Followers

Tuesday, November 9, 2010

Size Telinga??

Tiga minggu sudah auntie di panggil ker hospital
Nak kena test telinga lagi setelah mendapat
kelulusan sebut harga alat pendengaran.
Tak semahal harga diprivate hospital RM14K
Yang ni hanya RM6K saja..
Alhamdulillah...

Bila auntie disana,
mereka suruh buka tudung..
nak ambil size telinga...

Aieeee...telinga pun ada size??
Ingatkan kasut jer..
dan pakaian..

Emm...auntie pun bukak lah tudung..
Curious juga macam mana lah dia orang ambil
size telinga..

Uhhhh...ada 2 kotak serupa macam play doh plasticine
Sekotak warna putih dan sekotak lagi warna hijau
Dia mix the two plasticine and press into a shringe




Dah tuh dia squeeze out the plasticine into
auntie's right ear...

Geli nya...sampai naik bulu roma...


Muka suspense tunggu dia mix plasticine


Plasticine tuh sampai penuh dalam telinga

Terasa Geli...he he he

Nak ambil size telinga belah kiri pulak

Dah siap, size dah ambil...kata sound therapist
bila customize kit tu sampai?? tanya auntie
kita orang panggil Puan nanti
lebih kurang tiga minggu..

Yippy Yeah Yeah...
Hari yang sangat happy..
Setelah tiga minggu tunggu
Ari nih kul 2:30 pm appointment auntie..
Dapat ari nih kot...
Dah boleh dengar Azan Maghrib ari ni...
InshaAllah...


51 comments:

  1. congrats auntie...I'm so happy for you :) :) saya silent reader aunty...baru hari ni nak tinggal kan jejak ececeh hehe...thanks God aunty boleh dengar dah...:)

    ReplyDelete
  2. alhamdulilla auntie,
    dapat mendengar semula.

    ReplyDelete
  3. aunty!!!..

    saya hepi bila tgk aunty hepi
    *Yeay yeppi yeppi*.. :)syukur alhamdulillah...smoga aunty betambah sht, cergas dan kuat!!

    -silentReaderAunty&Peeja-

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..tercapai juga hajat auntie nak mendengar semula

    ReplyDelete
  5. Tahniah Auntie..
    Alhamdullilah...

    ReplyDelete
  6. Ohh sooo guud! Happy for u aunti...pasni leh la dengar sore suami dan anak2 anti...sure rindu banget kan...

    ReplyDelete
  7. Ohh sooo guud! Happy for u aunti...pasni leh la dengar sore suami dan anak2 anti...sure rindu banget kan...

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah, tumpang hepi untuk auntie..

    ReplyDelete
  9. Salam Auntie,

    Alhamdulillah... bestnya! ^________^ nanti boleh dgr suara sumbang Dayah gak hikhikhik

    ReplyDelete
  10. Salam auntie, Alhamdullilah happy dapat tau auntie dapat dengar semula :)
    p/s : Auntie dah nampak indian subang auntie, vavava cantik terletak kat telinga auntie hehehe
    Saya yang bernama Noorghafura

    ReplyDelete
  11. i just get to know that my grandmom pon kene pakai the hearing aid. sebb pertama kencing manis, sbb 2 mmg dah tua pon kan. around that price juga the other day we went and collect the hearing aid. insyaAllah semoga lepas ni aunty boleh la menikmati pendengaran aunty balik. happy for u!

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah, hope all went well and hari ni aunty dpt dgr azan maghrib macam yang aunty inginkan :)

    ReplyDelete
  13. Anak Emak :)November 09, 2010

    salam untie..alhamdulilahhhhh. I'm happy for you. :) seronottt nyer :)

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah aunty..syukur sgt2 aunty dpt mendengar semula.boleh laa dgr suara lemak merdu uncle ye?:)
    anyway,saya doakan agar aunty sihat selalu..

    ReplyDelete
  15. Syukur Alhamdulillah ..tahniah auntie. Nnt blog la pasal bunyi pertama yg auntie dengar, mesti indah.

    ReplyDelete
  16. bismillahirrahmanirrahim..salam auntie, suke nyer suya bila baca entry kali ni.. tumoang gembira dengan rezeki auntie kali ni.. alhamdulillah kan.. nikmat yang auntie hilang around 2 ni akan kembali..insyaALLAh.. Allah just give u another shine, berkat doa dan kesabaran auntie..

    p/s: suya ade exam fes paper jap lagi..2suku..doakan suya jugak :)

    ReplyDelete
  17. hepynya......alhamdulillah....tahniah untie...hepy utk untie...

    ReplyDelete
  18. kalau kita jumpa nnt bleh la auntie dengar sore ai yg mcm halilintar ni. hehe..

    Alhamdullilah, lps ni auntie dah bleh dengar..ai pon tompang gumbira (^_^)

    ReplyDelete
  19. Alhamdulillah,,tahniah auntie..berkat kesabaran auntie..dah bleh mendengar lepas ni.saya tumpang gembira

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah, and Aunty boleh enjoy bunyi-bunyi yang selalu didambakan sebelum ini.

    Congrats Auntie Nani sayang...muahs..

    ReplyDelete
  21. tahniah aunty..alhamduillah..doakan agar aunty sehat selalu

    ReplyDelete
  22. Syukur baca berita ni. Alhamdulillah. Dapat semula kenikmatan mendengar. So happy for you, auntie! ; )

    ReplyDelete
  23. alaaa. xleh kutuk belakang dah.

    ReplyDelete
  24. alhamdulillah.. im happy for you aunty!! nanti jgn lupa story mory ya!!

