THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Monday, January 24, 2011

Permintaan Raja Sehari

Banyak benda nak di buat utk persiapan kenduri kawin anak
dah tak lama lagi..
tapi kenapa auntie relaxxxxx abis nihhh??

Ishhhh....banyak belum booking lagi..
Photographer, kompang, band, bunga pahar, goodies
aper mak nenek pun belum lagi..
Ishhhhhh.......takuttttttt....risauuuuu nya...
setiap kali plan nak keluar rumah..
badan tak berapa sihat...

Baju pun auntie belum berbeli dan tempah..
Uncle dan anak2 lelaki semua dah di beli dan di hantar tempah
Ermmmm...auntie masih...kebinggungan..

Anak pula bertambah risau, bila auntie buat dunno jer..

Alah..aper baju yang ada dalam almari tuh..
mama sauk jer..ada baju yang masih belum pernah
pakai....kata auntie
Nanti tak masuk tema lah mama...kata anak2..
Aper yang nak bertema2 nihhh...

Nak sangat bertema2..ingat tak pakai duit ker??..
Masa kawin abang kau..nak ikut tema sangat
mama beli kain jer, dah makan ribu ..
belum masuk duit tempahhhh...

Siapa nak makeupkan mama?? tanya anak
Woiii...aper hal?? sampai nak mama bermake2 up nih!
Kena lah mama..kalau tak mak pengantin nampak comot dan tak glamour
Tengok lah anak2..batu api kan auntie..

Ahhh..biarlah comot...biar tak glamour..
mama dah tua....
Ada kisah??

Peduli aper orang nak cakap..
tetap ada jer yang nak cemuh

Kita buat kenduri ikut kemampuan
Jangan sekali2 membazir..

Mama...jom pegi jalan2..pujuk Noy
Nak jalan maner ?? (hati auntie dah cair bila ajak jalan2)
Kita window2 shopping lah..

Window punya window..akhirnya terjebak
satu helai beli siap dan sehelai lagi
tempah di kedai yang sama
Tiga minggu lagi siap..

Baju yang menawan hati..
Colour dan design yang di cari2..
Memang dah lama ku hajati..
Kini telah ku temui..
Pakaian utk pernikahan anak ku nanti...
Tak mengapa majlis hanya sekali..
Permintaan dari raja sehari
Ahhh!!! tewas aku kali ni..
Jangan di pujuk utk perkara lain lagi..
sebab banyak lagi yang perlu di penuhi..

Tiba2 jer..macam tuh pulak ayat kat atas tuh..
bila duit dah keluar..
he he he

Dah tuh makan2..solat asar di komplex tuh
balik rumah..

Selesai satu perkara dahhh..
Nak kena henjut perkara2 lain pulak minggu nih..

Ya Allah..
Permudahkan lah urusan ku..Amin

43 comments:

  1. hehhehe perempuan memang camtu..asal nak kenduri je mesti buat baju baru kan auntie..tu kata suami larra la hehhe...larra doakan allah memberikan kemudahan kepada auntie sekeluarga bagi menjayakan kenduri tersebut...amen...kami readers ni pun memang tak sabar nak tgk.hehhe

    ReplyDelete
  2. semoga segalanya berjalan lancar..
    Auntie kena betul2 jaga kesihatan

    ReplyDelete
  3. mak ai skang ni pon dlm kepala hotak xde mikir lain selain dari kenduri kawen si AJ tu. haha..

    ReplyDelete
  4. tahniah auntie..moga semua berjalan dgn lancar..:)

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum auntie,

    good morning. apa khabar?

    semoga persiapan itu berjalan lancar ye, auntie. saya doakan auntie dan family sihat-sihat selalu. majlis saya masih dalam perbincangan lagi. asyik buka-tutup-buka-tutup kalendar mencari tarikh yang sesuai.. maklumla, askar ni susah nak cuti. jadualnya sentiasa penuh. auntie, doakan saya juga ye. hihi..

    ReplyDelete
  6. Betul sebenranya kata Noy tu... Kalau kita ada kemampuan tidak ada salahnya. Sekali dalam meraikan hari gemilangnya mesti mahu mamanya gah juga seperti dirinya juga.

    Sok-sek majlis perkara biasa. Yg utama keluarga bahagia. Kami teman blogger sendiri tak sabar menanti; apa lagi yg punya diri. Hehehe....

    ReplyDelete
  7. heheheh, lawakla auntie..akhirnya tewas jua yerr....

    ReplyDelete
  8. HEEHEH ingat masa nak kahwin dulu saya belikain berela ela sbb nak ikut tema.. nasib baik mak seadara tukang jahit
    saya doakan persiapan kawin nanti berjsalan lancar ye auntie

    ReplyDelete
  9. tahniah aunty..nak dapat memantu...thn depan bertambah cucu!!jaga kesihatan..ok..aunty nak buat majlis besar ni...banyak keje..apapun semoga semua berjalan lancar amin..

    ReplyDelete
  10. tahniah aunty..nak dapat memantu...thn depan bertambah cucu!!jaga kesihatan..ok..aunty nak buat majlis besar ni...banyak keje..apapun semoga semua berjalan lancar amin..

    ReplyDelete
  11. tahniah auntie..dapat 2 menantu skali kan? ape salahnye pakai lawa2.mak pengantin kena laa cantik..btul tak? hihiihih

    ReplyDelete
  12. mesti cun aunty masa wedding Noy tu nanti :)

    ReplyDelete
  13. bestnya, tak pe aunty bila lagi nak 'pasang badan' nanti semua dah selamat rindu nak buat sume tu!

