THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Friday, January 7, 2011

Knocked Out

Semalam hari Khamis
Auntie berpuasa
Auntie tak masak
Uncle kata nak buka di luar ker??
Auntie tak nak sebab tak suka kocoh2 dan rebut2
nak balik rumah utk maghrib
So lepas asar kami pergi beli lauk pauk
Ermm...Alhamdulillah..
Sedap masakkan nyer..




Alas meja yg sememeh kuah kuning

Siput sedut ngan keladi
Sayur pucuk manis ngan labu
Ayam percik
Auntie masak nasi satu cawan jer..
Mee goreng uncle punya
Idili ngan kuah kelapa
Kuih apam balik, putu bambu dan pulut panggang

Lepas jer berbuka, auntie knocked out..
terasa letih...

Ingin berpuasa setiap Isnin dan Khamis
untuk menampal yang mana lompong..

Ya Allah, berilah kekuatan pada ku
Untuk menjalankan ibadah ini
Amin

32 comments:

  1. semoga auntie diberi kekuatan untuk laksanakan niat auntie tu..saya doakan..amin

    ReplyDelete
  2. salam untie. ela pn sbnrnya nak puasa semlm tp dh pkl 10 pagi baru teringat. mula la mnyebut .. Alamak ari ni Khamis, aku kan nak puasa. Isnin aritu tak pulak lupa. hihi ..

    mudah2an ibadah kita diberkati Untie. Amin.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. sy doakan auntie dipermudahkan untuk berpuasa setiap isnin dan khamis :)

    ReplyDelete
  5. sedapnye siput sedutttttttttttttttttttt
    lama tak makan. feveret tuh!

    ReplyDelete
  6. semoga auntie kuat dan sihat selalu....terliur tengok siput..last week first time makan asam pedas siput ngan batang keladi...

    ReplyDelete
  7. selamat berpuasa aunty..meriahnye juadah berbuke..best2..:)

    ReplyDelete
  8. Mudah2an hajat aunty tercapai dan dipermudahkan jalan. Amiin.

    Meriah macam bulan Ramadhan plak gayanye..mkn berdua je kan aunty? Hehe...kuah kelapa tu dia panggil cadni aunty..selain ngan idli, biasa dimakan dgn tosai atau wadei.

    ReplyDelete
  9. terasa macam bulan ramadan plak...terliur sy tengok lauk2 tu especially siput sedut....selamat menunaikan ibadah puasa untuk aunty , semoga dikurniakan kesihatan yang baik sentiasa

    ReplyDelete
  10. wah, mkn berdua pun meriah ye aunty.dah mcm berbuka ramadhan.hehehe.

    semoga niat aunty dipermudahkan.. :)

    ReplyDelete
  11. hai puan marina. terima kasih tidak terhingga kerana sudi ziarah blog saya. besar maknanya tu. hehehe.
    seronok baca entri puan. terliur tgk makanan2 kat sini.
    telan air liur dah nih.

    ReplyDelete
  12. amin..moga Dia mudahkan urusan auntie..

    ReplyDelete
  13. ya Allah sedapnyeeeeeeeeee!!!!

    ReplyDelete
  14. sedapnya..masak lemak pucuk manis dgn labu tu...

    ReplyDelete
  15. Salam Auntie


    sedapnyaaaa


    lauk pB sekarang ikan panggang dengan nasi panas jer ...

    hu hu huuuuuuu

    ReplyDelete
  16. insyaallah auntie akan diberi kekuatan itu. saya pun puasa jugak khamis lepas, tp byr 'hutang'..hehe

    ReplyDelete
  17. suya pun nak ikot auntie gak..
    try puasa isnin khamis.. awal2 ni ganti dulu la kan ^^

    ReplyDelete
  18. sedapnya lauk pauk tu Auntie. Terliur ni haaaaaaaaaaaaa~

    ReplyDelete
  19. ida : Tima kasih yea atas doa mu

    ReplyDelete
  20. kakchik@ella : Mudah2 kita di berkati Allah..Amin

    ReplyDelete
  21. mum2h : Tima Kasih atas doa tu, auntie memang cuba berpuasa pada hari2 tersebut dgn izin Allah

    ReplyDelete
  22. lilred : Memang sedap siput sedup masak lemak cili api..slurrrrpppp

    ReplyDelete
  23. shuweet : Dahsyat nyer...siput sedup assam pedas?? auntie tak pernah lagi makan masakkan tuh..mungkin suatu hari nanti boleh jumpa masakkan tuh kat Melaka..he he he

    ReplyDelete
  24. cikceriacorner : Berbuka dgn kelazatan nikmat makanan..ermmm..

    ReplyDelete
  25. Sya : Ohhh...pandai makan idli yea..
    memang sedapkan..favi auntie tuh..

    ReplyDelete
  26. Tinie : TQ so much utk doa Tinie tuh..Amin

    ReplyDelete
  27. LSS : Auntie makan memang berdua dgn uncle..lauk pauk tuh tak sampai pun RM10 hinggit..he he he

    ReplyDelete
  28. sayasukamerapu : Ohhh..auntie memang suka blogwalking pd yang tinggal comments bila ada masa..
    nanti inshaAllah auntie visit yr blog lagi yea..

    ReplyDelete
  29. nasaoji : Alhamdulillah..Amin

    ReplyDelete
  30. teted : Alhamdulillah...memang sedap..

    ReplyDelete
  31. Kamsiah : Ohhh..masak lemak pucuk manis dgn labu memang masakkan favi sekeluarga auntie..

    ReplyDelete
  32. pB : He he he lauk orang pantang yea..tak per nanti boleh makan bila dah tammat tempoh nya..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...