THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Friday, March 25, 2011

Baju Terbalik..

Dua tiga hari ni..
Pakai baju kat rumah, asyik terbalik je
Yang dalam keluar, yang luar di dalam
Aper kena ek?

Auntie satu hal, kalau lepas mandi
suka ke bilik tak pasang lampu
bersiap dlm gelap..cahaya samar2 gitu

Pakai baju..

Pakai deodarant, pakai toner, pakai moisturizer
lepas tuh day cream..
lepas tuh pencil liner kat mata..
lipstick thin layer..
routine auntie..
Hari2..bertahun2..

Bila dah siap baru keluar bilik..

Bila terserempak dengan uncle..
kena tegur..

Uncle : Emm...kenapa pakai baju terbalik?

Auntie : Astagfirullah..

Uncle : You tak perasan terbalik ker?

Auntie : Tak..nani memang dah betulkan tapi
macam maner boleh terbalik?

Uncle : Dah dibetulkan tapi terbalik? Heran tuh!

Dah dua tiga kali berlaku macam ni..

Okay..dah tahu dah macam maner boleh terjadi macam tuh..
he he he..

Selama uncle pencen..
Uncle lah yang melipat kain baju dari bakul
Auntie basuh dengan washing machine, jemur, bila dah kering
auntie angkat dan masuk dalam bakul..

Kerja lipat melipat, auntie kureng sikit..
Ha...uncle sambil duduk2 tengok tv, sebelum atau selepas maghrib
uncle akan lipat kain2 tuh..
Tersusun dan cantik lipatan nya..
Dia susun kat sofa, anak2 masing2 akan angkut masing2 punya..
Uncle dan auntie punya dia masukkan dalam almari..
Auntie nak pakai, tarik jer dari almari..he he he

Ada suatu hari, auntie di ajak jiran selang dua pintu dari
rumah auntie..ke rumah nya
saja2 nak berborak kata nya..

auntie nampak dia sedang angkat kain jemuran..
emm..angkat satu lipat, masuk bakul..
angkat lagi, lipat masuk bakul..sambil berdiri

Auntie tanya dia, kenapa lipat terus..
Ohhh...kurang kedut kata nya..nanti lipat balik lah elok2..

Good idea jugak..kata auntie..

He he he ...apa lagi auntie pun ikut lah cara dia tuh..
Tapi of coz lah..semua baju2 tuh terbalik kan..
konon nanti uncle akan lipat elok2 lah kan..

Bila dah tengok baju dah berlipat dalam bakul
uncle pulak terus susun2, masuk almari..

Auntie bila nak pakai, tarik, sarungkan ker badan..
Tu yang terbalik pakai baju2 tuh..

Okaylah laling..lepas nih..
You jer lah yang lipat kain baju tuh..
He he he...

19 comments:

  1. Comelnyer Auntie dan Uncle..heheheh

    ReplyDelete
  2. both of u such a sweet couple

    -amie-

    ReplyDelete
  3. both of u such a sweet couple

    ReplyDelete
  4. aunty, org tua-tua kata kalau pakai baju terbalik nak dpt duit. nak dpt durian runtuh kot aunty!hehe

    ReplyDelete
  5. auntie ni.....jeles i tau....(baca dgn nada mengada2)hehehe...mas yp

    ReplyDelete
  6. Sweet la couple ni.. hehehe suya suka baca perihal auntie and uncle.. Boleh buat teladan.. tapi kelakar pun ade yek auntie.. sbb auntie boleh apply semua tu dalam keadaan gelap.. hebat2

    ReplyDelete
  7. aunty...
    orang cakap nak dapat durian runtuh tau. heheheheheh.

    Mata saya dah blink blink ni... hahahahaha

    ReplyDelete
  8. NASIB BAIK UNCLE TEGUR.... LAST MONTH KOT ,SAYA PAKAI BAJU TERBALIK.. SIAP PERGI SEKOLAH ANAK SAYA.. BALIK RUMAH BARU PERASAN .

    ReplyDelete
  9. so sweet ....bila la hubby kita nak tiru cam uncle tolong lipat baju..hehehe..yang die tau tolong sidaikan baju yang dah berhanger ke hampaian tu je le...

    ReplyDelete
  10. Saya masih ingat akibat kerap pakai baju terbalik arwah isteri bergurau, " Abang ni nak tukar isteri kut ". Saya terdiam apakah maksudnya. Kini menjadi kenyataan. Itu secara kebetulan saja. Jangan pula puan takut he he

    ReplyDelete
  11. SueGinola : TQ..


    Anon/Amie : TQ..


    Anon : TQ..


    laila : TQ..


    naddy : Durian runtuh? Duit?
    hu hu hu Amin


    mas yp : Jeles aper nyer? Biasa2 jer..he he he

    ReplyDelete
  12. me suya : A'ah, yg baik di buat teladan. Aper tak nya suya, dlm gelap pun no problem sebab dah routine berpuluh2 tahun..


    Intan : Hah..dah dua orang dah kata durian runtuh, Amin cepat2..
    memang arwah mak dulu2 pun kata macam tuh..tapi dari mana ek?


    Yati : Aduh, lagi lah hebat baju terbalik sampai keluar rumah..
    he he he

    ReplyDelete
  13. shuweet : Memang beruntung auntie sebab uncle banyak menolong kerja2 rumah, tak yah suruh..memang dia suka buat house chores..Lucky me


    Ariff : Alah, tak takut lah Ariff, kan dah ketentuan Allah SWT segala2 nya..Redha aper sajer yg mendatang..

    ReplyDelete
  14. org kata pakai baju terbalik nk dapat rezeki.. hehhe

    ReplyDelete
  15. baju terbalik tak pe.. asalkan cinta tak terbalik..

    ReplyDelete
  16. untungnya kak nani dapat suami rajin macam tu, kalau saya semua buat sendiri, suami hanya buat kerja2 diluar rumah je.

    ReplyDelete
  17. wow uniknya..sweet plak bila suami yang lipatkan kain..untung aunty:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...