Followers

Tuesday, November 16, 2010

Raya Korban


Auntie sekeluarga mengucapkan rakan2 cyber di luar negera
dan juga di dalam negeri....

Selamat Hari Raya Korban Aidil Adha
atau
Selamat Hari Raya Haji..

Mama nak masak aper besok?
tanya anak auntie yg keempat Noy..

Entah lah terpulang pada papa
dia yang kena pergi pasar..
beli bahan2..

Papa nya terus menyampok..
Macam biasa lah..
Daging Sambal
Lontong
Kuah Kacang
Nasi Imbit

Mama tulislah list utk papa ker pasar..

Ohhhh...bestnya..
Mama masak yea..kata Noy

Uncle pun balik dari pasar..
auntie simpan segala benda2 dlm peti sejuk..
petang2 baru nak mula bersiang2
dan menghiris2..

Tapi dah pukul 6 petang..
anak2 buat2 tak faham
untuk siang bahan2 untuk di masak esok pagi..

Aleh2..dua2 anak dara bermake up bagai..
dah bersiap lawa2..

Korang nak kemana??
Nak tengok wayang..

Aieeee..wayang pukul berapa??
siapa nak bantu mama bersiang bahan2??

Alah! balik nanti kita orang buatlah..
kata Noy dengan Peeja..

Sekarang dah kul 11:00 malam
Anak2 dara tak balik lagi..
Bahan2 bawang belum di kupas
cili kering belum bergunting lagi..
Daging juga belum di hiris lagi

Kena blend lagi..

Ahhhh....biar lah dia orang yang terkorban
tidur lewat..
untuk bahan lauk pauk tuh..

Auntie masak lepas subuh nanti..

Auntie dah tenggek nasi impit kul 9:30 tadi..
Jap lagi...angkat..

Auntie nak tidur..
Nasib lah...biar dia orang

Kelentang Kelentung kat dapur
dua bradik..

Kalau dia orang tak berkelentang kelentung..??

Auntie ker yang terkorban besok.... sensorang??

Hisshhhhh....kesemua ahli keluarga auntie
memang 'kaki makan'




Demi suami dan anak2...

Mama akan usahakan hidangan untuk besok...

InshaAllah...




12 comments:

  1. assalamualaikum auntie,

    salam aidiladha dari kami di Johor.

    ReplyDelete
  2. Selamat hari raya aidiladha anti.. :)

    Jgn dera diri sgt ye..kalau tak larat ami masa untuk rehat...

    ReplyDelete
  3. Selamat hari raya Haji aunty..and to whole family as well...Klu la rumah saya dekat dgn aunty bolehlah visit aunty...tp ni jauh sangat pulak...:(

    ReplyDelete
  4. Selamat Hari Raya Haji buat auntie sekeluarga...

    ReplyDelete
  5. Selamat Hari Raya Auntie dan keluarga. Salam sayang dari saya dengan ucapan jangan makan daging banya2 sangat ;)

    ReplyDelete
  6. salam aidiladha buat aunty sekeluarga..

    ReplyDelete
  7. syida shedotNovember 17, 2010

    selamat hari raya aidil adha auntie. nnt update citer raya haji yea. hehe. take care n have a nice day!

    ReplyDelete
  8. mari saya cubit budak pija tu...

    ReplyDelete
  9. Selamat Hari Raya Haji aunty:)

    ReplyDelete
  10. Aunty, Selamat Hari Raya Haji ye:)

    ReplyDelete
  11. cik syahira : Wsalam. TQ

    Sya : Sama2 Raya, TQ. A'ah..auntie kalau x larat, auntie buat slow2.

    Jill : TQ, A'ah, Jill jauh, nun di bumi Sabah ya..

    Intan : TQ so much.

    Melati : TQVM, memang auntie takut nak makan daging bnyk2..

    Ann : TQ

    syida : HRH, kat umah jer, tak kemana2..dan makan pun anak branak jer.

    Tijah : Cubit maner nya berkesan, kulit dah tebaldan liat..dah bangker he he he

    Anon : TQVM

    kerol : TQ

    ReplyDelete
  12. a'ah la auntie..mak saya pun suka buat preparation siap2 sehari sebelum raya..kalu blh agaknya dia nak masak nasi, lauk2 semua siap2, pastu pagi raya re-heat lauk je kot...hehehe..saya pun suka siap awal2..sbb hari raya tu sure kelam kabut punya..at least kurang dah sket sibuk bahagian bersiang bahan2 ni..pastu kan, blh makan cepat..hehehe..pikir makan je...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...