THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Thursday, December 2, 2010

Bunga dan Riben

Semalam gi Balakong, Cheras
kawan kata ada barang2 wholesale
kat situ..

Keluar rumah pukul 3:30 ptg
hujan lebat..to and fro
Bayar tol dua kali..RM 4.00 pulang balik
Tu kecik punya hal..

Tapi yang tak tahinnnnn tuh..
(guna ayat peeja)
jemm giler pergi dan balik..
walaupun melalui H'way..

Ishh...kul 7:45 pm masih di jalan raya..
Masih jemmm....di Jalan Ampang..
sebelum belok ker Jalan Jelatek
Emm...singgah ke Kopitiam di Great Eastern Mall
pekena makan2..

Tak seronokkk
sebab...
barang2 nya..emmm...
not to auntie's taste
kalau minat pun...
out of stock..
Beli jugak lah aper yang perlu sebab..
auntie tak kan dtg kedua kali lagi
kat tempat nih..
walau pun kedai tuh bagi membership card
selepas memborong hampir RM400 ringgit.

Aper yang di borong??
Bunga2 dan riben2
Malas nak snap photo
Nanti dah siap nanti auntie
buat n3..

Ishhh...no good..

Semalaman sakit kaki sebab terpaksa paut
railing tangga, untuk ker tingkat dua

Nasib badan...
Auntie tak kuat saperti kawan2 yang sebaya dengan ku..

Redho...dan bersyukur
masih mampu berjalan walaupun tertatih2..


17 comments:

  1. Alhamdulillah walau sekadar berjalan tatih kan aunty..

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum auntie,

    barang-barang untuk hantaran ke? anyway, semoga auntie sihat-sihat ye. saya doakan yang baik-baik untuk auntie sekeluarga. hugs you..

    ReplyDelete
  3. salam kenal anty :)

    saye doakan mudahan anty sihat sentiase yea :)

    ReplyDelete
  4. banyak jugak auntie shopping tu..bestkan kalau dapat shopping..therapy gitu..hehe

    ReplyDelete
  5. waah ni mesti peeja nk buat hantaran lagi ek..

    ReplyDelete
  6. lain kali aunty kena hati2 tau kalau nak naik tangga..biarlah lambat, asal selamat:)

    ReplyDelete
  7. Kira rajin lah tu ..hee
    dok pi melayan jem tu kan3...

    ReplyDelete
  8. pergi ke jln bungaraya melaka..kedai ten ten banyka lagi dan murah

    ReplyDelete
  9. mummy. tak tahin is meant for something else. tak seswai tau. hahaha.

    ReplyDelete
  10. laaaa kenapa tak suruh peeja tanye??? dah dekat sgt dengan rumah saya tu aunty. situ brg die mmg ermmm kureng sket. ade satu kedai bunga n reben, somwhere in KL sebelah stesen lrt rasanye. banyak bride-to-be suggest kedai tu. murah dan bgus katanye. kalau aunty ade masa, cuba baca blog2 bride-to-be ni. bnyk tips tips diorg bg

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah..auntie redho n bersyukur!..

    ehehe..beli riben ngan bunga?...berseni sungguh auntie ni..patut jatuh ke pija!.. ;)

    ReplyDelete
  12. Salam Auntie,

    dah follow auntie lak..mula2 xperasan sbb auntie gunakan nama Marina.. but at last jumpa gak.. bila auntie mention kaftan tu..keep in touch ya..

    ReplyDelete
  13. Sayang2ibu : Betul..syukur lah

    cik syahira : A'ah, nak kena buat sikit2lah..

    Mappiau : Tima Kasih

    ieda : Shopping memang best..tapi duit keluar yang tak best..he he he

    ReplyDelete
  14. marina : A'ah, peeja dan auntie nak buat sikit2 dan pelan2.

    kerol : TQ atas nasihat..auntie memang selalu berhati2 dan beringat2..

    lana : Tak sangka time tuh jem..
    hu hu hu

    ReplyDelete
  15. Anon : Aper pulak sampai melaka auntie kena pergi?? Huishhh..

    Peej : Ohhh..yea ker..ada meaning lain?? Okay..mama tak nak pakai lagi..takuittt lah di anggap lain pulak..he he he

    lilred : Okay..I will InshaAllah

    nasaoji : Tak ler berseni sangat..
    pandai sikit2 jer..

    Mazlin : Yang ari tuh cantik, dah terima pun...Kalau ada stock baru, auntie view..kalau terkenan..auntie sambar lagi..he hehe

    ReplyDelete
  16. Kalau kt balakong dan kena naik tingkat 2 tu saya rasa saya tau tempat tu...chinese owner kan aunty?

    Aunty ni cute la...ikut cara peeja cakap lak...heheh...

    ReplyDelete
  17. Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

    - Daniel

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...