THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, January 5, 2011

Minum Petang

Petang ni hujan kat KL
Guruh2..terpaksa tutup PC

Duduk2 tuh..
Perut terasa lapar
Aper nak makan??
Kodek2 kat Fridge
Ehh...siapa beli pau frozen nih??

Tanya uncle, dia tak tahu..
Ahh..tak kisah lah..
sediakan steamer..
Steam 10 min..

Tadaa...siap untuk di makan
Emm..dua biji dah auntie ngapp sebelum
snap gambar..he he he
Inti kacang merah
Sedap pulak tuhh..
Tapi dua biji jer lah untuk auntie..
Itu pun auntie kuis2 inti nya
sebab manis..


Emm.. hari ni..
Tak tahu aper nak update
Citer minum petang jer lah..

Malam2 kang kalau ada idea
Auntie blogging..
he he he

Nih..jap lagi nak pujuk uncle gi carefour
Nak jalan2..jamu mata
Duit Nuffnang, uncle dah tolong cash out dari bank

Sambil minum dan makan kuih pau tuh
uncle menghulur duit tuh ..dan dia bertanya kat auntie

Uncle : Brapa upah nak bagi I??
Auntie : Hah?? upah?? Asal lak??
Uncle : Habis tuh, banyak citer2 episod you bertanya kat I kann!
Auntie : Ha ha ha...sayang..sayang..aper lah you nih..
duit seciput tuh pun you nak ker??
Uncle : Ambik berkat jer??
Auntie : Hissh..berkat aper kalau bagi kat you..
I cadang nak zakat sikit lah..lagi lah berkat..
Uncle : Alah! I gurau2 jer..

Gitu lah uncle..sedangkan dia tengah kayo tuh
Ada lah sikit2 jer..
dapat duit bonus ASB..he he he

Kena jimat2 sebab dua2 anak pompuan nak kawin tak lama lagi

44 comments:

  1. pija bawak la. mak jonet bagi ada dua. satu inti kaya. satu lg kacang merah. papa n mama suka kacang. tu yg bg tu. tu patutnya pau goreng. tp stim pun boleh yea? lg bagus kan.

    makcik n pakcik kayoooo. xde tempias ke. bak kata pepatah. kemana perginya kuah kalau x ke nasi kan. kah kah kah.

    ReplyDelete
  2. Alahai Auntie .. teringat zaman2 anak dara dulu. Mama saya bab makan mmg dia jaga sungguh. Bila da kawin ni, kita lak kena sediakan minum petang utk suami dan anak. Life chge as times goes by, kan.

    ReplyDelete
  3. haha, lawak la komen peeja kat atas :P

    urm, sukanya pau kacang.sedap sangat.lagi2 kl minum ptg cam aunty tuh.manalah nk dpt kat area saya nih ek.laparrrr...

    ReplyDelete
  4. haha, lawak la komen peeja kat atas :P

    urm, sukanya pau kacang.sedap sangat.lagi2 kl minum ptg cam aunty tuh.manalah nk dpt kat area saya nih ek.laparrrr...

    ReplyDelete
  5. wahh auntie nak dapat 2 sekali menantu lelaki ek... tahniah auntie...

    ReplyDelete
  6. So sweet booth of U..Auntie & Uncle...

    *teringat Mak & Ayah kat kampung...huhuhu

    ReplyDelete
  7. waaahhh! noy dgn peeja kawen sekali ke aunty ?

    ReplyDelete
  8. dua2 anak pompuan..wahhh i tot noy sorang jer nak kawen :)

    ReplyDelete
  9. Salam Ukhwah Marina,

    Terima kasih sudi singgah blog saya.

    Cantik blog marina ni.

    ReplyDelete
  10. wowwwww. misti wedding of the year ni karang aunty.

    ReplyDelete
  11. Salam..

    Sedapnyaa pauu..hehe

    Auntie..auntie, anak teruna auntie bile nak kawen? hiks

    Salam kenal :)

    ReplyDelete
  12. Aunty bestnya nak dapat menantu.. 2 pulak tu.. wah tentu sibuk buat persiapan.. jgn lupa jaga kesihatan aunty..!

    Uncle tu pandai mengusik ya.. emm bestnya dapat 'bonus'..

    ReplyDelete
  13. Pau kacang merah fav mak saya tu aunty.. :)

    Semoga aunty ceria selalu macam ni ye..

    ReplyDelete
  14. sama macam kakpahn jugak. kalau yang manis2 ni kena tolak tepi. almaklumlah dah umo cam gini kan..

    waa.. tak lama lagi dapat menantu ni..

    ReplyDelete
  15. Saya baca panjang-panjang tapi ayat yang terkesan adalah yang last sekali...dua-dua anak perempuan nak kawin tak lama lagi...tahniah.

    ReplyDelete
  16. auntie sebut asb , baru teringat nak pi update buku asb saya.. ehhe kot kot ada dividen ribu riban kan...

