THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Friday, February 11, 2011

Kepuasan di malam jumaat!

Hari ni amat memenatkan, berkemas rumah tak habis2..
Baju bertimbun2 nak di masukkan dalam almari..
Ahh...itu besok pulak lah...
kata hati auntie..

Auntie mandi bersihkan diri
sebelum maghrib, bersolat..terus tertidur..

Terjaga pukul 10:30 mlm
Sunyi keadaan sekeliling..
Semua pun tertidur

Noy kerja, flight to Jakarta
Khairul di Melaka bercuti..
menunggu isteri nya bersalin yang dah
menunggu hari

Perut auntie lapar, ada lebihan nasi goreng tengahari tadi
Panaskan, Auntie makan dan...
rasa nak makan something else
tak puas makan...

tiba2 teringat ada ice cream yang di beli di JJ
The best ice cream ever..
Dalam fridge memang ada ice cream jenama Walls
selalu nya 2 flavour tapi
pilihan auntie
Haagen-Dazs perisi coffee
memang terbaik
Masukkan dalam mulut..

Aduhhhh...lembut dan halus bak sutera..
sambil pejamkan mata
(terlampau sedap)
Emm...amik kau habis satu cup
auntie sensorang...


gambar googles jer
sebab sama perisa

Besok nak gi check up..
Ambil darah..
Emm...memang naik lah sugar level auntie..
Haus punya pasal, sedap punya pasal..
Terbaik punya pasal..
sudu sudu sudu...sampai habis..
Alhamdulillah...kepuasan di malam jumaat..
he he he..


28 comments:

  1. salam auntie..

    bestnye aiskerim tu..

    heheh..auntie..esok good luck..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah...

    nikmat yang tidak terucapkan..

    ReplyDelete
  3. Salam Kak Marina,

    Ha!...ha!...kalau dah teringin tu, memang tak dapat nak tahan lagi...belasah saja...:-) saya pun macam tulah jugak.

    ReplyDelete
  4. amboi auntie..makan tak hingat yerk...

    ReplyDelete
  5. amboiii tajuk tak menahan.. hati2 auntie manis2 kalori gula semua tinggi..jaga diri okay

    tea

    ReplyDelete
  6. haaa...kan dah naik gula..rasa sesudu dah la auntie, naik lain lak jadi kalu lebih2..

    ehh..dats my favvy 2!..dok beli kat petronas sajo.. :)

    ReplyDelete
  7. Salam hari Jumaat..

    Auntie cuba Tutty Fruity pula... best! :D

    ReplyDelete
  8. amboi aunty, habis satu cup ye.tp mmg sedap pun.kl saya pun mst mcm tu jugak.

    nnt cerita ye check up mcm mana :)

    ReplyDelete
  9. wahhh....sedappp....peberet saye tu....double kepuasan..

    ReplyDelete
  10. kak nani oleh kerana ice cream terlampau sedaplah saya tak berani nak makan sbb kalau makan tak boleh berhenti. jadi bila anak2 makan saya tak nak tengok pun bodohkan!

    ReplyDelete
  11. IM jarang makan ice cream...

    ReplyDelete
  12. eskrim mmg best.. tak pe, auntie jaga kesihatan ok.. semoga disihatkan tubuh badan..InsyaALLAH

    ReplyDelete
  13. auntie
    tahniah dpt cucu pertama
    suya tgk update kat fb peeja

    ReplyDelete
  14. singgah cni n follow auntie...

    ReplyDelete
  15. slm...kak nan,saya pun baru mbo,saya selalu singgah kat entry kak nan...saya baru je buat blog..just suke2...saya overlap sle..kak skt apa ya

    ReplyDelete
  16. sedap tu aiskrim....huhuhu mengidam pulak kat opis nih..hihihi

    ReplyDelete
  17. auntie....busy ke lama tak update.hope auntie sihat k....mas yp

    ReplyDelete
  18. CCC : he he he..dah gi pun check darah tu, tapi result minggu depan jumpa doktor..takuitlah auntie..

    kakcik : Tulah, sedap ajer bila makan benda2 yg memudaratkan penyakit kencing manis saya..sikit2 ajer..

    ReplyDelete
  19. Auntie Yan : he he he..kita serupa lah nampak nya..pantang jumpa pasti belasah..

    ida : Bukan tak hingat, tapi tak tahan nikmat icecream dear..

    ReplyDelete
  20. Anon (Tea) : TQ for reminding auntie of the kalori and sugar level. TQ

    nasaoji : Sesudu sajer?? Kidding me??
    maner nya boleh tahan brand tu favi auntie, mesti habis satu cup punya..he he he

    ReplyDelete
  21. faraulah : he he he..bagus ada juga yang rekomen auntie beli perisa lain pulak ..he he he..TQ

    LSS : Sedapkann, alah check up tak berani auntie pegi next day, auntie post phone to other dates..he he he

    ReplyDelete
  22. shuweet : Double kepuasan?? aper itew?? boleh citer?? he he he

    sharifah : Bukan bodoh bila tak mahu makan benda2 manis, tapi eloklah kalau boleh tahan nafsu tuh..saya tang makan memang kalah..he he he

    ReplyDelete
  23. IM : Ishhh..kenapa IM tak makan icecream? tak suka ker..sedappp sangat..

    me suya : Tak de makna nya, bila dah makan sure badan auntie bisa2 next day, dah tu auntie telan pain killer..

    ReplyDelete
  24. Pala : Please Try..its so delicious
    really mouth watering to think about it now..he he he

    me suya : TQ suya, nanti2 auntie update pasal cucu plak..he he he

    ReplyDelete
  25. deAnza : TQ follow blog auntie..TQ again.

    Mama Aini : TQ sbab selalu singgah blog akak, oh akak kena mild stroke dan segala saraf jadi rosak, 6 bulan on wheel chair, semangat dan rezeki Alhamudulillah..akak dapat berjalan tapi bertatih2, dan saraf telinga rosak, zero hearing..emm..hikmah yang Allah beri akak dapat SOCSo monthly, 45% from my last drawn salary dan hingga akhir hayat..Alhamdulillah..

    khalid : Mengidam..beli ajer..

    ReplyDelete
  26. Anon (mas yp) : Auntie kurang sihat dan amat penat mengemas rumah, fikiran pulak belum bersedia utk menulis..he he he

    ReplyDelete
  27. wah!! menarik sungguh kepuasan anty di malam jumaat tauu

    pale saye dah pikir bukan2 dah hahaha

    ReplyDelete

Pada yang terbuka hati utk tinggalkan komen disini..
Didahului dengan ucapan Ribuan Terima Kasih

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...