THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Tuesday, December 7, 2010

Untuk diri Sendiri


Hari ni..tak kemana2..
Walaupun cuti, anak2 pergi kerja..
Yang ada hanya uncle dan auntie..

Ohhh...kucing2 liar depan rumah
yang setia..
Belang, Cholomon dan Choporeng
Semuanya belengkau lengkau..
kat depan rumah..

Auntie dan uncle pun sama
tidur saja..seharian
rehat..
Cuaca pula redupp..

Tengah hari lapar..
bangun siapkan makan tengah hari
Sambal tumis telur rebus
sayur sawi + karot goreng
Paru goreng
Ikan kembong masak kicap

Dahhhhh...lah tuh..

Emm...selitkan kata2 hikmah
untuk diri sendiri..

Pembukaan helaian buku baru tahun 1432 Hijrah



Photo from mr googles


Moga tahun ini, Allah perkenankan rezeki yang mewah
Kesihatan yang sihat dan umur yang panjang
bahagia bersama2 keluarga tersayang..

Moga kembali nya daku sebersih kain putih
Sesuci anak yang baru lahir

Ya Allah permudahkanlah urusan ku dunia dan akhirat

Amin


14 comments:

  1. selamat tahun baru hijrah auntie...

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah aunty...mudah2an tahun baru ini dipermudahkan rezeki & kesihatan yg baik utk aunty & family...aminnn

    ReplyDelete
  3. salam..

    selamat menyambut maal hijrah 1432H..

    moga dirahmati Allah swt selalu..

    ReplyDelete
  4. Salam sayang

    selamat menyambut maal hijrah 1432H..

    moga dirahmati Allah swt selalu dan dimurahkan rezeki..Aminnnnn

    ReplyDelete
  5. salam maal hijrah auntie

    ReplyDelete
  6. semoga semuanya okey dan dipermudahkan untuk aunty sekeluarga, AMIN:)

    ReplyDelete
  7. salam maal hijrah auntie...

    auntie, mimie add auntie dlm blog mimie yer... (-_-)

    ReplyDelete
  8. aunty nani,

    tina respect aunty sbb tak sihat pun still memasak.. tina harap tina pun dpt jd mcm aunty, insyaAllah..

    :)

    ReplyDelete
  9. nama2 kucing tu sangat lain macam (unik)

    ReplyDelete
  10. Tima Kasih pada 13 komens yang sudi
    mendoakan dan mengucapkan tahun baru islam pada auntie..
    Tima Kasih sekali lagi..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...