THANK YOU TO ALL MY FOLLOWERS

Saturday, November 27, 2010

Keperibadian Palsu

Kenapa auntie berblog??

Emm..Peeja kata..
boleh mengisi masa lapang dan yang terluang

Kesiankan mama, sejak dah berhenti kerja
mama dah tak de apa2 activity..
so mama bukaklah blog..
mama boleh tulis
kisah hidup mama..
boleh juga mengisi masa..

From there auntie dah dua tahun berblogging

Auntie sedar...blog auntie blog orang tua..
cerita, penulisan pun cara orang tua
auntie sedar diri..
so auntie banyak cool and relaxxxxx..

Alhamdulillah..
Pelan2 dah bertambah pembaca dan followers auntie
it takes 2 years to reach one thousand readers per day..
auntie syukur dan gembira..

rupa2 nya..dunia blogging
orang berlumba2 dan berlawan2
berebut2 aim nak buat duit..
berebut2 nak forfular..

macam2 taktik
cara baik..atau cara kotor

Saperti 'Miaeng Kam' naik junjung

Pada auntie jangan lah berlaku sedemikian ruper...


tempat kau kat bawah tapak kaki aku jer...

Aduh!! sedihlah kalau berlaku macam tuh..

Allahu Akbar...

Jauhi lah 'Syirik' dalam pakaian harian...

Rezeki datang dari Allah..

Amanah Allah...
Manusia ialah Kalifatullah di muka bumi ini

Kalau kucing jangan pula jadi harimau..


Kalau anjing jangan jadi serigala..

Manusia jangan lah perangai macam Haiwan

Berdoalah..


Tuntun dan Bimbinglah aku ker jalanMU
yang lurus..

YA ALLAH..



19 comments:

  1. saya berblog kerana:
    mengisi masa lapang dan berkongsi suka duka bersama readers.

    ReplyDelete
  2. teruskan berblog ye auntie... tiada yg lama, takkan ada yang baru...

    ReplyDelete
  3. Setuju dengan Auntie.
    Berbelog hanya bila Nak tulis.
    Bukan utk lain
    :)

    ReplyDelete
  4. bila menulis biar iklas.kl niat dr awal dah ke lain, susahla nk dibetulkan nnt.

    ReplyDelete
  5. Auntie...
    saya suka baca tulisan blogger2...cukup kagum dengan orang yang pandai menulis..
    saya akui..saya xpandai menulis...
    blog saya baru setahun jagung..walaupun saya dah membaca blog orang lain bertahun-tahun

    ReplyDelete
  6. Salam aunty

    Saya suka sangat blog aunty ni sebab "very down to earth" Blog ni gak byk bagi nasihat. Jgn kita menongkat langit, arwah bapa saya selalu pesan itu.
    It's a motherly touch, keep on writing ye aunty. Each of your posts means a lot!

    mashy.

    ReplyDelete
  7. Aunty,

    maybe sesetgh blogger yg bila dah femes, mula lupa diri...bila mengata org dia yg lebih, bila ditegur, melenting2..dia aja yg betul...

    ReplyDelete
  8. macam IM, blog dah kemestian setiap hari..

    ReplyDelete
  9. salam auntie,

    seronok baca tulisan auntie. terasa macam berbicara degn emak sendiri. sementelah saya sudah tidak punya emak lagi...

    moga auntie sentiasa sihat..

    amin..

    -mrs. nazri-

    ReplyDelete
  10. Entah la aunty, masing-masing dengan cara masing-masing, tepuk dada tanya selera, moga-moga kita tidak tergolong dalam keadaan orang2 yang begitu!

    Keep on blogging aunty and your dotter peej, i love to read your blog, kalau tak baca satu hari tak sah!

    ReplyDelete
  11. suya berblog sbb nak simpan semua memori yang dah suya lalui..since manusia mudah lupa.. huhu

    ReplyDelete
  12. saye berblog pun sebab nak isi masa lapang..and konon nak share ape yang terpendam di ati nih...kekadang rajin kekadang malas..tapi slalunyer malas..memula je rajin..maybe lum dpt seru nak serious berblog..ape pun congrats to auntie..

    ReplyDelete
  13. Dah nama manusia auntie..mcm mana kepelbagaian sifat mereka kt dunia nyata..apatah lagi alam maya..

    ReplyDelete
  14. terima kasih di atas nasihat ini aunty.

    ReplyDelete
  15. Terima kasih di atas nasihat ini aunty.

    ReplyDelete
  16. saya suke baca blog auntie..byk nasihat, tips, petua, etc..auntie teruskan berblogging ya..

    ReplyDelete
  17. Hi auntie .. ella suka bca blog untie. siap follow lgi.

    Bwh tapak kaki?? Ish .. melampau arr auntie ckp cmtu. Biarla auntie. Tuhan ada.

    ReplyDelete
  18. salam auntie,
    memang melampau sebab ada tu nak banyak org lawat dia punya blog sanggup dia pasang software yg bila kita click dia punya blog banyak duplication yang keluar. Sampai kan saya kena restart balik komputer sebab lagi kita nak buang lagi berganda dia punya blog page duplicate.
    Apa punya manusia la..memang teruk. Nampak sangat dia desperate nak femes. tak cukup dia buat hadiah anniversary utk blogger, dia beri tudung la pe ke benda, so ppl can connect web blog dia, dia letak soft ware ini.. memang tamak dan tak senonoh.

    rajin cuba lah pegi blog ni: cahaya mataku

    memang gila

    u r right

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...