THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, December 15, 2010

Terharu Dgn anak2 Cyber Ku

Terima Kasih di atas doa2...
supaya auntie kembali pulih

Amat Terharu ....
ramai yang sudi meninggalkan komen
ramai yang perihatin akan kesihatan auntie
ada juga yg menasihati auntie supaya jangan
lupa makan ubat..

Alhamdulillah bersyukur
Auntie dah beransur pulih..
tapi masih belum berapa kuat lagi..

Auntie perasan auntie tidak boleh bersusah hati..
Kalau dengar berita yang tak berapa elok..
Badan Auntie akan terus terketar2 dan kepala tergeleng2
tanpa henti..
Contoh masa dapat sms dari noy..
Anak Kucing nya..bernama puteh..
mati sebab terjun dari balcony..
Auntie yang beri nama kat kucing tuh dan
auntie amat sayang kat puteh


Puteh yang comot dengan tahi hidung dan tahi mata

Bila sudah membaca sms tuh..
Auntie terus menangis2..
Malu auntie nak tulis sini
sebenar nya auntie meraung2 menangis..
Badan terketar2, kepala tergeling2
agak lama juga lah..nak tenang kembali

Auntie bertenang bila faham
Allah hanya pinjamkan Puteh hanya
sekejap ...hanya sebulan saja..

Abis tuh semalam..
Ada orang hantar console table
yang noy beli..auntie ada temankan noy
masa dia beli..
Dua bulan yang lalu, baru semalam dia orang
hantar..

Perasan auntie table yang di hantar
tak sama model yang noy beli..

Aduh..memang terketar2 dan tergeleng2 kepala auntie
auntie kata kat uncle dan budak delivery tuh..
Kenapa model tak sama macam noy pilih..
Budak tuh terus talipon noy..
Noy cakap dengan papa nya,
papa sign jer delivery order tuh
tapi tulis remarks, kalau tak sama model
akan di tukar balik..

Memang auntie susah hati..
kenapalah hantar tak sama model nya..
Noy memang mempunyai 'high end' taste
Kayu merbau..Berat meja nya..
Harga meja tuh bukan nya murah...

Tapi bila noy balik,
kata nya betul lah mama,
model sama macam coffee table noy..
mama dah lupa kot..kata noy

Baru lah auntie lega..
Bila nak angkut ke rumah kau??
Huish! bulan tiga??
Dah menyemak kat rumah mama..






Walaupun tak larat auntie gi kedapur
Goreng kedapan utk petang tuh..
Di makan dengan teh tarik..

Inang inang dari Melaka

Pada sesiapa yang berpuasa sunat 9 Muharram..Alhamdulillah..
Besok 10 Muharram..cuba lagi..

Auntie jadi budak2, puasa setengah hari sajer..
Sebab kepala berpinar2.. mata dah gelap2..takut2 hypo
Terpaksa lah buka..


19 comments:

  1. Assalamu'alaikum Puan...

    Jaga kesihatan. Jangan berpuasa kalau tak larat. Puasa sunat je tu walaupun besar pahalanya. Nanti kalau Puan dah betul2 sihat, Puan boleh berpuasa sunat Isnin dan Khamis, kan?

    Semoga kesihatan Puan akan kembali pulih dan ceriakan hati Puan selalu, ya? Ingat padaNya kerana Dia sentiasa ada di sisi Puan. :)

    ReplyDelete
  2. saya pun puasa half day gak untie , budak dlm perut meronta² kelaparan ..

    take care yer , jgn selalu bg jiwa kacau ;-)

    ReplyDelete
  3. Jaga diri ya. jgnla sedih2, mudarat nanti.

    cantik ya meja Noy tu :D

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah auntie dah semakin sihat...cantik console table pilihan noy tu auntie..

    ReplyDelete
  5. Take care auntie, jangan selalu susah hati...

    nanti mudarat, kan nak terima menantu ni, kena cool-cool auntie..

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah anty dah beransur pulih. Mudahan anty akan sentiase sihat :)

    ReplyDelete
  7. auntie mmg x boleh susah ati la tu. kene tenang2kan jiwa. Psl Puteh tu sama je ngan kes kucing si datin biah, Bebek. Terlepas main kt luar, trus lompat dari tkt 9. Mak pusing2 carik kucing dia x jmp (umah rawang). Mlm tu dia dpt mimpi Bebek dtg baring kat riba dia smbl kepala berdarah. 2 hari lps tu baru dpt tau yg Bebek jatuh. cleaner kt sana yg criter ngan mak sendiri :( sedey.

    ReplyDelete
  8. jgn sedih2 dah aunty, nnt ssh aunty jd lagi tak sehat pulak.wah, cantiknya meja pilihan noy tu.cantik sgt.

    take care aunty!

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah..Auntie dah makin sihat..

    Saya sampai sekarang trauma nak bela kucing..sama kes..kucing saya terjatuh dari balcony tingkat 8..

    rasa bersalah sangat2..sampai ke hari ni..masih xberani nak bela kucing

    ReplyDelete
  10. kita semua sayang untie tau :)

    jadi untie janganlah risau2+sedih2 ye

    ReplyDelete
  11. auntie,jaga diri elok2 tak mau la tgk nangis2..x pelah..bende nk jadik..tapikan auntie..sedapla bile auntie tulis teh tarik tu..hehehehhe

    ReplyDelete
  12. Salam.Aunty....

    Kiter pun tengah sedih ni kucing hilang. Pantang terlepas sekejap je pasti orang curi.

    ReplyDelete
  13. kucing kalu dh manja mmg mcm family kita kan..aunty jgn sedih2 lg ye ;)

    ReplyDelete
  14. Kakcik : Tulah, nak kejarkan puasa bulan Muharram, tak tahu tahun depan ada lagi ker tak..hu hu hu

    Jiejah : Ohh..nak dapat baby? Okaylah tuh..half day, janji ada nawaitu yang baik

    ReplyDelete
  15. Dinas : TQ, auntie memang tak suka sedey2..

    Ida : Noy tuh memang pandai pilih barangan.

    Pnut : Emm...sedey dan terusik hati, sejak kebelakangan nih..datang secara otomatik pulak tapi auntie tangkis macam main badminton..he hehe

    ReplyDelete
  16. Mappiau : Alhamudullah, auntie dah beransur pulih..

    Ai : Memang auntie tak leh dengar berita sedey, jadi macam gitu pulak sejak sakit nih..

    LSS : Auntie pun tak nak sedey, tapi entahlah...memang cam gitu kot, kalau dah berumur..he hehe
    ramai nya suka meja noy tuh!

    ReplyDelete
  17. faraulah : Tu lah, bila dah sayang, memang rasa kehilangan, bersalah dan bagai2 perasaan.

    VP : TQ sayangkan auntie, rasa sayu lah pulak bila VP cakap cam gitu..

    Cik Atie : He he he teh tarik, memang sedap bila di hirup panas2..

    ReplyDelete
  18. Nani Rostam : Dah dpt balik ker kucing tuh??

    Marinahunny: Dah macam anak pulak bila kita dah sayang..

    ReplyDelete
  19. xper la auntie
    suya baca kat blog peej..
    sedih gak pasal si putih tu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...