THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Wednesday, December 1, 2010

Saman

Terima Surat dari Jabatan KDN/KA
Polis DiRaja Malaysia
Bukit Aman, KL

Nama pulak nama auntie...
Ishhh...aper pulak kes nih..

Bukak2..
Ohhh...lega..
surat saman kete

Susah hati auntie dengan surat2 saman
setelah kes Peeja dulu..
Tak pernah kena sebelum nih..
Kami ada lah keluarga yg jarang buat kesilapan

Bagi kat uncle surat saman tuh
sebab dia yang bawak kete
Auntie dah tak drive...2 tahun

Uncle pun check on line
Amboiiiii....ada tiga saman utk tiga kete
Totalling to RM220..kesemua nama auntie
1) Parking menghalang kete
2) Speeding
3) Chit terlebih masa..expired time
Ishh...
tapi dengar kabar kalau bayar befor 15 Dec nih..
50% off..

Anak2 yang bawak kete
Mama pulak yg kena bayar
Aper hal??

Nak kena leter lah..
Nanti kau orang..

Harap2..
tak de saman dari Bandaraya Pulak
semua nya duittttt....

31 comments:

  1. potong elaun depa..

    baru ada sense of responsibility

    ReplyDelete
  2. pernah kene saman sekali
    JPJ saman sebab drive xpakai seatbelt. padahal masa tu da nak masuk parking mall.. baru jek bukak...Sedih tul :'(

    ReplyDelete
  3. saya benci saman ,satu penbaziran yg amat besar .. sbb tu sedaya upaya x langgar pantang hihihi

    ReplyDelete
  4. saye dpt tiket saman dbkl hari2...tapi tak penah pun byr..hikhikhik..tapi klu saman polis or jpj, bahaya skit

    ReplyDelete
  5. Saya juga ada saman lalulintas atas nama saya. Tapi, orang yang menyebabkan saya mendapat saman itu entah di mana! (Kereta atas nama saya, tapi saya tidak memandu) :(

    ReplyDelete
  6. salam aunty
    sya pun ada 2 saman tak bayar lagi, keeta yg satu lagi belum semak ada saman ke tidak,dah lah saman rm300
    bayar sajolah kan..;p

    kakcik
    kalau yg mcm tu refer ke jpj,mungkin ada cara kot?

    ReplyDelete
  7. siap la korang hahaha

    cayalah untie :)

    ReplyDelete
  8. Tak pasal-pasal aunty pulak yang kena bayar yek...ehehheheheh

    ReplyDelete
  9. bawak berbincang..nanti mesti depa yg terlibat knabayaq...itupun kaau dah kojelaa..hee
    kaau idk..omaknya lah...

    ReplyDelete
  10. Saya pun kena saman. Bencik sangat!! Sebab rasa macam satu pembaziran sangat.

    Tapi kalau boleh dapat diskaun - alhamdulillah, saya punya saman speeding, takde discount. Masalah plak masa nak renew road tax n insurance. Nak tak nak , kena la bayar.

    ReplyDelete
  11. mak saya pun dah leterkan saya pagi ni sebab saman atas nama die padahal saya yg bawak kete..hehe..

    ReplyDelete
  12. abis la kena leter.... hehehehe

    ReplyDelete
  13. salam aunty..

    saya pon kena saman..total 360..tapi semua saman tue kawan yang buat..
    masa dia pinjam keta..

    rasa macam geram pon ada..sbb kita tak bawak..tapi kena saman..

    saya harap kawan saya tue akan bayar semua saman yang dia lakukan..
    banyak tue 360..

    ReplyDelete
  14. saya ada saman rm30 je sbb salah parking hehe...

    ReplyDelete
  15. saya pun ada beberapa saman JPJ..tapi semua husband drive.biasalah...speeding.
    saman perbandaran...buat tak paham jer..hehehe

    ReplyDelete
  16. uik. kes pija tak setel lagi aunty? tapi...mengikut firasat saya. lagi 80 taun baru setel tu.

    ReplyDelete
  17. sy xde saman kalu ada mau suami sy bising untie...:)

    ReplyDelete
  18. kat rumah ni pun br sampai surat saman.check2 ada 3 saman. kereta anak, mak yg punya nama gak.kena bebel teruk2.dahla mak sdr polis, malu dia. hehe

    ReplyDelete
  19. antu
    salam .. hope anty sehat2 jer
    maaf lah me selalu jd silent reader anty

    tapi arini dengan baik atinyer me nak tag anty yer .. supaya anti lebih kerap menaip di sini ...hehehhe

    ReplyDelete
  20. Pala : Elaun ker hapa, dah besau panjang..

    ReplyDelete
  21. suya : Kesian, nasib kurang baik pd ari tuh..

    ReplyDelete
  22. Jiejah : Betul..saman amat merugikan kita..tak pasal2 kena keluar duit

    ReplyDelete
  23. salwa : Aper2 saman pun auntie risau..takuittt

    ReplyDelete
  24. kakcik : kenapa kakcik bagi org pinjam kete ker??

    ReplyDelete
  25. sayangsayangibu : Nak buat cam ner lagi..bayar jer lah..

    ReplyDelete
  26. VP : Auntie leter pun, bukan nya dia orang kesah pun..masing2 bertukar2 kete..semua tak ngaku siapa yg drive masa tuh..

    ReplyDelete
  27. sue : Nak wat cam ner, nama auntie kannn..

    lana : Emm..malas nak bawa bincang..auntie jer lah yg bayar..habis citer

    zie : Betul..bila nak renew r/tax and insurance kena settle semua saman dulu..he he he

    ReplyDelete
  28. Shiela : Nasib lah kena leter..
    he he he

    Intan : Setakat ni, belum dileterkan lagi..he he he

    wanna : Check selalu sama ada kawan tuh bayar atau belum, susah nanti kalau nak renew r/tax

    ReplyDelete
  29. syntheare : rm 30 pun duit juga..

    ieda : Husband bayar pun sayang duit tuh kann..nasihat dia no speeding..
    bahaya 2 penjuru..

    Tijah : Kes Peeja 80 tahun?? kesian anak auntie..jadi mangsa

    ReplyDelete
  30. softtouch : Elok lah..kipidap
    (pinjam ayat Tijah)

    LSS : Ohhh ada sedara polis boleh mintak maximum discount lah..

    T@sh : antu?? siapa antu??
    Tak nak buat tag sebab ada antu kat sana..
    he he he

    ReplyDelete
  31. hehehe..mama dah mula garang oooo...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...