kalau dulu2..telinga auntie boleh dengar
berdentum2 bunyi lagu2..masa lalu depan club2 tuh..
tapi sekarang..he he he memang tak dengar aper2

Crowd tak saperti dulu2 penuh membuak2 sampai di tepi jalan
mungkin ekonomi tak mengizinkan orang berbelanja
'entertainment' mewah2 lagi kot..
Entah lah..









30 comments:

  1. Eh .. eh .. sama la kita untie. saya pun ada di bkt bintang masa Earth Hour ari tu. Tapi tak makan kt kedai mapley .. makan kat nasik ayam je.

    ReplyDelete
  2. kakchik@ella : Ohhh..yea ker, ermmm..memang sesak kereta kan?

    ReplyDelete
  3. salam aunty. kat mana tmpat urut ni? cm best je untuk try

    ReplyDelete
  4. waaa suya masa earth hour tu duk kat bilik je auntie. Study dalam gelap guna laptop je.. sebab esoknya ade test ~hehehe last minute~

    ReplyDelete
  5. Hani memang duk cari tempat urut yg best...kat mana ni? best tak dia urut kaki tu? hani problem sakit tumit sekarang, nak sgt di urut rasanya.

    ReplyDelete
  6. bukan main dating sakan yea.

    ReplyDelete
  7. dah lama tak mengurut

    bahu dah terasa lenguh lenguh

    ReplyDelete
  8. assalam... bestnya sesekali dating dgn hubby kan... saya org baru disini datang melawat dan folo.... anyway salam perkenalan dari org perlis....

    ReplyDelete
  9. Salam Kak Marina,

    Parking kereta ni mmg bergantung pada nasib. Kadang2 elok kita nak parking ada pula org keluar.

    ReplyDelete
  10. Kat rumah kedai di Keramat Permai pun ada juga org urut. Rasanya yg urut tu org cacat penglihatan. Tapi saya tak pernah urut kat situ.

    ReplyDelete
  11. sedapnya berurut satu badan...saya ni asyik bertangguh ja.

    ReplyDelete
  12. SEkarang saya kalau nak berurut, saya pergi ke Spa Putri di Ampang Jaya saja...

    Bintang Walk memang agak lengang sekarang. Saya selalu lalu di situ kalau ikut suami ke pejabatnya. :)

    ReplyDelete
  13. Kak...air teh hali memang sedap kak...

    Anie pun dah lama tak berurut... ntah bila nak overhaul badan ni pun tak tau...

    ReplyDelete
  14. salam kenal.. rajin2, jemput singgah my blog Aku Sebutir Pasir kalau berminat nak baca my travelling experiences to 45 buah negara.. :)

    ReplyDelete
  15. auntie, saya urut sendiri je badan saya. Geli sangat kalau orang urut..entah.. Saya sapu minyak panas sket kat badan, dah keluar segala macam angin..ikut atas.. he he

    aduhh mcm orang2 tua saya ni.. nak buat macam mana, badan saya memang berangin!

    ReplyDelete
  16. bagusnya auntie sanggup drive ke bukit bintang..huhu kawasan tu sentiasa sesak..tak sanggup rasanya nk ke sana

    ReplyDelete
  17. cik intan : Kedai urut ni di Bkt Bintang, tersorok sikit..nanti auntie scan biz card nya..

    ReplyDelete
  18. me suya : Ohhh...okay lah tuh bergelap lah jugak..all the best to you..

    ReplyDelete
  19. hani : Nanti auntie scan and publish alamat nya..sakit tumit kena check dengan doktor sebab takut tulang tumit membesar..tak silap auntie kawan sepejabat auntie dulu ada problem macam nih..tapi aper2 pun check lah dulu..

    ReplyDelete
  20. Peej : Sapa lah nak dating ngan mama lagi kalau tak papa kau sampai ke akhir hayat..

    ReplyDelete
  21. pB : Emm..kalau bahu lengoh tu, memang datang dari tulang tenggok..sedap oh, bila tukang urut tuh sentuh tulang tenggok dan bahu..

    ReplyDelete
  22. Alimaz : Tima Kasih datang dan follow blog auntie, InshaAllah nanti auntie berjalan2 ke sana pula

    ReplyDelete
  23. YB : A'ah betul, tu lah sejak sakit ni..Allah selalu bagi saya dan suami dpt parking senang..

    Ada saya perasan tempat urut tuh, tapi tak pernah terbuka hati nak naik kat atas tuh..

    ReplyDelete
  24. ieda : Jgn tangguh2, berurut lah..manja2kan badan.

    ReplyDelete
  25. kakcik : Ohh..kakcik pun selalu berurut yea, selepas urut rasa ringan badan.

    ReplyDelete
  26. aNle : Overhaul lah, jgn tidak..
    he he he

    ReplyDelete
  27. JHaZki : Ohh..tu dia, berziarah ke 45 negara? Nanti auntie jengok..

    ReplyDelete
  28. Eisha : Bukan auntie yg drive, uncle..he he he
    Sekali sekala nak jugak ambil angin malam bersama suami ditengah kotaraya..he he he

    ReplyDelete
  29. kak nani seronok nya keluar dating kan, saya pun selalu berdating dengan suami.

    ReplyDelete
  30. aunty dengan uncle setiap minggu berurut berapa kali?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...