Followers

Tuesday, January 4, 2011

Macam2 Rezeki

Auntie keluar wad, balik ke rumah dah lewat petang

Sesampai jer rumah, Peeja dan Noy ada di rumah..
Noy hulur parcel untuk auntie..

Noy : Mama beli aper on line??
Auntie : Tak de, mana ada mama order aper2...

Noy : Abis tuh, parcel ni siapa hantar??
Auntie : Ohhhh.. anak angkat mama

Noy : Siapa??
Auntie : Mama dapat message kat FB, dia tergerak
hati nak bagi tudung kat mama.

Noy : Wehhhhh..baik nya dia....kalau kat FB mama tak kenal dia kan??
Auntie : Tu lah pasal, mama kenal dalam blogging jer
Tapi macam dah kenal lama.

Auntie pun buka lah parcel tuh..
Ada dua helai tudung, satu with awning dan satu lagi pasmina

Uncle : Pakailah mama..I snapkan gambar..masuk dlm n3 mama
Auntie : Alah..mama kan baru discharge dari hospital, mama masih
lemah nak bergambar2..

Emm...ribuan terima kasih lah, auntie amat terharu..
Ada juga anak cyber auntie yang tergerak hati nak bagi hadiah..

Suatu petang hari Ahad yang lalu,
Auntie di angkut keluar oleh anak2 auntie Peeja dan Noy,
Nak booking baju pengantin untuk 2 majlis persandingan.
Majlis sebelah auntie dan majlis bertandang
Alhamdulillah...settled dah.

Auntie ambil kesempatan memakailah tudung tuh, masa
pergi ker boutique tuh..
Alhamdulillah, selesa..tak besar dan tak kecik

Terasa diri cantik lah pulak bila pakai tudung tuh
Yea lah, pertama kali pakai tudung yang beropol2
Kata uncle nampak muda lah sikit...
He he he aper lah uncle puji2 macam tuh..
sedangkan isteri dia memang dah tua.





Tudung berwarna hijau

Sehelai lagi pasmina, auntie belum berkesempatan memakai nya..
Auntie kena beli inner dulu, sebab auntie memang tak der inner..


Siapa kah yang memberi tudung kat auntie??..

Anak cyber ku tokey tudung : Viruspadu..Puan Zaimah

Emm...Moga beliau di limpahi rezeki dan berbahagia di samping keluarganya

Kalau di renung2..
Rezeki auntie full coverage from Allah
Auntie selalu menerima makanan2 dari kawan2
Semalam duit
Yang ini pulak pakaian
Syukur
Alhamdulillah




21 comments:

  1. Comel Auntie pakai tudung tu..betui la uncle kata, nampak muda...hehehehhe...
    Moga Auntie sihat selalu..Aminn...

    ReplyDelete
  2. aunty sangat cantik pakai tudung ni...get well soon & take care ye :):)

    ReplyDelete
  3. Murah rezeki Pn Nani. Alhamdulillah. Kalau kat pejabat, pashmina tu selalu orang buat macam selimut - ganti sweater! Saya pun ada sehelai. :)

    ReplyDelete
  4. salam auntie.
    hehe suka.. kak jemah memang baiks.
    saya pun ada tudung pesen tu tp kaler pink gelap n grey.

    kdg2 xsangka kan melaui blog je boleh kenal ramai org yg membahagiakan hati :)

    ReplyDelete
  5. auntie..cam muda 20 thn ..hehe

    ReplyDelete
  6. waaa kak jemah ke yang bg tudung tu.. ehehehe suya suka baca blog kak jemah jugak auntie.. semua blog adik bradik die suya suka baca.. mereka sangat happening kan.. heheheh

    p/s: bukan peej n noy pernah jumpa ke adik kak jemah?? Ceera.. in personal..sebab macam penah baca je entry tu dekat blog peej

    ReplyDelete
  7. tudung ropol2 tu trend sekarang.... kalau pegi Ariyani..lagilah gila nengok mcm2 fashion, lagi gila bila tengok harga...

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah auntie. Rezeki kita, kan. Moga Auntie sentiasa berada di dlm lindungan serta kasih syg Allah SWT. Selamat tahun baru, Auntie. moga Auntie diberi kesihatan yg baik ye.

    ReplyDelete
  9. Alhamdulilah Untie suka :)

    bestnya untie suka hehehe

    *tersenyum sampai telinga*

    ReplyDelete
  10. Sue : he he he..tak de lah muda maner, berseri sikit sebab warna tuh warna kegemaran auntie

    ReplyDelete
  11. kakcik : Betul kalau kat pejabat memang org guna pashmina tuh sebab sejuk. Saya dah tak kerja, kena beli inner utk jadikan tudung..

    ReplyDelete
  12. vagg : Wsalam. Memang auntie tahu VP baik orang nya, sebab penulisan nya amat humble.

    ReplyDelete
  13. Mrs Norizi : Malu lah..he he he

    ReplyDelete
  14. me suya : Peeja Pernah jumpa ceera masa mereka pergi trip S'pore dulu2 arrange by Nuffnang.
    Mereka adik bradik memang sopan dan dpt didikan yg baik dr ayah dan ibu nya

    ReplyDelete
  15. netnet : he he he auntie tak boleh beli tudung lagi, sebab auntie dah terlalu banyak tudung tapi tudung bawal lah. Auntie beli masa kerja dulu. Sekarang dah duduk rumah, jarang pulak keluar jadi pembaziran kalau auntie beli tudung ikut trend. So bila VP bagi..auntie sukeer lah sangat..he he he

    ReplyDelete
  16. kakchik@ella : Setiap kali auntie tengok gambar ella..Fullamak! style lah dengan topi. Auntie suka.
    Emm...rezeki Allah yang tetapkan, so bila dpt sesuatu Alhamdulillah

    ReplyDelete
  17. VP : Memang suka yang amat2. Ribuan Terima Kasih, moga Allah melindungi mu. Sifat yang sungguh murni memberi sedekah. Teruskan gitu..

    ReplyDelete
  18. wah wah..bergaya nye aunty ngan tudung pesen baru... :)

    ReplyDelete
  19. salam aunty..cantiknye aunty pakai tudung tu....:)

    ReplyDelete
  20. lawa lah auntie - green is my favourite color too.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...