    ReplyDelete
  14. syidashedotJanuary 24, 2011

    assalammualaikum auntie. moga sehat selalu. hehe. nnt bole cerita ttg majlis kahwin anak auntie =). bestnye!

    ReplyDelete
  15. kami ada jual kek yg sesuai dijadikan goodies. packaging boleh di 'personalise' lagi.

    kalau berminat email kami di kek_cawan@yahoo.com.

    kekcawanmanis.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. Auntie-wah auntie terima menantu tak lama lagi, dan cucu tahun ni.. mana dulu? terima menantu ke terima cucu?

    kalau nak goodies (cupcakes) saya leh bagi harga diskaun kat auntie.. ehehehe

    ReplyDelete
  17. takpe aunty, pelan pelan lah.nnt jd tertekan pulak aunty nih.biar persiapan lambat asal berkat.. :)

    ReplyDelete
  18. Hahaha kak Nani ayat tak boleh blah, lawak giler, tapi tulah kita selalu cair dgn anak2 ni.

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum auntie,

    saya tag auntie tau. sila visit link ini ye, http://pink-orange-theme.blogspot.com/2011/01/get-to-know-me-better-here.html terima kasih.

    ReplyDelete
  20. aunty
    tak sabar sya nak tengok gambar2 bakal sekitar majlis tu.....aunty bersedondon dgn uncle..meriah kan?

    ReplyDelete
  21. hahaha sian anty akhirnye terbeli jugak dari tak mau mule2 tadi. takpe anty saye doakan mudahan semua perjalanan majlis kawen anak anty dipermudahkan segala urusan yea. Tahniah anty nak terima menantu lagi :)

    mudahan kesihatan anty juga baik :))

    ReplyDelete
  22. auntie,
    i dont know y bila i click kat link auntie dia kuar page not found..pelik gak..untuk baca latest entry auntie takleh...

    ReplyDelete
  23. larra : Memang cam gitu pompuan kan, teringin baju baru setiap kenduri..
    tapi jgn di ikutkan sangat nafsu tuh..he he he

    ReplyDelete
  24. faraulah : Tu lah, auntie kena sihat utk menempuh kenduri tuh nanti
    Moga Allah pelihara kesihatan auntie.

    ReplyDelete
  25. Ai : Kenduri Ajai kat Melaka ker??

    ReplyDelete
  26. Cikceriacorner : terima kasih atas doamu

    cik syahira : Wsalam, oh dah nak bertunang?? dia tak perlu ada, family nya yang uruskan.

    ReplyDelete
  27. Kakzakie : Nasihat yang bererti untuk auntie..he he he
    Petikkan Ayat best - Sok Sek majlis perkara biasa.

    ReplyDelete
  28. ida : he he he tewas tapi untuk anak tercinta.

    ReplyDelete
  29. sawanila : Ermm..apa kabar dah lama tak tinggal komen kat auntie.
    Memang ikut tema perlu membeli utk family tapi bukan murah bila dah campur duit tukang jahit..hu hu hu

    ReplyDelete
  30. MemHalid : Auntie buat slow2 tentang perkahwinnan anak. Auntie tak buat sendiri benda2 semua tempah jer..
    Setakat nih..auntie dah buat kan list supaya teratur..InshaAllah

    ReplyDelete
  31. salwaredwan : Alah, cantik sikit2 jadi lah..nih anak sibuk sampai nak suruh make2 up..apa ke hal?? he he he

    ReplyDelete
  32. Yatie : Ya Allah, maner nya cun auntie kan dah berkedut..hu hu hu

    ReplyDelete
  33. Hazey : Dah lama auntie tak guna ayat
    'pasang badan'. Tima kasih.,auntie nak pasang badan lah sikit2 jer..
    he he he

    ReplyDelete
  34. shidashedot : Wsalam, coverage majlis tuh nanti mesti anak auntie peeja buat..InshaAllah..

    ReplyDelete
  35. Kekcawan : Auntie dah blogwalking dah, cantik2, kalau ada aper2 auntie email. TQ

    ReplyDelete
  36. Pnut : Dapat cucu dulu (end of Feb nih)
    Ohhh..TQ2 offer discount..he he he
    nanti auntie berurusan dengan tuan badan.

    ReplyDelete
  37. LSS : Tulah, tertekan juga sebab, sorang pun tak tolong..auntie ada suh uncle siapkan list jemputan tapi dia belum buat2 lagi..
    tuh yang risau juga.

    ReplyDelete
  38. sharifah rosidah : Memang cair lah dengan anak2.
    Anak2 adalah saham kita dunia akhirat kan..

    ReplyDelete
  39. salaam..
    mmmmm auntie kalo dah bz mesti lambat nak sambung cerita dulu2 tuu..
    lagi satu nak sangat tau apa benda citer mistik yang peeja kata kat opis auntie dulu?? mcm besttt je...
    cer citer cer citer
    :-)

    ~orang jb~

    ReplyDelete
  40. ciksyahira : Dah, auntie dah jalan2 dah..

    ReplyDelete
  41. seronoknyer
    tak sabar nak tunggu entry majlis kat rumah auntie nanti.. mesti seronok dan meriah^^

    ReplyDelete
  42. A'ah kenduri AJ kat Alor Gajah, Melaka. Jemput dtg nnt ye Auntie (^_^)

    ReplyDelete
  43. yoooo....tak per auntie, baju2 yg ditempah buley pakai lagik...

    tingt lak zaman2 kt pujuk mak kt itu ini time majlis kt.. :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...