THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, January 12, 2011

Kemas2 Lemari

Auntie kettika ni, tengah mode kemas rumah
Kenalah kemas2 nak buat kenduri pernikahan anak perempuan
So segala benda banyak nak di censorkan..

Perangai uncle suker simpan benda2 lama
Ishhh..wardrobe auntie penuh dengan segala benda..

So auntie mulakan di bilik utama di atas..
Bilik yang akan jadi bilik pengantin nanti

Ermm...jumpa kotak kasut

yang berisi lampu kelap kelip
Empat set..masih baru belum di pakai lagi
Entah bila uncle beli..

Nih tinggal 1 set

sebab yang 3 set lagi auntie....
lilit kan kat lampu side table yg auntie beli di ombak KLCC
suker2 jer..mentara nak panggil electrician pasangkan kat porch

Ha ha ha auntie syok sendiri dalam gelap..
sambil menepuk tangan macam budak2


Kemas2 terjumpa gambar lama
Masukkan jer lah dalam blog
untuk kenang2an

Gambar Auntie baru jer lepas dapat licence driving..
Masa nih sweet seventeen..he he he

Gambar uncle kat passport international masa dia pergi
belajar di Australia.
Dia ketika nih 19 yrs old.
Yang ku sayangi sampai kini

Dulu2 gambar passport, ic, driving licence
dan segala mak nenek kena black & white

Dah tuh jumpa sun glasses uncle dan auntie,
Kata nya dah setahun dia mencari
tapi dia lupa kat maner dia letak beg galas
yang berisi sunglasses..
Emm...semuanya berjenama
Yang dua teratas auntie punya
Gucci dan Emporio Armani



Kus semangat uncle punya 5 jenama
2 Emporio Armani, Boss, D&G. dan Levis
Yang sebenar nya semua kata mata hitam ni
uncle beli sekali gus 3 tahun yang lalu

Memng auntie terperanjat bila dia bawa balik spec2 tuh
Masa tuh uncle baru pulih dan bangun dari sakit nya
selama 3 tahun.
Panjang cerita nya kalau auntie nak huraikan
penyakit uncle...
3 tahun dia menghidap 'bipolar' tidak mahu keluar
bilik, tak mahu makan, hanya terperap dalam bilek

Bila uncle bangun dia jadi over active, menyopping
sakan, memang takut auntie cara dia berbelanja...
contoh macam nih lah beli spec sampai 5 sekali..

Banyak lagi dia menyopping hingga auntie risau
memang auntie takut lah..kad kredit melambung tinggi..
tapi bila auntie bersuara..
dia kata 3 tahun dia tidak membeli belah..
Yea lah..duit dia..kan

Dah tuh jumpa benda yang berbungkus..
Auntie bukak nak tengok aper ker benda nyer
Ha ha ha helmet masa uncle bikers dulu2


Masih elok dan cantik
Helmet nih boleh tahan harganya masa uncle beli...
Only bikers jer tahu harga helmet nih..he he he
Tapi sure uncle nak simpan helmet tuh..

Nanti2 auntie sambung citer kemas2 nih
sebab auntie nak cepat pergi check mata
di Hospital Pakar Tuanku Mizan pagi nih
appointment pukul 10 pagi.

Orang yang berpenyakit macam auntie
memang kena check setahun sekali
mata, buah pinggang, jantung dan sebagai nya.

Pernah kawan auntie, sedang driving tiba2
mata dia hilang penglihatan..buta
terus ketepi jalan dan meraba2 h/phone dan call isteri dia
memang scary lah..

Moga saraf mata auntie sihat...

Jumpa lagi dengan cerita kemas mengemas..
Salam..

34 comments:

  1. Kemas pelan2 ya Aunty, dah la tak brp sihat tu, jgn berkuat2 sangat. Gambar sweet 17th Aunty tu memang sweeeeettttt sgt, mcm muka noy pun ada, pija pun ada! and of cos uncle pun apa kurangnya!

    ReplyDelete
  2. salam auntie..moga allah swt pelihara auntie dan keluarga.jaga elok2 brg2 tu auntie sumer tu ada sentimentel value..moga autie sentiasa sihat dan ceria

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Auntie...
    Just to let u know, stories auntie always made my day.
    Yang x boleh lupa sekali, yang adik auntie tahan nafas cium ketiak kakak Mahaton auntie, n dapat 4 baju kurung.
    Seharian saya senyum ke telinga.

    Saya doakan auntie sentiasa sihat.
    Dan segala perancangan berjalan lancar.

    Bye auntie.

    ReplyDelete
  4. salam auntie,
    saya kan auntie kalau ada masalah rasa tertekan mood mengemas saya adalah super duper rajinnya. saya akan mengemas mengemas dan mengemas non-stop. dan selalunya toilet saya akan berus sampai berkilat.

    ReplyDelete
  5. salam auntie,
    saya kan auntie kalau ada masalah rasa tertekan mood mengemas saya adalah super duper rajinnya. saya akan mengemas mengemas dan mengemas non-stop. dan selalunya toilet saya akan berus sampai berkilat.

    ReplyDelete
  6. Suya doakan kesihatan auntie baik2 k.. Waaa rajinnya auntie kemas sorang2.