    ReplyDelete
  17. va va va..kompom la si pija + nonoy nk kawen ye aunie? nnt jemput ai tauuuuuuuuu!! ;)

    tgk pau tu, teringat lak pau inti kepala mak buat. terbaek!! nnt nk suh dia buat la. hohoho

    ReplyDelete
  18. Kak nani sedap memang pekena pau kalau hari hujan, tapi saya bab2 buat pau ni fail lah. Selalunya buat cream caramel je senang dan cepat. Peeja dan noy naik pelamin sekali ke kak Nani. Harap mereka akan jadi isteri yang baik. Saya kawen umur 19 tahun masak pun tak pandai. Dari umur 18thn hisap rokok sbb tengok semua adik beradik perempuan merokok. Umur 38 berhenti merokok sbb ada asthma yang teruk. Sekarang umur 46 tahun alhamdullillah masak apa pun boleh sebut je. Muda2 kalau orang tengok saya takut nak jadikan menantu. So insyaalah peeja dan Noy akan jadi isteri yang baik sbb mereka dah puas enjoy.

    ReplyDelete
  19. Singgah sebentar, blog memang cantik. Teruskan berkarya.

    Sedap itu tempatnya ditekak sahaja. Bila berkumpul di hujung usus semuanya sama sahaja.

    Namun sedap ini perlu untuk merangsang kita makan. Manakala makanan ini perlu untuk menghasilkan tenaga dan bahan-bahan penting untuk badan ini.

    Dan beruntunglah yang makanannya memberi manfaat dan barakat kepada penghidupan. Jangan lupa doa sebelum makan.

    ReplyDelete
  20. Salam

    Rasanya hasil dari Nuffnang lebih muai dari hasil I jual sokabar, kan?

    Alhamdulillah rezeki comes in different forms.

    ReplyDelete
  21. Peej : Ohh yea ker, TQ

    Kakcik@ella : Betulah cycle of life

    ReplyDelete
  22. LSS : tulah kalau duduk tak de org menjual kuih muih, kenalah belajar buat sendiri..he he he

    ReplyDelete
  23. tata : InshaAllah, dua menantu yg beriman dan baik..

    ReplyDelete
  24. faraulah : Uncle memang selalu bergurau tapi auntie kadang2 meluat sebab dah tua kann..he he he

    ReplyDelete
  25. marina : Tak, separate wedding.

    ReplyDelete
  26. erlyda : Dah jodoh..dua2 sekali pada tahun ni..InshaAllah

    ReplyDelete
  27. Kunang2: Wsalam. Terima Kasih Kembali

    ReplyDelete
  28. Tijah : Tak lah sampai wedding of the year..buat simple2 jer. A budgeted wedding.

    ReplyDelete
  29. Sutera suci : Anak teruna auntie..belum berpunya..dia suruh auntie tengok2kan calon utk nyer..
    he he he

    ReplyDelete
  30. Sutera suci : Maaf auntie lupa menjawab salam mu..
    Wsalam yea..

    ReplyDelete
  31. Hazey : InshaAllah dua bakal menantu lelaki akan di sambut tahun ni.
    Persiapan yg simple2 jer Hazey, ikut budget yg termampu.
    Tu lah auntie kena jaga kesihatan.

    ReplyDelete
  32. Sya : Harap2 auntie sentiasa sihat dan ceria..

    ReplyDelete
  33. Kakpah : Gitu lah nampak nya, sambut menantu dua sekali tahun ni..emmm manis2 memang di tolak tepi..saya pula dah ada diabetes..

    ReplyDelete
  34. zareda : Elok menyimpan utk masa depan. Beringat2 setiap bulan utk ketepikan buat simpanan. Alhamdulillah zareda ada simpanan

    ReplyDelete
  35. Ai : jemputan ker wedding budak2 tuh??..InshaAllah nanti auntie hulurkan kad kawin he he he

    ReplyDelete
  36. Sharifah rosidah : Salam Kenal. Alhamdulillah, kehidupan rosidah bahagia dan sempurna. Setiap individu ada masa 'turning point' utk berubah..kalau cepat lagi bagus, tapi ada juga orang yang tak dapat hidayah sampai tua masih membuat perkara2 yang dimurkai Allah..
    Nauzubillah min zalik

    ReplyDelete
  37. hrusli61 : Tima Kasih kerna singgah.
    Ermmm...pasal makananan memang perlu berdoa akan barakah dari Allah.

    ReplyDelete
  38. somuffins : A'ah, Allah memberi rezeki dari berbagai2 rupa..dan cara
    berbanyak2 membaca doa seribu dinar memang rezeki tak putus2..InshaAllah.

    ReplyDelete
  39. Blog auntie dan peeja kategori must read bagi saya...Kenapa Noy stop berblogging? Lama sangat saya tak tinggalkan comment. Happy tengok auntie dikelilingi mereka yang menyayangi dan menjaga auntie. Wah raya tahun ni mesti meriah rumah auntiekan... Dapat cucu dan tambah menantu :)

    ReplyDelete
  40. dua2 sekali aunty... hehehehe.. ingatkan Noy je.

    ReplyDelete
  41. heheee..blanjer makan sajor untuk uncle!.. ;)

    2 2?..wah..buat serentak..meriah!kt kawen pun serentak ngan kakak..

    ReplyDelete
  42. syukurrrrrrrrr... dpt beli barang makan utk peeja momok tu kan auntie.
    opssssssss jgn marah peeja hehe

    ReplyDelete
  43. lama tak komen di sini.. SUya Outstation auntie..
    Sihat ke ni?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...