Followers

Thursday, November 18, 2010

Unique Collections

Berjalan2 rumah sedara mara, adik bradik..

Auntie terkenan dengan lemari nih..

Aduhhhh...cantik sangat...Unique

pada pandangan mata auntie lah...

Emm...rumah auntie yang kecil memang dah penuh

semua sudut dah berisi..

tapi barang2 auntie semua nya koleksi lama2...

some dah almost 20++ years

rasa nak give away or sell it away..

Bila agak nya dapat rembat sebiji lemari macam tuh..

tapi tak tanya pun, dia beli kat maner..he he he

Auntie memang 'kalah' kalau tengok barang2 unique


Eh eh ehhh!... masih sibuk duniawi..

Aper kau ingat kau muda??

Dah 55 tahun..rumah kata pergi...kubur kata mari

tapi...

tak rugi kalau beli pun..

boleh passing untuk anak2 sebagai pusaka..

kalau ada rezeki dan umur panjang..

tapi...

Bukan 'itu' dan 'ini' yang ku kejar yg sebenar nya..

Aku ingin kembali dengan tenang,

membawa bekalan yang cukup untuk perjalanan seterus nya...


Ya Allah...

Permudahkan lah perjalanan ku dunia dan akhirat..

Amin


14 comments:

  1. Anti..maaf ye bagi pendapat..bukan menyucuk..hehe

    Bagi saya mmg la anti peruntukan masa anti utk beramal dgn lebih..

    Tapi xsalah juga menikmati hasil yg pernah anti usahakan.. :) maksud saya dulu anti dah bersusah payah cari rezeki...skrg la masa nak menikmati serba sedikit keinginan kita..setakat setahun@2 nak tuka satu perabot tu ok je...selagi xmlampaui kemampuan.. :)

    Benda ni juga yg saya slalu ckp kt mak saya..kdg2 bila dia berkira2 nak bli baju yg mahal sket...saya ckp mcm ni la..sbb bukan salu kan..dah dia mampu..apa salahnya..

    ReplyDelete
  2. dalam dok pulun memperbanyakkan bekalan akhirat, apa salah nya sekali sekala indulge in duniawi jgk kan auntie..lgpun, bukan setiap tahun auntie tukar2 lemari kan..
    auntie sihat hari ni?

    ReplyDelete
  3. Amin untuk doa Puan.. semoga dimakbulkanNya. InsyaAllah. :)

    ReplyDelete
  4. mmg cantik untie lemari tu...tapi xsalah kalu untie nak beli...duniawi ada, bekalan akhirat ada..balance lah...

    ReplyDelete
  5. Salam auntie!
    ^_^
    Tima kasih ya sudi jengah belog kite*sukeeee*
    Betul.Unik sungguh.
    Ala2 middle east design gitu.
    Betul ape..bole passing2 nnt kat anak cucu^_^

    ReplyDelete
  6. alamak..IM dah lama tak katuk congga la...

    ReplyDelete
  7. Sya : TQ for the advice..
    nanti2 lah..slow2 lah, kena fikir banyak2 sebelum membeli belah sebab bnyk lagi komitmen yg harus auntie buat..kawin kan anak yg menunggu lagi 3 org..he he he

    ReplyDelete
  8. Dashiela : He he he..pulun utk akhirat?? Memang kena pulun..
    Auntie..Alhamdulillah..sihat2 org sakit..tak sama macam dulu2..

    ReplyDelete
  9. SoftTouch : Woooo...ayat cantik..
    duniawi ada akhirat ada..balance lah..
    TQ

    ReplyDelete
  10. Appledia :Passing kat Anak cucu?? takut dia orang tak kenan dgn taste auntie..

    ReplyDelete
  11. IM : Best lah mata IM..nampak congga kat situ..ada jiwa seni muzik yea! sbab pernah katok benda tuh..he he he

    ReplyDelete
  12. salam Auntie!!..
    tetiba sampai saya kat blog nie..
    rajin tul Auntie berblog..
    dan sy suka tgk gamabar2 lama tue..susah nak jumpa sekrang nie melainkan kena korek2 album2 lama..

    ala sesekali nk membeli sesuatu utk penghargaan diri sendiri tak salah... asalkan jgn boros sudahlaa.. sekali sekali kan?

    pepun may Allah bless you..

    drpd:
    deqlis

    ReplyDelete
  13. memang antik bebeno tu auntie...

    ater, klu beli, mner nak taruk lagi, yer dak..

    bnyk beristighfar tuk sedarkan diri kt sendiri..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...