THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Saturday, December 18, 2010

Tak Appreciate Ker??

Hadiah jam untuk uncle dari auntie
Murah jer, pakai utk harian nyer..
Sejak Bertahun2 yang lalu
ini lah brand yang auntie selalu beli



Hilang

Tiga hari yang lalu, jatuh terhempas
Nak repair, kena hantar kat agent

Hilang

Semalam hilang satu lagi, kata nya missed placed

Uncle memang terlalu careless

Semua nya hilang..

Lighter Dupont

Dua2 Lighter Dupond sebijik macam ni pun hilang juga

Pen tak usah cerita lah..
Berbatang2..semuanya hilang

auntie terpikir..
Uncle tak appreciate ker pemberian auntie??
Atau uncle tak serik, sebab auntie sentiasa
belikan nya..walaupun berkali2 hilang..

Or dia nak yang mahal lagi dari tuh??

Emm...auntie dah tak kerja..
Macam maner nak beli hadiah untuk nya??
Anniversary dan birthday, memang kami selalu
tidak pernah melupakan nya..

Tak per tahun nih...auntie buat2 lupa
Ha ha ha...

15 comments:

  1. pas ni aunty kasi uncle rokok curut plak. bukan cerruti. hilang pun takpe. hikhik

    ReplyDelete
  2. Buat2 lupa tu yang tak bole bla tu Auntie. Takpe lah Auntie maafkan je uncle T___T

    ReplyDelete
  3. Maknanya, uncle seorang yang sibuk hingga lupa banyak perkara. Sama mcm abg ipar saya, sudah lebih dari 3 buah jam tangan yang agak mahal hilang kerana asyik terlupa (sibuk memikirkan hal lain). Akhirnya dia serik, dan hanya beli jam berharga kurang dari RM25 (jam tiruan, sebab kena pakai yang berjenama untuk menjaga status kontraktor yang berjaya..... he.. he.. he..)

    ReplyDelete
  4. alahai sweetnyer auntie.
    kapel sepanjang zaman.. xper auntie.. jangan penat memberi k.. hehehe uncle pelupe kot

    ReplyDelete
  5. Maybe uncle jenis mcm saya..to careless in taking care of things..bukan xappreciate, bila anything happen mmg ralat..

    The most expensive things I've spend selain kereta adalah sport rim..the next day lepas pakai rim baru dah geser kt batu border jalan... =_= frust glerr..

    ReplyDelete
  6. aunty
    tahun ni enpakwe sya lagi best pandai tul dia
    sya memang nak hadiahkan pun tp dia dah tempah dulu bayar dpst rm100 baki 1.2k lagi sya kena bayar
    sebabkan untuk hari lahir w/pun dah siap sebelum tu, sya tuntut tepat2 10/9

    kadang ralit jugak benda yg kita bagi tu hilangkan w/pun tak semahal mana kan? tp nak buat camno
    dah nak hilang....

    ReplyDelete
  7. Its so sweet kan, menerima kelemahan dan kelebihan seseorang dalam hidup kita, benda-benda macam ni yang buat kasih sayang kita semakin 'kuat' walaupun ada kelemahan di sana sini, jgn merajuk arr Aunty, since Uncle selalu lupa dan 'hilang'kan benda-benda pemberian Aunty tu tak bermakna dia tak appreciate, tapi dah memang perangai dia cam tu so, for this coming birthday belikan something yang agak murah, so tak delah ralat sgt kalau hilang, kalau dia tanya why, murah, senang cakap je that reason.. he he he

    ReplyDelete
  8. adus adus aunty....apa kata thn ni bagi kain pelekat je.. kihkihkih.

    ReplyDelete
  9. frust jgk ye kalau brg pemberian kita si dia asyik hilangkan..tp takpe lah auntie, bila kita dah bagi, kita kena ikhlas dan redha je la ape nak jadi dgn brg tu selepas itu kan..

    ReplyDelete
  10. sy rase bkn xhargai tp sbb uncle mmg mcm tu kot untie..sbb apa sy ckp mcm tu sbb sy pun mcm tu jgk..mmg sy jenis yg cuai...

    ReplyDelete
  11. Tijah : Cerut pun auntie dah biasa beli tapi yang mahal ler.. dia sayang nak hisap lah pulak..

    Solly : Tak kisahlah..nak hilang macam maner nak buat..
    segala2nya adalah pinjaman dari Allah semata mata..

    ReplyDelete
  12. Zool : He hehe Zool siap dapat makna nyer..
    Betullah uncle memang sibuk dengan 'dunia'nyer..

    suya : A'ah, auntie dan uncle akan bercouple hingga keakhir hayat..
    InshaAllah..

    ReplyDelete
  13. Sya : Betul lah memang lah ralat kalau benda2 hilang atau rosak..
    he he he

    sayang2ibu : Lagi hebat..demand hadiah?? Tak per enpakwe tahu, akan kemampuan partner nya..hehehe

    ReplyDelete
  14. Hazey : rasa nya tahun nih, auntie nak gi makan2 jer..
    no need hadiah or whatsoever, sebab kami dah tak perlu benda2. Boleh dikatakan barang2 keperluan harian semua dah ada so..kita gi makan2 angin kat venice ker, Paris ker, london ker?? he he he buat lawak jer auntie sebenarnya bukan boleh naik kapal terbang pun..he he he

    Elva : Kain Pelikat uncle berkodi2 dalam almari yang masih dalam kotak dan plastik/belum di buka

    ReplyDelete
  15. Dashiela: Tak kan lah auntie beli hadiah utk uncle tak ikhlas selama nih..Auntie hanya hairan kenapa dia selalu hilangkan barang2 nya..
    kes pelupa lah..

    softtouch : You are right, monyok muka dia bila jam nyer terhempas, kesian..
    Dia appreciate tapi terlalu careless.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...