THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Saturday, February 5, 2011

Noy Belanja Makan

Malam Sabtu yang lalu, anak auntie Noy ajak makan
steamboat..dia nak belanja

Auntie sebenarnya..malas nak pergi
sebab rumah bersepah, auntie buat reno sikit
tapi nanti auntie citer kemudian

Tempat tuh halal tak? tanya auntie
Halal lah mama..kalau tak kan lah noy ajak
Okay...mama takut lah kut2 ada ba alif ba ya

Noy dgn muka marah2..menjawab
Ada daging anjing, kura2 dan ular..

Auntie terus..buat2 aksi menari
Goyang2 badan sambil mengangkat kedua2 tangan
Yesssss.....kata auntie..sedap tuh..
Mengarut betul lah mama nih..kata noy
Uncle dan anak2 semua ketawa.

Kami berempat sajer yang pergi,
uncle, auntie, peeja dan noy
Ayul balik kampung dan p g ada jamming

Kat Ampang, sampai jer kat tempat tuh..
penuh semua table
terpaksa tunggu..tak lama menunggu
dalam 10 min kami dapat table

Restaurant tuh charge RM 27 ringgit per head
Tak sure..termasuk air ker tidak..
Auntie dan Noy minum air durian belanda
Uncle kelapa sebiji dan Peeja air tembikai

Punya lah banyak pilihan..
mungkin ada hampir seratus kot
bahan2 yang boleh di pilih
segala mak nenek..lah
udang, sotong, ketam, siput2,
ayam, daging, sayur2an dan
cendawan2..

Auntie tak leh tahan tengok ice cream
dan kuih muih, puding2 dan rojak buah
soauntie makan pemanis mulut dulu..

Makan lah, seberapa banyak yang boleh
tapi jangan ada tinggal makanan dalam
pot steam tuh..mereka akan charge pembaziran
100 grams RM10 hinggit..
he he he so kami makan sampai licin

Peeja jadi jurugambar..
so muka dia tak de..




Tengah tunggu air sampai


Nih dah round yang keberapa entah lah


Uncle minum air second round, air tembikai

Auntie dah tersandar kekenyangan
Memang ketat perut betul..

Noy tanya uncle..

Papa kenyang tak?..
Uncle dengan kepala geleng2
Huihhhhh!...kenyang nih boleh sampai tahun depan

Minggu depan kita datang lagi yea..kata noy
Tak mahuuuuuu....kata uncle
Kami semua tergelak2..

Alhamdulillah..makanan nya sedap
Tempat nya bersih

Memang bestt..
Terima Kasih Noy
belanja Papa dan Mama

23 comments:

  1. aunty, mkn kat mana ni? macam best jer. nak makan steamboat jugak. he he ;)

    ReplyDelete
  2. tumpang seronok tengok akak happy!

    ReplyDelete
  3. Dekat Kuala Perlis,punyalah ramai orang .Siap berbaris baris bas luar beratur.Nak makan ikan bakar,sampai hati pun dekat nak terbakar.Tunggu lamaaaaaa.sangat.

    ReplyDelete
  4. auntie ..apa nama kedai ni? Dah lapar tgk auntie menjamu selera. Moga2 rezeki noy lepas ni melimpah ruah. Boleh belanja mama dgn papa dia lagi kan?

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum auntie.

    hi apa khabar? maaf dah lama tak tinggal comment. harap auntie baik-baik di sana.

    best la tengok auntie dan family makan-makan bersama. harganya pun berpatutan.

    1st and last saya makan macam ni bulan 10 tahun lepas di bangi. serik rasanya sbb saya ni tak pandai makan dengan kadar yang banyak. rasa rugi pula. saya makan sikit je. sebab perut kecik kot. hihi..

    pada hal pilihannya beratus. memang menarik.itu pun saya ambil masa 2 jam paksa-paksa diri habiskan semuanya T_T

    tapi bila tengok auntie makan ni, teringin pula. ngee..

    ReplyDelete
  6. wah..berbaloi-baloi...! Apa nama restaurant steamboat tu auntie??

    ReplyDelete
  7. ni dekat dagang avenue kan auntie? dah naik harge nih.. dulu rm22 je per head.

    ReplyDelete
  8. saya tau...ni mesti kat q thai ampang tu... memang best lah kat situ. yummy

    ReplyDelete
  9. suya pun suka mkn steamboat^^

    ReplyDelete
  10. wah auntie..bestnya..yumyum.ampang kt mn auntie..macm nk pi cari je..hehhe

    ReplyDelete
  11. memang gitu nasib si jurugambar

    ReplyDelete
  12. Hai Auntie,
    Sedapnya steamboat..
    Kat Ampang??ada ke?tak tau pun..
    Auntie kena war-warkan ni, kalau tak saya yang menyesal..hihiihihihik...

    ReplyDelete
  13. Waa, best! nak kena pegi try jugak..hehe. Apa nama restoren steamboat ni aunty?

    ReplyDelete
  14. Salam UNTIE MARINA.

    Seronoknya kuar makan-makan dgn anak-anak. Untung anak2 dah besar-besar, leh jadi geng.

    ReplyDelete
  15. Auntie tak tidur lansung lagi utk malam tadi, ni dah subuh..nak gi solat sekejap yea..
    InshaAllah..auntie akan jawab komen2..

    ReplyDelete
  16. bb7ady : Auntie memang tak tahu tempat nya tapi bila auntie tanya peeja dia kata kat Ampang bersebelahan dgn panggung MBO Galaxy.

    Dinas : Setakat ni, anak2 dan suami memberi kasih sayang yg tak terhingga Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  17. mamason : He he he hati terbakar??
    Kalau kedai fofular memang cam gitu kan??

    mum2h : Kedai Thai berlokasi di Ampang. Moga doa diperkenankan Allah..Amin. Terima Kasih yea

    cik syihara : he he he teringin?? ajak lah si dia temankan menjamu selera..

    ReplyDelete
  18. Siti Murni : Kata peeja kat blog dia ada dia buatkan map.

    kuci : Memang masih ada Rm 22 tapi just steamboat, kalau plus grilling/bakar RM27

    ReplyDelete
  19. shahrizat : A'ah betul dan tepat

    suya : sedapkan steamboat..

    larra : Dekat Ampang..bersebelahan MBO Galaxy restaurant thai

    ReplyDelete
  20. IM : he he he betui betui

    sue : ha ha ha dah war2 la ni..

    sutera : Tu kat Ampang, dekat MBO Galaxy, thai restaurant..cari lah
    best tau..

    ReplyDelete
  21. selipar biru : Memang sedap

    azieazah : Tulah, bila anak2 dah besar kita kena jadi geng dan juga ibu yang bertoleransi

    ReplyDelete
  22. telan liuq baca n3 pagi2 nih tang steamboat!...kat redwok ke auntie?...

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...