    ReplyDelete
  25. salam auntie,

    harap auntie berada dlm keadaan sejahtera,saya harap auntie dpt blur kan rambut aubtie tu sbb nnt ada pula lalat2 yang mengutuk..

    yelah,sbb auntie tak prnh tunjuk rmbt kan..hehe..

    take care auntie..:)

    ReplyDelete
  26. alhamdulillah... yeyeye auntie leh dgr lps ni

    ReplyDelete
  27. Alhamdulillah..syukur..saya pun tumpang gembira..

    ReplyDelete
  28. I'm very happy for you Auntie. :) Hope everthing will sound better.

    ReplyDelete
  29. Balkis YusoffNovember 09, 2010

    Salam aunty...dh kul 5pm ni skrg ni, mcm mana skrg?dh dgr mcm2 dh?

    ReplyDelete
  30. Alhamdulillah.. akhirnya dapat balik nikmat pendengaran tu..

    semoga Allah permudahkan urusan auntie di dunia ni dan juga di akhirat nanti.. insyaAllah..

    ReplyDelete
  31. alhamdulillah auntie.
    pakai jangan tak pakai tau.
    nenek saya pun pakai ni, tapi dia kata tak selesa, ntah ye ntah tak la.

    macam nenek saya kan, anak2 dia dah buatkan hearing aid, dia leh sound pulak 'korang ni semua ingat aku pekak ke? korang yang cakap mbek mbek mbek selow sangat, mana aku nak dengar!'.

    Boleh?

    ReplyDelete
  32. Alhamdulillah...saya tumpang gembira...

    :)

    ReplyDelete
  33. syukran akhirnya anty dah bley dengar balik lepas ni..takde laa life anty 'sunyi' dah lepas ni..happy for you~

    ReplyDelete
  34. sukanya...happy for u auntie..alhamdulillah.

    ReplyDelete
  35. syukran syukran...hope auntie boleh dengar dengan clear tanpa dengung. Good Luck auntie.

    ReplyDelete
  36. alhamdulillah
    harap sekarang aunty dah dapat mendengar suara dan bunyi yg aunty rindui tu ; )

    ReplyDelete
  37. kawan sekerja IM ada sorang. sebelah telinga tak boleh dengar dah. sebelah lagi kena masukkan speaker...

    ReplyDelete
  38. alhamdulillah aunty..bersyukur allah sentiasa memberi jalan bagi dugaan yang aunty hadapi.. :)

    ReplyDelete
  39. alhamdulillah aunty.
    hepi fr you! (:

    ReplyDelete
  40. salam aunty.. alhamdulillah~ moga dpermudahkan semuanya!!
    :)

    p/s: both your daughters really copied your look!

    ReplyDelete
  41. Alhamdulillah, syukur! I'm so happy for you aunty :)

    ReplyDelete
  42. Alhamdullilah.... lepas ni tak laa untie sunyi lagi...

    ReplyDelete
  43. Aunty, cemane aunty? dah blh pakai hearing aid tu?

    ReplyDelete
  44. alhamdulillah..sekian lama menunggu akhirnyer penantian auntie berakhir dengan kegembiraan....syukran

    ReplyDelete
  45. alhamdulillah. nanti boleh saya calling2 aunty. nak no talipon pliss..

    ReplyDelete
  46. Jill : TQ

    Intan : InshaAllah

    Anon : Hopefully..

    tinie : Alhamdulillah

    sue : TQ

    Sya : Memang rindu sangat2..

    ReplyDelete
  47. Huda : TQ

    Dayah : InshaAllah, nanti auntie ushakan utk bertemu Dayah he he he

    Noorgharura : He he he subang auntie??

    lilred : Tulah, auntie pulak saraf rosak and TQ

    Yatie : Belum lagi dpt dengar Azan
    hu hu hu

    Anak emas : Tak berapa nak seronott lagi..he he he

    The sweet : Suara uncle dah tak dpt dengar lemak nya..

    Seni san : Bunyi pertama membuat auntie terkejut..

    suya : sama2 lah kita bermohon dan berdoa pd Allah yang maha besar..

    ReplyDelete
  48. softtouch : TQ

    Ai : Kalau suara halilintar..amboi..pecah lah alat tuh nanti..he he he

    sweet: TQ

    Zie : Muah2 for you too..

    wanna : TQ

    Pala : Syukran

    Ayu : Alhamdulillah

    peej : Masih boleh kutuk belakang, sebab suara dari belakang belum di adjust lagi..he he he

    pepari : Story mory dah publish dah...he he he

    ~z13L : rambut auntie tak yah blur...sebab auntie dah tua kerepot tak de sapa yang nak giurrrrr shahwat...

    Azharmila : Yeay..Yeay..InshaAllah..

    Dashiela : TQ

    Olivia : TQ

    ReplyDelete
  49. Balkish : Dah dpt dengar tapi kena gi adjust lagi utk improvement

    Missa : TQVM

    green apple : Betul lah kata nenek tuh..memang tak selesa..he he he

    Kuasai : TQ

    che Sue : TQ

    ieda : TQ

    fendi : Masih berdengung..

    sayang2ibu : TQ

    IM : he he he speaker??

    Nowa : Ujian tak kan berhenti/berakhir sehingga nafas masih ada..hanya perlu redho

    bella : TQ

    farra : 'zeroxxx' of me

    ReplyDelete
  50. Amyz : TQ

    Aliah : Memang tak sunyi...dpt bising pulak...he he he

    Dashiela : Dah pakai dah..feninglah

    shuweet : Alhamudulillah..Allah Maha Besar...

    tijah : Talipon tak leh dengar lagikkkk...hu hu hu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...