    ReplyDelete
  7. byknyer spek hitam...hehe..bila auntie nk melaram ni

    ReplyDelete
  8. Salam auntie,sy suka sgt baca blog auntie..best!!!

    ReplyDelete
  9. Auntie nani

    Ya saya dan hubby adalah bikers dan saya pun guna Nolan sepasang dengan cik hubby. brand bagus sama seperti caberg dan akai. Harganya.. ehemm.. boleh sambar hand bag gucci sebijik

    ReplyDelete
  10. alahai tomeynyaaa muka autie yang sweet seventeen tu..memang sweet sangat2,,,hehehe, aunti pelan2 ngemas yer...

    ReplyDelete
  11. Untie, pelan2 buat keja tau. dnt rush-rush. nnt bp naik, sume bole naik. Ela sukalah baca n3 untie, so cool .. tang suka simpan barang2 tu, sama mcm hsband ella untie. hihi ..

    ReplyDelete
  12. torebki zamszowe
    to david jones torebki , torebki damskie , torby . torby damskie , david jones torebki ?

    ReplyDelete
  13. heheheh helmet Nolan. saya pun ada satu. siap bungkus + dengan riding boot. simpan untuk kenangan dah....
    no more ride till anak-anak dah besar.

    ReplyDelete
  14. hehehe betul tu anty hanye bikers jer yang tahu harge helmet tuh, sebab tu saye pun tak tau, walaupun hubby saye bikers juga hahahaha

    anyway saye doakan mudahan segala urusan anty dipermudahkan dan anty sihat yea :)

    ReplyDelete
  15. Comel lah cara you bercerita, MM, lembut bunyinya.

    ReplyDelete
  16. bila tgk gambar aunty, teringat sepupu (umur 8 tahun) pernah tanya "zaman dulu- dulu dunia memang warna hitam putih je ke?". Dia tanya soalan tu sebab selalu tengok cerita p.ramlee

    ReplyDelete
  17. Hazey : Tima Kasih ingatkan auntie buat slow2 mengemas2 tuh..memang auntie buat slow2 takut sakit saraf lagi..
    He he he Peeja dan Noy acuan papa dan mama nyer..

    ReplyDelete
  18. luvmum : Wsalam, tu lah barang2 lama memang ada sentimental value tapi menyemak pun ada..bila fikir bukan boleh bawa ker dlm kubur pun, tu yang nak lesing semua he he he
    TQ doakan kesihatan auntie

    ReplyDelete
  19. yatie : Auntie tak cantik tapi manisss..he he he larikss..

    ReplyDelete
  20. Rin : Wsalam, yea ker sjker baca stories auntie?? TQ dan terharu lah.
    Emm...citer adik auntie cium ketiak akak mahaton memang kelakar kannn..
    TQ atas doa kesihatan auntie, memang appreciate sangat. TQ again Rin.

    ReplyDelete
  21. nino mok : Wsalam, betul kalau stress salah satu terapi adalah mengemas rumah..memang elok lah sangat..auntie dulu2 pun memang buat macam gitu..
    Very positif thinking..

    ReplyDelete
  22. me suya : Tima kasih yea..suya selalu mendoakan kesihatan auntie. Terharu sangat. Emm..mengemas yang rendah2 dalam almari tuh, yang tinggi perlu helping from others lah..

    ReplyDelete
  23. Mrs Norizi : he he he pagi tadi dah melaram dah..

    ReplyDelete
  24. zareda : Oh yea ker..best sangatkan bila pakai helmet tuh..kejap.
    he he he betul lah harga yang boleh sambar h/beg berjenama..

    ReplyDelete
  25. Ida : he he he tak de lar sweet maner, biasa2 jer..
    Auntie memang kemas slow2 Ida.

    ReplyDelete
  26. Kakchik@ella : Tq nasihatkan auntie kemas slow2, memang auntie buat slow2 tapi berselerak lah bilik auntie bila censor satu satu...he he he
    BP boleh naik bila keadaan berselerak..hu hu hu
    TQ sebab suker n3 auntie.

    ReplyDelete
  27. Anon : Aper binatang kau cakap entah..he he he tapi bila auntie bukak link..jual handbag ruper nyer

    ReplyDelete
  28. yatie : Oh ye ker dah bungkus nolan jugak..Best kan bila ride big bike, strolling dengan hubby..ohhh!! kenangan manis buat auntie dan uncle
    suatu ketika dulu

    ReplyDelete
  29. MAPPIAU : Ohh..hubby bikers ker, tulah barang2 biker suma nya mahal2..
    Tima kasih yea sebab doakan kesihatan dan dipermudahakan urusan auntie..

    ReplyDelete
  30. Kak Nora : menulis sambil bercerita lembut ker??, kalau jumpa in person rasa nya lagi lembut he he he
    (kata kawan2 lah)

    ReplyDelete
  31. Misztake : Ermm..zaman dulu2, maner ada colour TV pun..tu yang jadi black and white..he he he

    ReplyDelete
  32. Auntie,
    Memang saya sentiasa doakan kesihatan auntie, coz if auntie sihat, auntie boleh bercerita.Then, saya ada cerita untuk dibaca...

    Bila nak sambong citer episode?

    Auntie, dari muda sampai sekarang, manisnya x hilang...
    U have such a happy family. Tu yang i suka. N of course the foods.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...